Bestellingen plaatsen met Order Anywhere

In dit artikel wordt ingegaan op het plaatsen van bestellingen met Order Anywhere vanuit het perspectief van de klant.

Order Anywhere biedt een praktische ervaring voor online bestellen voor zowel afhaal- als tafelbestellingen. Je kunt ermee door het digitale menu van een restaurant bladeren, bestellingen plaatsen en direct via de website van Order Anywhere betalen.

Een afhaalbestelling plaatsen

Met afhaalprofielen kunnen klanten bestellingen plaatsen om mee te nemen, hun voorkeuren aanpassen en kiezen of ze online of in het restaurant willen betalen. Afhankelijk van de instellingen van het profiel voor afhaalbestellingen kunnen klanten online of in het restaurant betalen, bestellen om op een later tijdstip af te halen, opmerkingen toevoegen aan hun bestelling, bestek aanvragen en/of een fooi toevoegen.

1. Open de Order Anywhere-pagina van het restaurant door de QR-code te scannen of naar het webadres van het restaurant te gaan.
  2. Tik op de items die je wilt bestellen.
  3. (Optioneel) Selecteer eventueel gewenste aanpassingen.
  4. Klik op Toevoegen.
  5. (Optioneel) Blijf naar wens items aan je bestelling toevoegen.
  6. Selecteer Naar de kassa om je bestelling te controleren en voltooien.
  7. Voer je e-mailadres, voornaam, achternaam en telefoonnummer in. De bestelbevestiging, statusupdates en kassabon worden naar het opgegeven e-mailadres verzonden.
  8. (Optioneel) Voeg opmerkingen toe aan de bestelling, vraag wegwerpbestek aan en/of geef een fooi.
  9. Selecteer een betaalmethode en volg de instructies op het scherm om voor je bestelling te betalen.
  10. Kies Creditcard om online te betalen of Betalen bij afhalen om ter plekke te betalen.
  11. Klik op Bestelling plaatsen om je bestelling naar het restaurant te sturen.

Nadat je de bestelling hebt geplaatst, krijg je een bevestigingspagina te zien waarop wordt aangegeven dat je bestelling wordt verwerkt en door het restaurant bevestigd moet worden. Het restaurant bevestigt de bestelling vervolgens. Daar ontvang je dan weer een e-mail over.

• Zo snel mogelijk afhalen: in je e-mail wordt aangegeven dat de bestelling bevestigd is en wordt bereid.
  • Op een latere datum of later tijdstip afhalen: In je e-mail wordt aangegeven dat de bestelling is ontvangen. Je ontvangt wanneer het moment van afhalen nadert weer een e-mail dat je bestelling wordt bereid.

Tot slot ga je naar het restaurant om je bestelling af te halen. Eet smakelijk!

Een tafelbestelling plaatsen

Met tafelprofielen kunnen klanten bestellingen plaatsen door een QR-code te scannen terwijl ze aan een tafel in je restaurant zitten. Ze kunnen kiezen of ze online of in het restaurant willen betalen en een fooi toevoegen.

1. Open de Order Anywhere-pagina van het restaurant door de specifieke QR-code die is toegewezen aan je tafel te scannen met een mobiel apparaat of een tablet.
  2. Tik op het item dat je wilt bestellen.
  3. (Optioneel) Selecteer eventueel gewenste aanpassingen.
  4. Klik op Toevoegen.
  5. (Optioneel) Blijf naar wens items aan je bestelling toevoegen.
  6. Selecteer Naar de kassa om je bestelling te controleren en voltooien.
  7. (Optioneel) Voer je e-mailadres, voornaam, achternaam en/of telefoonnummer in. Als je een e-mailadres opgeeft, worden de bestelbevestiging, statusupdates en kassabon naar dat e-mailadres verzonden.
  8. (Optioneel) Selecteer een fooioptie of voer een aangepast fooibedrag in in de sectie Fooi.
  9. Selecteer een betaalmethode en volg de instructies op het scherm om voor de bestelling te betalen. Je kunt hierbij kiezen tussen de opties Creditcard om online te betalen en Betalen voordat je vertrekt om in het restaurant te betalen.
  10. Klik op Bestelling plaatsen om je bestelling naar het restaurant te sturen.

Nadat je de bestelling hebt geplaatst, krijg je een bevestigingspagina te zien waarop wordt aangegeven dat je bestelling wordt verwerkt en door het restaurant bevestigd moet worden. Wanneer de bestelling gereed is, wordt de maaltijd naar je tafel gebracht.

• Om na de maaltijd te betalen:

1. Scan de unieke QR-code op je tafel met je mobiele apparaat of tablet.
    2. Tik op Tussenrekening betalen.
    3. (Optioneel) Om de rekening te splitten op bedrag, klik je op Naar bedrag en voer je het bedrag in dat je wilt betalen. Als je het volledige bedrag wilt betalen, vul je in deze velden niets in.
    4. (Optioneel) Om de rekening te splitten op item, klik je op Naar item en voer je de items in die je wilt betalen. Als je de volledige bestelling wilt betalen, vul je in deze velden niets in.
    5. (Optioneel) Selecteer een fooioptie of voer een aangepast fooibedrag in in de sectie Voeg een fooi toe.
    6. (Optioneel) Vink het vakje "Kassabon per e-mail aan" en vul een e-mailadres in om een kassabon per e-mail te ontvangen.
    7. Tik op Betalen om de betaling in te dienen.
    8. (Optioneel) Als je de rekening met meerdere personen deelt, herhaal je het betaalproces totdat het volledige bedrag is voldaan.

Door het digitale menu bladeren

Klanten kunnen door een digitaal menu met de inhoud van de Order Anywhere-website bladeren en vervolgens ter plekke bij het restaurant een bestelling plaatsen.

1. Open de Order Anywhere-website van het restaurant door de QR-code te scannen of naar het webadres van het restaurant te gaan.
  2. Bekijk het menu.
  3. Bestel direct bij het personeel van het restaurant.

Bestelgeschiedenis gebruiken

Klanten kunnen hun bestellingen bekijken, beheren en volgen vanuit hun accountprofiel in Order Anywhere. Zo kunnen ze hun huidige bestellingen in de gaten houden en eerdere bestellingen bekijken. Ook zien ze er eventuele mislukte bestellingen en betalingen, zodat ze altijd zeker weten of hun bestelling doorgekomen is.

1. Klik op je profielafbeelding om het profielmenu te openen.
  2. Klik onder Instellingen op Bestellingen.

Daar zie je het volgende:

• Eventuele huidige bestellingen die in behandeling zijn of voorbereid worden.
  • Eventuele eerdere bestellingen en of deze bevestigd of mislukt zijn.

Als je op een bestelling klikt, krijg je meer gegevens te zien, zoals de datum en tijd, het restaurant, de bestelde items en prijzen en betaalde fooien.

Wat nu?

Bestellingen van Order Anywhere verwerken

Tref voorbereidingen zodat je restaurant bestellingen van Order Anywhere kan verwerken, onder meer door online en in het restaurant betaalde bestellingen te synchroniseren, couverts voor bestellingen aan tafel aan te passen, betalingen te verwerken en online bestellen optioneel uit te zetten.

Meer informatie

Bestellingen van Order Anywhere terugbetalen

Verwerk volledige en gedeeltelijke terugbetalingen voor Order Anywhere-bestellingen, waaronder voor bestellingen van dezelfde dag, van de vorige dag en historische bestellingen.