Inzicht in POS-apparaten

De POS-apparatenpagina toont een lijst met apparaten die verbonden zijn met de K-Series app. Deze pagina biedt in één oogopslag nuttige informatie over elk apparaat, zoals de naam, activiteit en POS-configuratie. Om toegang te krijgen tot de POS-apparatenpagina, log je in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens. Selecteer Configuratie > Apparaten > Apparaten in de hoofdnavigatiebalk.

Om een POS-apparaat op je backoffice te laten verschijnen, moet je je met dat apparaat hebben aangemeld bij de POS (K)-app met behulp van een connectiecode. Zie Over connectiecodes voor meer informatie over het verbinden van een apparaat met de POS-app.

Zodra je je apparaten hebt aangesloten op de POS (K) app, raden wij je aan een POS-configuratie aan te maken. Een POS-configuratie vertegenwoordigt een reeks instellingen die representatief is voor je bedrijf en die kunnen worden toegepast op POS-apparaten. Dit helpt ervoor te zorgen dat je POS-apparaten de app-configuratie gebruiken die je voor je bedrijf hebt bepaald. Zie POS-configuraties beheren en begrijpen voor meer informatie.

Overzicht van de configuratiepagina van het POS-apparaat

Op de configuratiepagina van het POS-apparaat zie je een tabel die representatief is voor je aangesloten POS-apparaten. Vanaf deze pagina kun je het POS-apparaat bewerken, controleren of uitschakelen. De volgende tabel geeft een overzicht van de informatie op de configuratiepagina van het POS-apparaat:

Kolom Definitie
Apparaat

Naam van het apparaat.

Actief

Als deze optie op Ja staat, is het POS-apparaat momenteel verbonden met je account. Als die op Nee staat, is het POS-apparaat gedeactiveerd op je account en momenteel inactief.

Opmerking: Om inactieve POS-apparaten te bekijken, vink je het selectievakje Inactief apparaten verbergen boven de tabel op de pagina uit.

Laatste activiteit Wanneer het apparaat voor het laatst is gebruikt.
Toestand van het apparaat "Verbonden" geeft aan dat de app momenteel draait, terwijl de status "Verbroken" aangeeft dat de POS-app op het apparaat is gesloten.
Configuratiestatus

Er zijn drie mogelijke statussen:

• OK - De configuratie (instellingen) van het POS-apparaat zijn bijgewerkt.
  • OPNIEUW LADEN VEREIST - Het apparaat downloadt een POS-apparaatconfiguratie van de backoffice.
  • OPNIEUW LADEN NODIG - Er zijn backofficewijzigingen die nog niet zijn overgedragen, dus opnieuw laden op het POS-apparaat is vereist. Het is belangrijk te weten dat wanneer de status overeenkomt met "Opnieuw laden nodig", de gespecificeerde POS-apparaten hun POS-apparaatconfiguratie opnieuw moeten laden om ervoor te zorgen dat zij de meest recente wijzigingen gebruiken die vanuit de backoffice zijn geconfigureerd.

Je kunt de configuratie van je POS-apparaat op twee manieren opnieuw laden:

1. Selecteer de pijltjes naast de juiste optie Opnieuw laden op de backoffice. Merk op dat het POS-apparaat de POS-(K)-app moet draaien om de configuratie Opnieuw laden te ontvangen.
  2. Je kunt ook een configuratie Opnieuw laden aanvragen vanuit de POS (K) app, door Opnieuw laden te selecteren in de drie puntjes rechtsonder in de bestelschermen.
Configuratie

Deze kolom geeft het door het apparaat gebruikte configuratietype aan.

Opmerking: Een apparaatconfiguratie omvat een groepering van instellingen die worden toegepast op een POS-apparaat. Deze instellingen zijn te vinden op de pagina Configuratie > Configuratiepagina, of je selecteert de configuratienaam op deze pagina om door te gaan naar de pagina Configuraties. Hier kun je bestaande configuraties bewerken of verwijderen.

Laatste configuratiestatus Datum en tijd van de laatste upload van de apparaatconfiguratie.
Applicatieversie

Toont de momenteel geïnstalleerde applicatieversie.
Opmerking: als je meerdere POS-apparaten in je bedrijf hebt, moeten ze allemaal dezelfde POS-app-versie gebruiken.

Naam apparaat De naam van het apparaat zoals die voorkomt in de iOS-instellingen van je apparaat.
Type apparaat Gebaseerd op het type apparaat dat op je site wordt gebruikt, zoals een verkooppunt (POS).
Acties Er zijn enkele acties die je op deze pagina kunt selecteren:
Bewerken: het bewerkingsvenster van het apparaat wordt geopend
Audit: toont logboek voor apparaat
Uitschakelen: verwijdert het apparaat

Gedetailleerde informatie over het apparaat

Als je je eigen netwerk op je locatie hebt opgezet, kan deze informatie nuttig zijn bij het oplossen van problemen met onze support.

1. Ga in de hoofdnavigatiebalk van de backoffice naar Configuratie > Apparaten > Apparaten
  2. Selecteer het + teken naast de naam van het apparaat om een deel van de technische gegevens uit te breiden:

ID Geeft de ID van het apparaat aan.
OS-versie Toont de huidige versie van het besturingssysteem.
Hoogte Toont de huidige hoogte in meters op de positie van het apparaat.
App bijgewerkt Toont de laatste keer dat de app is bijgewerkt via de Apple App Store.
App opnieuw geladen Geeft aan wanneer de app voor het laatst is bijgewerkt via de backoffice.
Modelnaam: Dit is het type iPad-model.
BSSID: Dat is het MAC-adres van het draadloze toegangspunt (de antenne van de router).
Tijdzone van het apparaat Geeft de tijdzone aan die is gesynchroniseerd met de instellingen van de iPad. Je iPad en backoffice moeten zich in dezelfde tijdzone bevinden.
Gastversie: 1.234.567.8
App geconfigureerd Toont de datum van installatie van de app.
Locatie Toont de GPS-gegevens van het apparaat.
IP-adres en SSID Toon netwerkinformatie. Als je een Lightspeed netwerk hebt, heb je een SSID gebaseerd op je Business locatie nummer zoals: ikentoo-125610613538818 en een specifiek IP bereik.
Tijd van het apparaat: De ingestelde tijd op het apparaat.
App geïnstalleerd en gestart Wanneer de app voor het laatst is geïnstalleerd en bijgewerkt op het apparaat.
server-versie: 1.234.567.8

Apparaten exporteren

In het geval dat je ooit apparaatgegevens moet overdragen, kun je een tabel exporteren vanuit de configuratiepagina voor POS-apparaten:

1. Selecteer de knop Exporteren in de rechterbovenhoek van de pagina.
  2. Kies een exportformaat in het vervolgkeuzemenu.
  3. Na het exporteren staat het bestand in de downloadmap van je computer.

Wat nu?

Vanaf dit punt heb je een grondig begrip van de configuratiepagina van het POS-apparaat. Om meer te leren over de apparaatinstellingen in de backoffice, raden wij je aan het volgende artikel Apparaten bewerken te lezen.