Welkom bij Lightspeed Restaurant (K-Series)

Welkom bij Lightspeed Restaurant (K-Series), het op de iPad gebaseerde geïntegreerde verkooppunt- en betalingsplatform dat de drijvende kracht is achter de beste horecabedrijven ter wereld. We zijn blij je te mogen verwelkomen!

Raadpleeg onze Aan de slag-gids om je voor te bereiden op succes. Deze gids behandelt de basisprincipes van het configureren van Lightspeed Restaurant, het trainen van je werknemers en het verwerken van echte bestellingen. In dit eerste artikel leggen we uit welke contactmomenten je met ons zult hebben tijdens deze reis, hoe je het beste door deze gids kunt navigeren en met wie je contact kunt opnemen als je hulp nodig hebt.

Inzicht in het configuratieproces

Leer wat je kunt verwachten en hoe je het elke fase van je ervaring met het Lightspeed Restaurant-systeem het beste kunt doorlopen: van aanmelding tot configuratie en lancering.

Aanmelding

Begin je reis met Lightspeed door je aan te melden, je account aan te maken en hardware te bestellen.

E-mail van Lightspeed voor accountactivatie

Configuratie en onboarding

De duur van de configuratie en onboarding van Lightspeed Restaurant varieert hangt af van je zakelijke behoeften. Het grootste deel van de configuratie gebeurt op een computer via de backoffice op het web. Je hebt echter ook een iPad nodig om de Restaurant POS-app te installeren voor het aannemen van bestellingen.

• Configureer je Lightspeed Restaurant-account volgens de stappen in onze Aan de slag-gids.
  • Leer hoe je de Lightspeed Restaurant POS-app kunt gebruiken op een iPad of iOS-apparaat.
  • Reageer op de introductiemail van je Lightspeed Launch Coordinator voor hulp bij de configuratie, om je te registreren voor onboarding-webinars en om in te plannen voor een-op-eencontact met een Implementation Specialist.

Alle accounts starten in de configuratiemodus totdat je de stappen uitvoert om live te gaan met Lightspeed. Bestellingen die in de configuratiemodus worden verwerkt, worden verwijderd zodra je live gaat.

Starten

Na het voltooien van de configuratie ben je klaar om Lightspeed Restaurant te lanceren voor jouw bedrijf.

• Configureer alle functies die relevant zijn voor jouw zakelijke behoeften en train je personeel met behulp van onze lanceringschecklist.
  • Voer in de backoffice de stappen uit om live te gaan met Lightspeed om de configuratiemodus te verlaten en echte bestellingen van klanten aan te nemen.
  • Bezoek na lancering ons Helpcentrum voor informatie over het configureren en gebruiken van de functies van Lightspeed Restaurant en voor het oplossen van problemen.

De backoffice van Lightspeed Restaurant toont de configuratiemodus en biedt de gebruiker de optie om live te gaan

Over de Aan de slag-gids

De Aan de slag-gids is onderverdeeld in drie hoofdsecties, die elk artikelen bevatten over een specifieke fase in je reis. We bevelen aan om de artikelen één voor één en op volgorde te lezen.

Blader door de gids met behulp van de kaartnavigatie bovenaan, waarmee je naar het volgende of vorige artikel kunt gaan. Of gebruik de zijbalknavigatie voor directe toegang tot elk artikel.

Lightspeed Restaurant configureren

In Lightspeed Restaurant introduceren lees je alles dat je moet weten over de configuratie van je systeem, van het configureren van menu's tot het verbinden van hardware.

Artikel Beschrijving
Welkom bij Lightspeed Restaurant (K-Series) Bekijk de aanmeldings-, configuratie- en lanceringprocessen voor nieuwe klanten van Lightspeed Restaurant, inclusief informatie over hoe je door de handleiding navigeert en hulp kan inschakelen.
Over de backoffice van Lightspeed Restaurant Leer hoe je de backoffice op het web gebruikt, waar je je menu toevoegt, instellingen configureert en andere configuratietaken voor je account uitvoert.
Inloggen in de backoffice Leer hoe je toegang krijgt tot de backoffice, een belangrijk onderdeel van Lightspeed Restaurant.
Items en menu's aanmaken Importeer de gerechten en andere items die je restaurant verkoopt en configureer menu's om ze te ordenen.
Lightspeed Payments configureren Dien een aanvraag in, configureer fooi- en handtekeninginstellingen en verbind een betaalterminal om betalingen met creditcards en betaalpassen te verwerken met Lightspeed Payments.
Over hardware Leer over de verschillende soorten POS-hardware, zoals iPads en printers, en hoe je hardware kunt kiezen, kopen en configureren.
Gebruikers en vloerplannen beheren Configureer een gebruiker voor alle werknemers om te bepalen waar ze toegang tot hebben in de POS, en configureer een vloerplan om bestellingen per tafel te beheren.
Configuratie-instellingen aanpassen Configureer je belastings-, bedrijfs-, print- en andere configuratie-instellingen om te bepalen hoe bestellingen worden verwerkt in de POS.
Je iPad gereedmaken voor Lightspeed Download de Lightspeed-app op een iPad of iOS-apparaat, configureer de instellingen en maak verbinding met je account om een POS-apparaat te activeren voor het aannemen van bestellingen.

De Restaurant POS-app leren kennen

In De Restaurant POS-app leren kennen lees je hoe je de Lightspeed Restaurant POS-app bedient op een iPad of iOS-apparaat. We behandelen de basisprincipes, zoals inklokken, een verkoopperiode starten en standaard bestellingen.

Artikel Beschrijving
Over Restaurant POS Leer meer over de Restaurant POS (K)-app op de iPad, het andere belangrijke onderdeel van Lightspeed Restaurant.
Het Home-scherm gebruiken Bekijk hoe je kunt inloggen vanaf het Home-scherm, het eerste deel van de Restaurant POS-app dat je ziet nadat je deze hebt verbonden met je account.
In- en uitklokken Werknemers klokken in aan het begin van hun shift en klokken uit aan het einde, zodat je hun werkuren, verkopen en andere activiteiten kunt bijhouden.
Een verkoopperiode openen of sluiten Een manager opent de verkoopperiode aan het begin van de werkdag en sluit deze aan het einde om te beheren wanneer er bestellingen kunnen worden geplaatst bij de POS.
Standaard bestellingen plaatsen Leer hoe je een bestelling voor directe verkoop beheert in de Restaurant POS-app.
Kassaladehandelingen beheren Tel bij het configureren van een kassalade het aanwezige contante geld aan het begin en het einde van elke verkoopperiode.
Het instellingenmenu begrijpen Laad de POS-app opnieuw nadat je wijzigingen hebt aangebracht in de backoffice, genereer shiftrapporten, voeg contant geld toe of verwijder het uit de kassalade en voer andere managementfuncties uit vanuit het instellingenmenu.

Lightspeed Restaurant introduceren

Lightspeed Restaurant introduceren bevat een checklist om ervoor te zorgen dat je elke functie configureert die relevant is voor jouw bedrijf, inclusief functies die niet eerder in deze gids zijn behandeld. Je leert personeel te trainen en de configuratiemodus te verlaten, en je leest er de antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

Artikel Beschrijving
Configuratie-checklist

Configureer alle functies die relevant zijn voor jouw zakelijke behoeften en train je personeel. Ga live met Lightspeed om de configuratiemodus te verlaten en bestellingen van echte klanten te verwerken.

Veelgestelde vragen over aan de slag gaan Heb je vragen over het aan de slag gaan met Lightspeed Restaurant? Hier vind je antwoorden.

Contact met ons opnemen

Of je nu hardware wilt bestellen of gewoon een vraag hebt, het is belangrijk om te weten bij welke afdeling van Lightspeed je terechtkunt voor de meest efficiënte hulp.

Voor accountinformatie of om add-ons te kopen:

• Neem contact op met je verkoopvertegenwoordiger via het opgegeven e-mailadres of telefoonnummer.
  • Je kunt ook contact opnemen met ons verkoopteam door naar het telefoonnummer van het dichtstbijzijnde Lightspeed-kantoor te bellen.

Voor hulp bij het bestellen van hardware:

• Neem contact op met je verkoopvertegenwoordiger via het opgegeven e-mailadres of telefoonnummer.
  • Je kunt ook contact opnemen met ons verkoopteam door naar het telefoonnummer van het dichtstbijzijnde Lightspeed-kantoor te bellen.

Voor hulp bij de configuratie en onboarding:

• Neem contact op met je Launch Coordinator door te reageren op de e-mail die deze je aan het begin van je onboarding heeft gestuurd.
  • Je kunt ook contact opnemen met het Customer Success-team via het onderstaande e-mailadres of telefoonnummer voor je regio.

Contactgegevens Customer Success

Regio Contactgegevens
Noord-Amerika Bezoek de onboarding-pagina, e-mail hospitality.ob.noam.en@lightspeedhq.com of bel 1-844-365-2868
Verenigd Koninkrijk Bezoek de onboarding-pagina, e-mail hospitality.ob.emea.en@lightspeedhq.com of bel +44 20 3808 2022
Frankrijk Bezoek de onboarding-pagina, e-mail hospitality.ob.emea.fr@lightspeedhq.com, of bel +33 805 0800 33
Duitsland Bezoek de onboarding-pagina, e-mail hospitality.ob.emea.de@lightspeedhq.com of bel +49 800 000 7861
Zwitserland Bezoek de Zwitsers-Franse of Zwitserduitse onboarding-pagina's, e-mail hospitality.ob.emea.de@lightspeedhq.com of bel +41 225 188 724
Oostenrijk Bezoek de onboarding-pagina, e-mail hospitality.ob.emea.de@lightspeedhq.com of bel +43 800 300 086
Nederland E-mail hospitality.ob.emea.en@lightspeedhq.com of bel +31 20 808 59 24

Voor technische ondersteuning, probleemoplossing en vragen over functies: