Veelgestelde vragen over aan de slag gaan

Aan de slag-handleiding

Heb je vragen over het starten met Lightspeed Restaurant? Vind de antwoorden op veelgestelde vragen. Navigeer naar andere artikelen in de gids met de carrousel hieronder.

We hebben je veelgestelde vragen beantwoord, zodat je snel de antwoorden kunt vinden die je zoekt.

Inloggen op de backoffice

• Als je voor de eerste keer op de backoffice inlogt, ontvang je een e-mail van no.reply@lightspeedhq.com waarin je wordt gevraagd om een wachtwoord in te stellen. Nadat je een wachtwoord hebt ingesteld, open je de backoffice in een webbrowser naar keuze en log je in met je Lightspeed-inloggegevens.

• Ga naar de backoffice en klik op Wachtwoord vergeten?. Voer het primaire e-mailadres in dat aan je account gekoppeld is. Je ontvangt een e-mail van do_not_reply@lightspeedhq.com waarin je wordt gevraagd je wachtwoord te resetten. Zodra je een nieuw wachtwoord hebt aangemaakt, ga je terug naar de backoffice en log je in met je Lightspeed-inloggegevens.

Accountconfiguratie

• Neem contact op met je Launch Coordinator door te reageren op de e-mail die deze je aan het begin van je onboarding heeft gestuurd. Je kunt ook contact opnemen met het Customer Success-team via het onderstaande e-mailadres of telefoonnummer voor je regio. Sessies vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tijdens werkuren en kunnen tot vier dagen van tevoren worden ingepland. Voor de afspraak heb je een computer met internetverbinding en je iPad nodig, waarmee wij je begeleiden bij het delen van je scherm.

• Duurt het langer dan verwacht om je Lightspeed-account te configureren, of is je configuratieaccount verlopen? Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens en selecteer de banner waarin wordt vermeld dat je account is verlopen. Van daaruit kun je ervoor kiezen om je configuratieperiode te verlengen. Hou er echter rekening mee dat je maar één keer kunt verlengen.

• Als je eenmaal je account geconfigureerd hebt, log je in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens en ga je van start door te klikken op Live gaan | Abonnement activeren. Dan wordt je account van de configuratiemodus overgezet naar de productiemodus.

Gebruikersbeheer

• Om een nieuwe backoffice-gebruiker aan te maken, log je in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens en navigeer je naar Configuratie > Gebruikers > Backoffice-gebruikers. Klik op Een nieuwe gebruiker toevoegen en vul het e-mailadres en de naam van de gebruiker in. Selecteer vervolgens de gebruikerstoestemmingen voor de medewerker. Klik op Gebruiker toevoegen om de nieuwe gebruiker aan te maken.

• Om een nieuwe POS-gebruiker aan te maken, log je in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens en ga je naar Configuratie > Gebruikers > POS-gebruikers. Klik op Een nieuwe gebruiker toevoegen en vul de gebruikersgegevens in, inclusief gebruikersnaam, voornaam en achternaam. Selecteer vervolgens de juiste gebruikersgroep, afhankelijk van de toestemmingen die je wilt geven. Klik op Gebruiker toevoegen om de nieuwe POS-gebruiker aan te maken.

Items en menu's aanmaken

• Om een item aan te maken, log je in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens en ga je naar Menubeheer > Items. Klik op Snel item aanmaken en voer vervolgens de itemnaam en de omzetgroep in. Klik op Opslaan om het item te maken.

• Om een combo aan te maken, log je in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens en ga je naar Menubeheer > Items. Klik op Aanmaken en selecteer Combo uit het vervolgkeuzemenu. Vul de gegevens van het item in en klik op Opslaan.

Hardware aankopen

• Je kunt ondersteunde hardware rechtstreeks bij Lightspeed kopen. Onze online winkels zijn aan elke regio aangepast. Er worden enkel items verkocht die door Lightspeed zijn getest en geverifieerd.

Vragen? Neem contact met ons op.

POS-apparaten

• Om je iPad met je Lightspeed-account te verbinden, ga je naar de App Store en download je de Lightspeed Restaurant POS (K)-app. Activeer vervolgens de app met behulp van een connectiecode die in je backoffice is gegenereerd.

• Om wijzigingen in de backoffice toe te passen op je POS-apparaat, moet je de apparaatconfiguratie opnieuw laden vanuit de backoffice of je POS-apparaat.

• Om opnieuw te laden vanuit de backoffice, moet de POS (K)-app actief zijn op het POS-apparaat. Log vervolgens in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens en ga naar Configuratie > Apparaten > Apparaten. Klik onder de kolom "Status" op het herlaadpictogram en wacht tot het groene OK-label verschijnt.
    • Om opnieuw te laden vanuit de Restaurant POS-app, log je in en tik je op de drie puntjes in de rechteronderhoek van het bestelscherm. Tik vervolgens op het herlaadpictogram. Er verschijnt een pop-up met de vraag of je de nieuwste backofficeconfiguratie wilt synchroniseren met je apparaat. Tik op Ja om de wijzigingen van de backoffice toe te passen.

Facturering en rapportage

Privacywetgeving naleven

• Met privacywetgeving hebben klanten meer controle over hun persoonsgegevens. In deze wetgeving wordt gereguleerd hoe bedrijven deze gegevens gebruiken, opslaan en overdragen. Onder persoonsgegevens verstaan we alle informatie over een persoon (of "betrokkene") waarmee diegene direct of indirect kan worden geïdentificeerd. Denk hierbij aan namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers.

Het is als Lightspeed-gebruiker noodzakelijk om de privacywetgeving in je regio na te leven en op te volgen. Zo weet je zeker dat je naleving in orde is.

Je kunt ons Vertrouwenscentrum bezoeken waarop je al onze hulpmiddelen voor beveiliging en privacy vindt voor meer informatie.

• PCI-naleving houdt in dat de Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS) worden gevolgd, zoals vastgesteld door de PCI Security Standards Council. Dit zorgt ervoor dat bedrijven kaarthoudergegevens veilig verwerken tijdens transacties, waardoor het risico op inbreuken en fraude wordt verminderd. Het naleven van PCI-naleving omvat beveiligingsmaatregelen, beoordelingen en rapportage, waardoor klanten verzekerd zijn van gegevensbeveiliging en het vertrouwen behouden blijft.

• In een verwerkersovereenkomst staat dat jij en Lightspeed zich aan de privacyprotocollen in het privacybeleid van Lightspeed en je contract houden. Standaard sluiten alle ondernemers een verwerkersovereenkomst af bij het ondertekenen van hun contract met Lightspeed.

• Als je een verzoek om gegevensbescherming wilt indienen, vul dan het online formulier in dat gekoppeld is aan ons Privacybeleid.