Over gebruikers

Maak een gebruikersprofiel aan voor elk van je personeelsleden zodat ze Lightspeed Restaurant kunnen gebruiken. Sommige werknemers hebben alleen toegang tot de POS om in te klokken en bestellingen op te nemen, terwijl anderen bij de backoffice moeten kunnen om administratieve functies uit te voeren, zoals het bijwerken van menu's. We raden aan om POS-gebruikerstoestemmingen in bulk te beheren op het niveau van de gebruikersgroep om ervoor te zorgen dat medewerkers uitsluitend toegang hebben tot de functies die noodzakelijk zijn voor hun rol.

Er zijn twee soorten gebruikers in Lightspeed Restaurant:

• POS-gebruikers werken met de Restaurant POS-app. Je kunt instellen dat deze gebruikers alleen in- en uit kunnen klokken, bestellingen kunnen opnemen en bepaalde POS-functies kunnen uitvoeren, of ze ook shiftmanageropties geven (zoals verkoopperiodes openen en sluiten).
  • Backofficegebruikers loggen met hun persoonlijke inloggegevens in op de backoffice. De gebruikerstoestemmingen van backofficegebruikers kunnen, net als die van POS-gebruikers, tevens aangepast worden aan de rol van een werknemer. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat backofficegebruikers uitsluitend rapporten kunnen bekijken in de backoffice.

Wat nu?

Over POS-gebruikers

Lees hoe je POS-gebruikers toevoegt, toestemmingen bewerkt, wachtwoorden reset en meer.

Meer informatie

Over gebruikers van de backoffice

Lees hoe je backofficegebruikers toevoegt, toestemmingen bewerkt, wachtwoorden reset en meer.