Snel aan de slag op een iPad, iPhone of iPod

Als je je nieuwe iPad voor het eerst inschakelt, helpt de installatiewizard van Apple je bij het instellen van talen en voorkeuren.

Zodra de installatiewizard is voltooid, kun je je apparaat configureren voor gebruik met Lightspeed Restaurant.

Verbinding maken met een wifinetwerk

Nadat je deze eerste configuratie hebt voltooid, moet je ervoor zorgen dat je met een beveiligd wifinetwerk bent verbonden dat bestemd is voor het gebruik van Lightspeed Restaurant. Zo niet, volg dan de onderstaande stappen voor het wijzigen van je netwerkinstellingen.

1. Open de app Instellingen op je iPad.
  2. Tik op Wifi in het navigatiemenu.
  3. Selecteer het juiste wifinetwerk in de lijst met beschikbare netwerken.
  4. Voer het wachtwoord van het wifinetwerk in en bevestig met Verbinden.

Het is aan te raden om slechts een wifinetwerk op te slaan op je iPad om verbindingsproblemen te voorkomen. Als je meerdere netwerken op je apparaat hebt opgeslagen, kun je de stappen in dit ondersteuningsartikel van Apple volgen om andere netwerken te vergeten.

Netwerkinstellingen configureren

Door de netwerkinstellingen op je apparaat te configureren kun je toekomstige netwerkproblemen voorkomen en de verbinding met andere apparaten, zoals je printer en betaalterminal, beveiligen.

1. Open de app Instellingen op je iPad.
  2. Tik op Wifi.
  3. Tik op het pictogram naast het netwerk waarmee je verbinding hebt om de netwerkinstellingen te configureren. Voor optimale prestaties raden we de volgende instellingen aan:
    Naam instelling Optie instelling
    Verbind automatisch Ingeschakeld
    Databesparingsmodus Uitgeschakeld
    Privé wifi-adres Uitgeschakeld
    Beperk IP-adrestracking Uitgeschakeld
  4. Tik op Configureer DNS.
  5. Selecteer Handmatig.
  6. Als er al IP-adressen van DNS-servers in de lijst staan, verwijder deze dan uit dit venster.
  7. Klik op + om de volgende IPv4-adressen van Google toe te voegen:
    1. 8.8.8.8
    2. 8.8.4.4
  8. Navigeer terug naar Instellingen > Wifi om de wijzigingen op te slaan.

Extra instellingen configureren op je iPad

FaceTime en iMessage uitschakelen

We raden aan om berichten en FaceTime uit te schakelen op je iPad om te voorkomen dat meldingen de verkoopflow onderbreken.

Zo deactiveer je iMessage:

1. Open de app Instellingen op je iPad.
  2. Tik op Berichten.
  3. Schakel iMessage uit.

Zo deactiveer je FaceTime:

1. Open de app Instellingen op je iPad.
  2. Tik op FaceTime.
  3. Schakel FaceTime uit.

Begeleide toegang inschakelen voor actieve apparaten

We raden aan Begeleide toegang in te schakelen op je actieve apparaat, omdat alle passieve apparaten die zijn verbonden met het actieve apparaat worden uitgeschakeld als je de Lightspeed Restaurant-app verlaat, zelfs al is het maar even. Met Begeleide toegang wordt je apparaat beperkt tot één app en kun je bepalen welke functies beschikbaar zijn tijdens een sessie met begeleide toegang. Ga voor meer informatie over Begeleide toegang naar de ondersteuningspagina van Apple hier.

1. Open de app Instellingen op je iPad.
  2. Tik op Toegankelijkheid.
  3. Navigeer naar Algemeen > Begeleide toegang
  4. Schakel Begeleide toegang in.
  5. Tik op Toegangscode-instellingen en vervolgens op Stel code voor begeleide toegang in.
  6. Volg de aanwijzingen om een code voor begeleide toegang aan te maken en op te slaan.

Zodra deze functie is ingeschakeld, kun je een sessie met begeleide toegang starten de volgende keer dat je Lightspeed Restaurant opent. Ga naar Apple Support voor meer informatie over het starten en beëindigen van een sessie met begeleide toegang.

De Lightspeed POS-app downloaden

Lightspeed Restaurant POS draait op een app die je in de Apple App Store kunt downloaden.

Voor het downloaden van de Lightspeed POS-app heb je een Apple ID nodig. Heb je geen Apple ID? Ga dan naar Apple Support voor informatie over het instellen ervan.

1. Open de App Store op je apparaat.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Zoek.
  3. Typ Lightspeed Restaurant POS (K) in de zoekbalk en tik vervolgens op Zoek.
  4. Tik naast de Lightspeed-app op Download.

De Lightspeed POS-app aan de backoffice koppelen

De Lightspeed Restaurant POS-app moet aan de backoffice worden gekoppeld omdat de app anders niet werkt. Lees voor het koppelen van je app het artikel Inloggen op de POS-app.

Zodra je de Lightspeed-backoffice hebt geconfigureerd, kunnen er bestellingen worden geplaatst. Voor meer informatie over het instellen van apparaten in de backoffice of hoe je bestellingen kunt verwerken, kun je deze artikelen bekijken:

Wat nu?

De Vault Pro iPad-standaard instellen

Ontdek hoe je de Vault Pro iPad-standaard instelt en je iPad er veilig insteekt.

Meer informatie

Ondersteunde hardware

Ontdek hoe je aanbevolen hardware instelt, waaronder displays, betaalterminals en printers.