Het Order Display Screen gebruiken

Na de configuratie van de Order Display Screen (ODS) kun je leren hoe je de ODS-app op de Apple TV start, de orders beheert die op de ODS verschijnen en de instellingen van de ODS-app aanpast, zoals de kleuren en de weergegeven tekst.

Inhoudsopgave:

De Lightspeed ODS-app starten

Start de Lightspeed ODS-app op de Apple TV om deze voor te bereiden op de weergave van bestellingen die zijn verwerkt op POS-apparaten in de Lightspeed Restaurant POS-app.

1. Klik op de Apple TV op de Lightspeed ODS-app op het home-scherm om deze te openen.
  2. Selecteer Start om het ODS-scherm te openen dat inkomende bestellingen weergeeft.
    Bekijk ODS-bestellingen beheren om te leren hoe je bestellingen verwerkt zodat ze op het scherm verschijnen.

ODS-bestellingen beheren

Voeg nieuwe bestellingen toe aan de Lightspeed ODS door het bestellingsprofiel dat tijdens de ODS-configuratie is aangemaakt toe te passen op bestellingen in de Restaurant POS-app. Nieuwe bestellingen verschijnen in de sectie Voorbereiden van de ODS. Bestellingen kunnen naar behoefte worden verplaatst naar de sectie Klaar voor afhalen of van het scherm worden verwijderd door ze te beheren in de POS-app of op een Lightspeed Kitchen Display System (KDS).

Opmerking: De Lightspeed ODS-app moet worden gestart voordat bestellingen kunnen worden weergegeven. Bekijk De Lightspeed ODS-app starten voor meer informatie.

1. Start in de Restaurant POS-app een nieuwe bestelling in Directeverkoopmodus.
  2. Tik op het ordertag-pictogram en selecteer vervolgens het ODS-rekeningprofiel dat eerder in de backoffice is aangemaakt om het toe te passen op de bestelling.
    Om deze stap in de toekomst over te slaan, wijzig je het rekeningprofiel in de backoffice om het automatisch toe te passen op basis van een bepaald schema of apparaatprofiel.
  3. Vertel de klant het bestelnummer dat in de linkerbovenhoek van de POS of op de geprinte klantenbon staat. Na betaling van de bestelling verschijnt het bestelnummer op de ODS om de bestelling te identificeren.
    Het bestelnummer verschijnt ook als Ophaalcode op de Bestellingenlijst en de productiebon.
  4. Tik op Betalen en verwerk de betaling van de bestelling zoals gebruikelijk. Het bestelnummer verschijnt aan de linkerkant (Aan het voorbereiden) van de ODS. Klik op de onderstaande afbeeldingen om ze te vergroten.

Lightspeed Restaurant-app

Lightspeed ODS-app

5. Na het voorbereiden van de bestelling, verplaats je deze naar de rechterkant (Klaar voor afhalen) van de ODS door stappen 5a-5c te volgen in de Restaurant POS-app of een Lightspeed Kitchen Display System (alleen kassabonmodus):
    1. Als je de Restaurant POS-app gebruikt, tik je op Bestellingen om de Bestellingenlijst te openen en selecteer je vervolgens Afhalen / Bezorgen.
    2. Tik op de bestelling die klaar is om door de klant te worden afgehaald.
    3. Selecteer Klaar voor afhalen. De bestelling wordt verplaatst naar de rechterkant van de ODS. Klik op de onderstaande afbeeldingen om ze te vergroten.

Lightspeed Restaurant-app

Lightspeed ODS-app

6. Nadat de klant zijn bestelling heeft opgehaald, sluit en verwijder je deze uit de ODS door stappen 6a-6d te volgen in de Restaurant POS-app of het Lightspeed Kitchen Display System (alleen kassabonmodus):
    1. Als je de Restaurant POS-app gebruikt, tik je op Bestellingen om de Bestellingenlijst te openen en selecteer je vervolgens Afhalen / Bezorgen.
    2. Tik op de bestelling die werd opgehaald.
    3. Selecteer Afgehaald (Restaurant POS-app) of Productiebon uit scherm verwijderen (KDS) om de bestelling uit de ODS te verwijderen.
    4. Als de bestelling nog steeds zichtbaar is in de bestellingenlijst, herhaal je stap 6a-6b en selecteer je Bestelling sluiten om deze te voltooien.

ODS-appinstellingen aanpassen

Pas de instellingen in de Lightspeed ODS-app aan om de tekst of kleuren op de ODS te veranderen, alle bestellingen van het scherm te wissen of andere instellingen te wijzigen.

1. Selecteer in het hoofdmenu van de Lightspeed ODS-app Instellingen.
    Om vanuit een ander scherm terug te keren naar het hoofdmenu, druk je op de knop Menu of < knop op de afstandsbediening van de Apple TV.

2. Pas de instellingen naar wens aan. Voor meer informatie over de beschikbare instellingen, bekijk ODS-appinstellingen uitgelegd.
  3. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan en terug te keren naar het hoofdmenu.

ODS-appinstellingen uitgelegd

Instelling Beschrijving
    Sleutel apparaatfilter Hiermee kan de gebruiker inkomende bestellingen filteren zodat alleen bestellingen van een specifiek POS-apparaat op deze ODS worden getoond. Dit is handig als je meerdere ODS-exemplaren op één locatie gebruikt.

Om deze functie te gebruiken, voer je de bedrijfs-ID, bedrijfslocatie-ID (beide beschikbaar op de Dashboard-pagina) en apparaat-ID (beschikbaar op de gedetailleerde Apparaten-pagina) in de volgende indeling in: [Bedrijfs-ID]-[Bedrijfslocatie-ID]-[Apparaat-ID] (bijv. 1234-123456789012345-12345).
    Bericht van het bedrijf (onderaan het scherm) Bericht dat onderaan de ODS verschijnt.
    Titel linkerscherm Tekst aan de linkerkant van de ODS die aangeeft dat bestellingen aan die kant worden voorbereid.
    Kleur linkerscherm Achtergrondkleur van de linkerkant, voorbereiding, van de ODS.
    Titel rechterscherm Tekst aan de rechterkant van de ODS die aangeeft dat bestellingen aan die kant klaar zijn om door klanten te worden afgehaald.
    Kleur rechterscherm Achtergrondkleur van de rechterkant, klaar voor afhalen, van de ODS.
    Alle bestellingen op het scherm wissen Klik op Scherm wissen om alle bestellingen uit de ODS te verwijderen die momenteel worden weergegeven.
    IP-adres Apple TV Toont het IP-adres van de Apple TV in je lokale netwerk.