Groepsbestellingen configureren en gebruiken

Met de functie Groepsbestellingen kan je personeel bestellingen verwerken en voorbereiden voor groepen klanten die aan de balie bestellen. Medewerkers hoeven niet meer meerdere bonnen voor dezelfde tafel in te voeren en te versturen, maar kunnen afzonderlijke bestellingen per tafel ordenen en ze automatisch samen naar de keuken sturen.

Groepsbestellingen configureren

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie > Configuraties.
  3. Klik op de POS-configuratiepagina op de naam van de configuratie van het POS-apparaat waarop je Groepsbestellingen wilt inschakelen.
  4. Klik op het tabblad Tafelbeheer.
  5. Klik op Volledige hulp voor tafels inschakelen om een lijst met tafelbeheeropties te openen.Een screenshot van de instellingen voor tafelbeheer waarbij volledige hulp voor tafels is gemarkeerd.
  6. Scrol naar beneden naar de sectie Groepsbestellingen.
  7. Schakel Groepsbestellingen activeren in om een lijst met opties voor groepsbestellingen te openen.Een screenshot van de instellingen voor tafelbeheer waarbij groepsbestellingen activeren is gemarkeerd.
  8. Configureer de instellingen voor de timer voor groepsbestellingen.
  • Stel de maximale tijd tussen bestellingen in: selecteer in het vervolgkeuzemenu hoeveel tijd je wilt laten verstrijken tussen twee bestellingen van dezelfde groep voordat ze worden doorgestuurd naar de keuken. Het POS-systeem zal na de ingestelde tijd automatisch de productiebon van de groep afdrukken.

De timer tussen bestellingen start zodra de eerste bestelling van de groep is betaald en start opnieuw na elke volgende bestelling.

• Stel de maximale tijd sinds de eerste bestelling in: selecteer in het vervolgkeuzemenu de tijd die je wilt laten verstrijken vanaf de eerste bestelling van de groep totdat alle bestellingen naar de keuken zijn gestuurd. Het POS-systeem zal na de toegewezen tijd automatisch de productiebon van de groep afdrukken.

De timer start zodra de eerste bestelling van de groep is betaald en start niet opnieuw.

Na het instellen van groepsbestellingen ben je er klaar voor om het op je POS-apparaat te gebruiken.

Groepsbestellingen gebruiken

1. Open de Restaurant POS-app.
  2. Tik op je gebruikersnaam om naar het bestelscherm te gaan.
  3. Vanuit de directeverkoopmodus: tik op Groepsbestelling en wijs een tafel toe aan de groep.
    Vanaf het vloerplan: selecteer een tafel voor de groep en tik op Groepsbestelling.Schermafbeelding van de Restaurant POS-app waarbij de knop Groepsbestelling is gemarkeerd.

Deze functie werkt alleen goed als je groepsbestellingen aan een specifieke tafel toewijst.

4. Tik op de items die je klant wil bestellen om ze aan de bestelling toe te voegen.
  5. Tik op Kassa om door te gaan naar het betaalscherm.
  6. Verwerk de betaling van je klant en rond de verkoop af zoals gewoonlijk.

Zodra je de eerste bestelling van de groep hebt opgenomen, beginnen de timers maximale tijd tussen bestellingen en maximale tijd sinds eerste bestelling en krijg je een melding op de POS om nog een bestelling aan dezelfde tafel toe te voegen. Als je Automatisch uitloggen van gebruikers van de POS hebt ingesteld op onmiddellijk, krijg je geen melding om nog een bestelling aan de tafel toe te voegen.

7. Klik op Ja, voeg er nog een toe om nog een bestelling toe te voegen aan de groepsbestelling of klik op Nee, afronden om terug te keren naar het bestelscherm.Schermafbeelding van de melding voor groepsbestellingen waarin wordt gevraagd om nog een bestelling aan een tafel toe te voegen.
  8. Blijf bestellingen toevoegen en verkopen verwerken tot de hele groep is bediend.

Zodra de limiet van één van de besteltimers is bereikt, stuurt het systeem de groepsbestelling op hetzelfde moment en op dezelfde productiebon naar de keuken.