Order Anywhere configureren

Order Anywhere is een betaalde add-on. Neem contact op met je accountmanager of stuur een e-mail naar sales@lightspeedhq.com om een Order Anywhere-abonnement aan te schaffen.

Order Anywhere is een mobielvriendelijk online bestelplatform dat rechtstreeks integreert met de Lightspeed Restaurant POS-app. Voor de basisconfiguratie van Order Anywhere moet je inloggen op je account, je bedrijfsgegevens bijwerken en je instellingen aanpassen.

Inloggen op de Order Anywhere-backoffice

Voordat je Order Anywhere configureert, moet je inloggen op de Order Anywhere-backoffice. Daar kun je je instellingen aanpassen, bestelprofielen aanmaken en je account beheren. Als je meerdere locaties hebt, kun je meerdere Order Anywhere-accounts configureren en ze allemaal op één plek beheren.

1. Open Order Anywhere in je webbrowser.
  2. Klik op Log in to your account (Inloggen op je account).Order Anywhere
  3. Klik op Lightspeed Restaurant POS (K-Series).
  4. Klik op Doorgaan naar inlogpagina.
  5. Voeg je inloggegevens voor Lightspeed Restaurant K-Series in.
  6. Klik op Inloggen.
  7. (Optioneel) Als je meerdere Order Anywhere-accounts hebt, klik dan op de restaurantnaam die wordt weergegeven bovenaan het navigatiemenu en selecteer de gewenste locatie.

Je bedrijfsgegevens bijwerken

Werk je bedrijfsgegevens bij, zoals de naam, het adres, de website en het telefoonnummer van je restaurant, zodat je klanten de meest actuele informatie te zien krijgen op je Order Anywhere-webpagina.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice.
  2. Klik in het navigatiemenu op Mijn account.
  3. Vul de sectie Bedrijfsinformatie in. Alle velden zijn verplicht om ervoor te zorgen dat je bedrijfsgegevens correct zijn.
    • Handelsnaam: voer de naam van je bedrijf in.
    • E-mail: voer het e-mailadres van je bedrijf in.
    • Website: voer de website van je bedrijf in.
    • Telefoonnummer: voer het telefoonnummer van je bedrijf in.
    • Bedrijfstype: selecteer het bedrijfstype in het vervolgkeuzemenu.Pagina Bedrijfsinformatie in Order Anywhere
  4. Vul de sectie Adres in.
    • Straat en huisnummer: voer het fysieke adres van je bedrijf in.
    • Land: vul het land in waar je bedrijf gevestigd is.
    • Postcode: voer de postcode in die bij je bedrijfslocatie hoort.
    • Plaats: voer de naam in van de plaats waar je bedrijf is gevestigd.
  5. Vul de sectie Automatische e-mails in.
    • Voorkeurstaal: selecteer je voorkeurstaal voor automatische e-mails die naar je klanten worden verzonden.
  6. Vul de sectie Sociale media in.
    • Sociale mediaplatform: selecteer het gewenste sociale mediaplatform in het vervolgkeuzemenu.
    • URL: voer de website van je sociale mediapagina in.
    • (Optioneel) Link: klik op Add link (Link toevoegen) om meer sociale mediapagina's aan je website toe te voegen.
  7. Klik op Opslaan.

Order Anywhere-instellingen aanpassen

Pas je Order Anywhere-instellingen aan door je profielweergave, openingstijden en bestelinstellingen bij te werken.

Betaalinstellingen worden besproken in Betalingen voor Order Anywhere inschakelen.

Weergave

Upload een bannerafbeelding of logo om weer te geven bovenaan de klantgerichte Order Anywhere-pagina.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice.
  2. Klik op Instellingen in het navigatiemenu.
  3. Selecteer het tabblad Weergave.Pagina Weergave in Order Anywhere
  4. Voeg een bannerafbeelding toe. Als je geen bannerafbeelding toevoegt of een bestaande bannerafbeelding verwijdert, geeft Order Anywhere een standaardafbeelding weer.
    1. Versleep het bestand naar het vak naast Bannerafbeelding of klik op het vak om naar het bestand te bladeren. Het bestand moet een .JPG- of .PNG-indeling hebben, kleiner dan 1 MB zijn en een minimale resolutie van 1080 pixels hebben.
    2. Selecteer de bestelmethoden waarvoor je profielafbeelding wordt weergegeven door Afhalen, Tafel en/of Door het menu bladeren te selecteren.
    3. (Optioneel) Klik op Verwijderen om de bannerafbeelding te verwijderen.
  5. Voeg een logo toe. Je kunt afzonderlijke logo's voor de lichte en donkere modus uploaden. Als je één logo uploadt, wordt dat voor beide modi gebruikt. Als je geen logo toevoegt of alle bestaande logo's verwijdert, toont Order Anywhere in plaats daarvan je bedrijfsnaam aan klanten.
    1. Versleep het bestand naar het vak onder Lichte modus of Donkere modus, of blader naar de afbeelding. Het bestand moet een .JPG- of .PNG-indeling hebben, kleiner zijn dan 5 MB en een resolutie van minimaal 1700 pixels hebben.
    2. (Optioneel) Voeg een ander logo toe voor het andere kleurenschema.
    3. Klik op Voorbeeld om te zien hoe klanten je logo te zien krijgen op desktops en mobiele apparaten.
    4. (Optioneel) Om je logo te verwijderen, klik je op Verwijderen.
  6. Klik op Opslaan.

Openingstijden

Door openingstijden toe te voegen, kun je je klanten laten weten wanneer je restaurant open is en bestellingen kan accepteren. Buiten de openingstijden wordt op de Order Anywhere-pagina aangegeven dat het restaurant gesloten is.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice.
  2. Klik in het navigatiemenu op Instellingen.
  3. Selecteer het tabblad Openingstijden.Pagina Openingstijden in Order Anywhere
  4. Schakel de dagen in waarop online besteld kan worden.
  5. Vul de tijdstippen in waarop online besteld kan worden.
  6. (Optioneel) Je kunt ook verschillende shifts toevoegen:
    1. Klik op Shift toevoegen.
    2. Vul de tijden in wanneer klanten kunnen bestellen.
  7. Klik op Opslaan.

Bestelinstellingen

Beheer bestelinstellingen om aan te geven hoeveel tijd nodig is om bestellingen te bereiden, de beschikbaarheid van items te beheersen en klantbeoordelingen in te schakelen.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice.
  2. Klik op Instellingen in het navigatiemenu.
  3. Selecteer het tabblad Bestelinstellingen.Pagina Bestelinstellingen in Order Anywhere
  4. Vul de relevante informatie in.
    • Itembeschikbaarheid: schakel "Sluimerfunctie activeren" in om items op je online menu's tijdelijk te kunnen aanmerken als niet beschikbaar.
    • Klantbeoordelingen: schakel "E-mails voor klantenbeoordelingen" in zodat e-mails voor klantbeoordelingen kunnen worden verzonden.
  5. Klik op Opslaan.

Wat nu?

Betalingen voor Order Anywhere inschakelen

Als je online betalingen en betalingen in het restaurant inschakelt en Scannen en betalen configureert, kunnen klanten via Order Anywhere eenvoudig betalen voor hun bestellingen.

Meer informatie

Order Anywhere-profielen aanmaken en aanpassen

Maak bestelprofielen aan en pas ze aan. Afhankelijk van het profiel dat je aanmaakt, kunnen klanten bestellen om af te halen, voor aan tafel of gewoon online door je menu bladeren.