Rekeningen of gesplitte rekeningen printen

Wanneer je gasten klaar zijn om te betalen, kun je hun voorlopige kassabonnen printen, zodat ze weten hoeveel ze verschuldigd zijn.

Rekeningen printen in de directeverkoopmodus

De directeverkoopmodus ondersteunt een workflow voor snelservice, ontworpen voor de meeste cafés, bars en foodtrucks.

Om in de directeverkoopmodus een rekening te printen, voeg je orderitems aan een bestelling toe en ga je vervolgens naar het betalingsscherm. Gewoonlijk worden kassabonnen geprint nadat de betaling is verwerkt.
Als je een rekening wilt printen voordat de betaling is verwerkt, tik je gewoon op de knop Kassabon printen in het betalingsscherm.

Rekeningen printen in de tafelbedieningsmodus

De tafelbedieningsmodus ondersteunt zitplaatsen en gangen, zodat je klanten kunnen betalen nadat ze klaar zijn met eten. De meest voorkomende workflow voor de tafelbedieningsmodus is het printen van een proforma-rekening voor klanten als ze hun bestelling willen betalen.

Om in de tafelbedieningsmodus een proforma-rekening te printen, kun je orderitems aan een bestelling toevoegen en vervolgens naar het betalingsscherm gaan. Tik in het betalingsscherm op de knop Kassabon printen om de proforma-rekening te printen.

Gesplitte rekeningen printen

Als je klanten de rekening willen splitten, kun je de bestelling verdelen per stoel, couvert of item.

Als rekeningen gesplit zijn, kun je ze printen als aparte proforma-rekeningen voor je klanten. Vanuit het scherm "Tussenrekening splitten" kun je afzonderlijke rekeningen printen of alle gesplitte rekeningen voor een tafel printen.

Om alle rekeningen te printen, selecteer je het pictogram Printen rechtsonder op het scherm "Tussenrekening splitten". Om een individuele rekening te printen, selecteer je het pictogram Printen onderaan de gewenste rekening.

Wat nu?

Facturen voor klanten aanmaken

Meer informatie over het aanmaken en beheren van klantfacturen in Lightspeed Restaurant.

Meer informatie

Inzicht in het kassabonnenscherm

Meer informatie over het kassabonnenscherm en het zoeken naar kassabonnen.