Klanten bewerken of verwijderen

Zodra een klant is aangemaakt in Lightspeed Restaurant, kun je het klantprofiel wijzigen of verwijderen. Dit is handig voor het bijwerken van de contactgegevens van een klant of het verwijderen van informatie uit het systeem als een klant je restaurant niet meer bezoekt.

Inhoudsopgave:

Een klantprofiel bewerken

Bewerk een klantprofiel om de naam van de klant, het adres, de contactgegevens, het standaard accountprofiel of de korting die op bestellingen wordt toegepast, de opmerkingen, de fiscale identificatiecode of de contacttoestemming te wijzigen.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Klanten > Klanten.
  3. Klik op de naam van een klant die je wilt bewerken, of klik op Acties en selecteer Klant bewerken.
  4. Volg stappen 4a-4d om de contactgegevens, het adres of de opmerkingen bij de klant bij te werken:
    1. Klik op Bewerken naast Contactgegevens, Postadres of Opmerkingen.
    2. Vul in de pop-up nieuwe gegevens in.
    3. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
    4. Herhaal stappen 4a-4c indien nodig om andere klantinformatie bij te werken.
  5. Om het standaard rekeningprofiel of de korting die op de bestellingen van de klant wordt toegepast bij te werken, selecteer je een optie in het vervolgkeuzemenu Profiel of Korting.
  6. Om te wijzigen of de klant kassabonnen per e-mail en andere e-mailberichten ontvangt, schakel je E-mailnotificaties toestaan in.

Een klantprofiel verwijderen

Als je een klantprofiel moet verwijderen, kun je dat doen vanuit de backoffice. Het verwijderen van een klant verwijdert ook permanent het profiel en alle gekoppelde gegevens.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Klanten > Klanten.
  3. Klik op de naam van een klant die je wilt verwijderen, of klik op Acties en selecteer Klant bewerken.
  4. Klik op Archiveren om de klant te verwijderen.
  5. Controleer het berichtvenster en klik op Archiveren om te bevestigen.

Wat nu?

Nu je een klantprofiel op Lightspeed Restaurant hebt, kun je inzicht krijgen in de details van de klant door de transactiegeschiedenis te bekijken. Zie Producten en transacties van klanten bekijken.

Schakel klantenfacturatie in om facturen voor bestellingen van klanten te genereren. Zie Klantfacturatie configureren.

Als klantfacturatie is ingeschakeld, kun je transacties en facturen voor elke klant bekijken en openstaande facturen vereffenen om ze als betaald te markeren. Zie Klantenfacturen beheren in de backoffice voor meer informatie.