Sjablonen voor kassabonnen bewerken

Kassabonnen zijn geprinte of digitale documenten die dienen als bewijs van een transactie. Met Lightspeed Restaurant kun je je kassabonnen aanpassen vanuit de backoffice en naar behoefte sjablonen bewerken. Door de kassabonsjabloon te bewerken, kun je bepalen welke informatie op je kassabonnen wordt geprint en kun je het uiterlijk wijzigen om aan je zakelijke behoeften te voldoen.

Kassabonsjablonen kunnen niet worden verwijderd.

Inzicht in typen kassabonnen

Er zijn drie verschillende typen kassabonnen: Standaard, Opmerkingen en Facturen. Zie de onderstaande tabel voor meer informatie over de verschillen hiertussen.

Type kassabon Beschrijving
Standaardmodus Printopmaak voor klantenbonnen.
Notitie modus Printopmaak voor conceptklantenbonnen.
Factuur modus Printopmaak voor facturen.

Kassabonnen bewerken

Als je kassabonnen wilt bewerken, kies je het afdruktype (modus) en configureer je vervolgens het ontwerp ervan.

1. Ga in het navigatiemenu van de backoffice naar Configuratie > Printen > Printprofielen.
  2. Selecteer de modus die je wilt wijzigen (Standaard, Opmerking of Factuur).

Inhoud wijzigen

Als je de inhoud om welke reden dan ook moet wijzigen, kun je deze actiepunten volgen.

1. Beweeg links in het bewerkingsgebied met de muis over de rijen. Rijen die bewerkbaar zijn, veranderen in een invoerregel.
  2. Selecteer de rij die je wilt bewerken.
  3. Voer je nieuwe informatie in.
  4. Klik op Wijzigingen toepassen.

Een QR-code toevoegen aan kassabonnen

Voor meer gepersonaliseerde bonnen kun je QR-codes toevoegen die linken naar specifieke websites. Een QR-code op een kassabon kan bijvoorbeeld leiden naar de website van je restaurant, een exclusieve online korting of een feedbackenquête.

1. Klik bij het bewerken van de kassabonlay-out op + Voettekst toevoegen.
  2. Klik op het kassabonvoorbeeld op de voettekstregel die je hebt toegevoegd.
  3. Voer "@QR@" in, gevolgd door de URL waaraan je de QR-code wilt linken tussen haakjes, bijvoorbeeld @QR@(www.lightspeedhq.com)

Opmaak wijzigen

Als je de opmaak wilt bewerken, volg je deze stappen.

1. Selecteer de gewenste rij om de opmaakopties te wijzigen.
  2. Aan de rechterkant van het bewerkingsgebied kun je met bewerkingstools de geselecteerde rijen aanpassen.
  3. Breng je wijzigingen aan voor de opmaak. De specifieke opmaaktools worden uitgelegd door met de muisaanwijzer over de knoppen en in de tabel hieronder te bewegen.
  4. Selecteer Wijzigingen toepassen.restaurant-receipt-layout.png
Knop Pictogram Beschrijving
+ Logo wijzigen lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-change_logo.png Gebruik deze knop om een logo toe te voegen of te wijzigen.
Links uitlijnen lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-right.png Met deze optie wordt de ingevoerde tekst links uitgelijnd.
Centreren lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-center.png Met deze optie wordt de ingevoerde tekst in het midden uitgelijnd.
Rechts uitlijnen lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-left.png Met deze optie wordt de ingevoerde tekst rechts uitgelijnd.
Normale tekst lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-normal.png Stel de tekst in op normale grootte en breedte.
Vetgedrukte tekst lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-bold.png Maak de tekst vetgedrukt.
Dubbele breedte lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-double_width.png Deze optie verdubbelt de breedte van de tekst.
Dubbele hoogte lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-double_height.png Deze optie verdubbelt de hoogte van de tekst.
Dubbele breedte/hoogte lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-double_width_height.png Combineer dubbele breedte en hoogte.
Omhoog lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-upward.png Stel een specifieke regel hoger in.
Omlaag lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-downward.png Stel een specifieke regel lager in.
Tekst in hoofdletters lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-upper_case.png Geef de hele tekst van de rij in hoofdletters weer.
Vervangen door de bedrijfsnaam lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-replace.png Je kunt wisselen tussen je bedrijfs- of handelsnaam.
Regel verwijderen lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-remove.png Verwijder de regel.
+ Koptekst toevoegen lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-add_header.png Je kunt een nieuwe regel aanmaken in het bovenste gedeelte van de kassabon voor verdere opmaak.
+ Voettekst toevoegen lsk-printing-receipt-layout_tool_buttons-add_footer.png Voor verdere opmaak kun je een nieuwe regel maken in het onderste gedeelte van de kassabon.

TSE-conformiteit in Duitsland

Voor handelaren in Duitsland worden op kassabonnen die in je Restaurant POS worden afgedrukt twee typen tijdstempels weergegeven. De eerste tijdstempel staat in de koptekst van de kassabon en geeft aan wanneer de kassabon is uitgegeven, volgens de tijdzone die op je apparaat is geconfigureerd. De tweede tijdstempel is verplicht en staat in het handtekeninggedeelte. Deze tijdstempel geeft de begin- en eindtijd van het bestelproces aan en wordt weergegeven in UTC (gemarkeerd door 'Z' aan het einde), waardoor er een tijdsverschil is tussen de twee tijdstempels. De tijdstempel in het handtekeninggebied kan niet worden gewijzigd.

Wat nu?

Factuursjablonen toevoegen en bewerken

Maak jezelf vertrouwd met facturen in briefvorm.

Meer informatie

Kassabonnen e-mailen

Leer hoe je kassabonnen aan klanten kunt e-mailen.