POS-gebruikers bewerken of archiveren

Je kunt een POS Office-gebruiker altijd bewerken als je ooit zijn toestemmingen wilt aanpassen of de gebruiker moet archiveren (deactiveren).

Als een gebruiker ooit zijn unieke wachtwoord en PIN (om een sessie op de POS te openen) vergeet, kan een beheerder dit aanpassen door de informatie van de gebruiker in de backoffice te bewerken.

Als je specifieke gegevens nodig hebt over de verkoop van een gebruiker, is de auditfunctie nuttig. Die toont een overzicht van alle verkopen van een gebruiker gedurende een bepaalde periode, dat op je computer kan worden opgeslagen en voor documentatiedoeleinden kan worden geprint.

Zie POS-gebruikers dupliceren als je wilt dat sommige POS-gebruikers vergelijkbare gebruikersprofielen hebben. Je kunt dan gewoon een bestaande gebruiker dupliceren en daarna de nieuw aangemaakte gebruiker aanpassen.

Bewerk bedrijfslocaties voor POS-gebruikers als je meerdere bedrijfslocaties hebt.

Je kunt POS-gebruikersinformatie ook via de backoffice deactiveren als een medewerker bijvoorbeeld niet meer werkzaam is in het team. Dit betekent dat de POS-gebruiker vanaf het moment van deactivering niet meer kan inloggen op de POS.

Een POS-gebruiker bewerken

Door POS-gebruikers te bewerken kun je nog enkele aanpassingen doen, zoals het wijzigen of verwijderen van de pincode voor het inloggen op de POS.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het hoofdnavigatiemenu Configuratie > Gebruikers > POS-gebruikers.
  3. Selecteer Configureren.
  4. Definieer de gebruikersstatus.
    Opmerking: De gebruikersstatus toont de gebruikersactiviteit en de pincode van de gebruiker. De gebruikersactiviteit bepaalt of de gebruiker de POS mag gebruiken (actief) of niet (inactief). De pincode van de gebruiker is de individuele pincode voor het inloggen op de POS. De code bestaat uit vier cijfers naar keuze.
  5. Wijzig de gebruikersgegevens indien nodig.
  6. Selecteer Bijwerken.

Audit

De audit geeft een overzicht van alle gebruikersverkopen gedurende een bepaalde periode, dat op je computer kan worden opgeslagen en voor documentatiedoeleinden kan worden geprint.

1. Selecteer op de POS-gebruikerspagina de pijl naast de Configureren-knop.
  2. Selecteer Audit. Het overzicht van gebruikersverkopen verschijnt.
  3. Selecteer Opslaan als tekst om deze gegevens in een tekstvorm op te slaan op je computer.

POS-gebruikers dupliceren

Als je wilt dat sommige POS-gebruikers vergelijkbare gebruikersprofielen hebben, dan kun je gewoon een bestaande gebruiker dupliceren en daarna de nieuw aangemaakte gebruiker aanpassen. Op die manier hoef je geen volledig nieuwe gebruiker aan te maken, maar breng je alleen een paar wijzigingen aan in de gedupliceerde gebruiker.

1. Selecteer op de POS-gebruikerspagina de pijl naast de Configureren-knop.
  2. Selecteer Dupliceren.
  3. Bevestig het bericht dat verschijnt, "Weet je zeker dat je deze gebruiker wilt dupliceren", met Ok.

Bedrijfslocatie voor POS-gebruikers bewerken

Je kunt beheren tot welke bedrijfslocaties POS-gebruikers toegang hebben vanuit het POS-gebruikersgedeelte in de backoffice.

1. Selecteer op de POS-gebruikerspagina de pijl naast de Configureren-knop.
  2. Selecteer Bedrijfslocaties bewerken.
  3. Geef toegang tot nieuwe bedrijfslocaties: selecteer via het vervolgkeuzemenu en selecteer +.
  4. Identificeer de bedrijfslocatie waartoe de gebruiker geen toegang meer heeft in de tabel Bedrijfslocatie en selecteer vervolgens Toegang intrekken.
  5. Nadat je de locatietoegang voor de gewenste gebruikers hebt bewerkt, selecteer je Terug om het proces te voltooien en terug te keren naar de POS-gebruikerspagina.

POS-gebruikers archiveren

Je kunt POS-gebruikersinformatie deactiveren via de backoffice als een medewerker bijvoorbeeld niet meer werkzaam is bij het team. Dit betekent dat de POS-gebruiker vanaf het moment van deactivering niet meer kan inloggen op de POS.

1. Om een POS-gebruiker te deactiveren, selecteer je het woord Ja in de kolom Actief naast de knop Configureren.
  2. Selecteer Nee in het vervolgkeuzemenu en kies het vinkje om je wijzigingen op te slaan.
  3. Als je gebruikers weer actief wilt maken, herhaal je de stappen en selecteer je Ja in het vervolgkeuzemenu.

Wat nu?

Wijs POS-gebruikers toe aan een apparaatconfiguratie zodat dit apparaatprofiel alleen zichtbaar is op de K-Series-app voor toegewezen gebruikers.

Zie het artikel POS-gebruikers importeren of exporteren als je meerdere gebruikers tegelijk aan je backoffice wilt toevoegen of gegevens over personeel buiten de backoffice wilt opslaan en printen.