Over betaalmethoden

In de sectie Betalingen Configuratie > Instellingen > Betaalmethoden van de backoffice kun je betaalmethoden aanmaken, betaalterminals toevoegen en de verwerking van betalingen configureren.

Betaalmethoden: Als je betaalmethoden gebruikt, kun je bepalen welke betalingen beschikbaar zijn bij het verzilveren van je POS. Voeg alle betaalmethoden toe die in je bedrijf worden gebruikt, of bewerk bestaande betaalmethoden. Je moet een betalingstype specificeren wanneer je de betaalmethode aanmaakt. Terwijl betaalmethoden het gebruik op de POS definiëren, zijn betalingstypen de specifieke gegevens voor de bijbehorende betaalmethode.

Betalingstypen: Bij het toevoegen van betaalmethoden aan je backoffice in Lightspeed Restaurant kun je kiezen uit verschillende soorten betaalmethoden. Invoervelden veranderen afhankelijk van de selectie. Zie Inzicht in betalingstypen voor een lijst met in Lightspeed geïntegreerde betalingstypen en terminals.

Cadeaubonnen: activeer, herlaad en controleer het saldo van een cadeaubon in Lightspeed K-Series.

Overboekingsacties: Overboekingsacties halen geld van de ene betaalmethode en voegen het toe aan een andere. Het is handig om vanuit de backoffice overboekingsacties te maken om POS-transacties te corrigeren zonder de hele factuur te hoeven annuleren. Het kan ook worden gebruikt wanneer een betaalmethode van geen geld naar geld gaat, zoals facturen of cadeaubonnen. Zie Overboekingsacties begrijpen.

Betaalmethoden en -soorten worden weergegeven in je rapporten en gedeeld tussen bedrijfslocaties, zodat je ze maar één keer hoeft aan te maken. De betalingsmethode wordt ook op de kassabon weergegeven, zodat de klant kan volgen hoe een kassabon is betaald.

Leer in de volgende artikelen over: