Over annuleringsredenen

Een annuleringsreden is een uitleg voor een geannuleerde bestelling of item. Dit helpt ervoor te zorgen dat bestellingen of orderitems op de POS alleen worden geannuleerd om redenen die je relevant vindt vanuit de backoffice. Bovendien kun je ook gebruikersinstellingen configureren, zodat alleen bepaalde POS-gebruikers de mogelijkheid hebben om een bestelling of item te annuleren. Stel vanuit de backoffice de reden voor annulering in die op de POS kan worden geselecteerd wanneer een verzonden item niet meer mag worden gefactureerd. Bijvoorbeeld: schade of morsen.

Redenen voor annulering worden weergegeven in het annuleringsrapport in de backoffice. Het rapport heet "Annuleringen en correcties". Om het rapport in de backoffice te vinden, selecteer je Rapporten > Rapporten > Annuleringen en correcties.

Je definieert de voorraadmutaties voor de annuleringsreden en of er een kassabon moet worden geprint. Je kunt ook voorkomen dat een Gebruikersgroep kassabonnen kan annuleren. Dit wordt geconfigureerd voor de POS-gebruiker of de POS-gebruikersgroep.

Wat nu?

Voeg redenen voor annulering toe in de backoffice die je op de POS beschikbaar wilt maken.

Als je redenen voor annulering moet verwijderen, kun je dat doen via de backoffice.