De Star SP-700-LAN-printer configureren

De Star SP 700-printer is een impact-dot-matrixprinter. In tegenstelling tot thermische printers verkleuren de afdrukken van de SP 700 niet door hitte, waardoor deze printers bijzonder geschikt zijn voor het afdrukken in hete ruimtes zoals keukens. Omdat impactprinters veel geluid kunnen maken, raden we aan ze te gebruiken voor besteltickets achter in het restaurant om de gasten niet te storen.

De Star SP 700 ondersteunt een rood en zwart inktlint en ondersteunt daarom specifieke POS-configuratie-instellingen, zoals de optie om sub-items in rood te printen.

Wat je nodig hebt

Voordat je de printer instelt, moet je ervoor zorgen dat je over de volgende apparatuur beschikt:

Hardware

Star SP 700-bonprinter Star SP700 Receipt Printer
Inktlint Star SP700 Ink Ribbon
Papierrol (57 x 40 mm) Star SP700 Paper Roll

Verbindingskabels

De ethernetkabel is niet inbegrepen bij je zending en moet elders worden aangeschaft. Zorg ervoor dat de kabel lang genoeg is om vanaf de printer je internetrouter te bereiken.

Stroomkabel Power Cable
Ethernetkabel Ethernet Cable

De Star SP 700-printer configureren

Sluit de printer aan op een netwerk en de stroomvoorziening

Om je printer aan te sluiten, heb je de stroomkabel en een ethernetkabel nodig.

De printer moet worden aangesloten op dezelfde router die internettoegang biedt voor je POS-apparaat, zodat de printer en de POS zich op hetzelfde netwerk bevinden.

1. Steek de stroomkabel in de printer.
  2. Steek het andere uiteinde van de stroomkabel in een stopcontact.
  3. Sluit de ethernetkabel aan op de printerpoort met het label "100/10 BASE".
  4. Steek het andere uiteinde in een ethernetpoort van je router.Star SP700 Power and Ethernet Sockets

Plaats het inktlint

1. Draai de knop van de inktlintcassette met de klok mee om ervoor te zorgen dat het lint strak staat. Dit voorkomt dat het lint verdraait wanneer de cassette in de printer wordt geplaatst.
  2. Open de voorklep van de printer.
  3. Plaats de inktlintcassette (knop naar boven) zodat het lint achter de printkop zit, in de richting van de papierinvoer. Druk de cassette omlaag. Zodra deze goed zit, hoor je een klik.Star SP700 Ink Ribbon Inserted
  4. Eenmaal op zijn plaats draai je nogmaals aan de knop van de cassette om ervoor te zorgen dat het lint zo strak mogelijk zit.
  5. Sluit de voorklep.

Een papierrol plaatsen

1. Open de achterste printerklep door de hendel aan de rechterkant van je af te duwen. Til de klep op.
  2. Plaats de papierrol zo dat het uiteinde vanaf de onderkant wordt ingevoerd. Zorg er daarbij voor dat de papierrol strak blijft zitten en niet afrolt. Star SP700 Paper Roll Inserted
  3. Trek het papier aan langs het snijmechanisme aan de voorzijde van de printer.
  4. Druk de klep naar beneden om deze dicht te klikken.
  5. Test de printer door hem aan te zetten en op de invoerknop te drukken om er zeker van te zijn dat het papier naar behoren wordt ingevoerd. Zodra het printen begint, laat je de invoerknop los en scheur je het overtollige papier af.

Het IP-adres van de printer vinden

Om je printer en de POS aan te sluiten, heb je het IP-adres van de printer in je netwerk nodig. Om het IP-adres te vinden, print je de zelftestpagina:

1. Zet de printer uit.
  2. Houd de invoerknop ingedrukt.
  3. Zet de printer aan terwijl je de invoerknop ingedrukt houdt.
  4. Wacht tot het apparaat begint met printen en laat dan de invoerknop los.
  5. Zodra de eerste pagina is geprint, druk je nogmaals op de invoerknop om het printen te voltooien.

Onderaan de zelftestpagina staat Huidige IP-parameters-status. Blijf op deze pagina en noteer het IP-adres voor later.

Star SP700 IP Address Parameters

Als bij Current IP Parameters (Huidige IP-parameters) staat dat het IP-adres 0.0.0.0 is, kon de printer geen netwerkverbinding tot stand brengen. Controleer of de ethernetkabel je printer en router goed met elkaar verbindt, of probeer een andere ethernetpoort op je router en herhaal de bovenstaande stappen.

Je printer toevoegen aan de backoffice

Voordat je je printer toevoegt in de backoffice, moet je ervoor zorgen dat je iPad op hetzelfde netwerk is aangesloten als je printer. Zodra je iPad en printer op hetzelfde netwerk zijn aangesloten:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Printen > Printers.
  3. Selecteer Printer toevoegen.
  4. Geef de printer een naam (wij raden aan deze te vernoemen naar de functie of locatie, bijvoorbeeld Star SP 700-printer of Keukenprinter).
  5. Voer het IP-adres van de printer in het relevante veld in.

Om te zorgen dat Lightspeed Restaurant verbinding met je printer kan maken, moet het toegewezen IP-adres van de printer (verkregen in sectie 4) altijd overeenkomen met het IP-adres dat is ingevoerd in de backoffice.

6. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Stuurprogramma Star SP700 LAN.
  7. Klik op Opslaan. Star SP700 Printer Setup in Back Office

Een testrekening printen

Nadat je de bovenstaande stappen hebt voltooid, log je in op de Lightspeed Restaurant-app, laad je je configuratie opnieuw en print je een testrekening om er zeker van te zijn dat je printer is aangesloten.

1. Tik in de Restaurant POS-app op het tabblad Statusvoorbeeld (vier puntjes op het navigatiemenu).
      2. Tik op Opnieuw laden Refresh.pngom het apparaat te synchroniseren met de laatste backoffice-configuratie.
      3. Selecteer in het hoofdscherm je gebruikersprofiel.
      4. Tik op Instellingen in het navigatiemenu.
      5. Tik op Printerbeheer
      6. Zoek de naam van de printer waarmee je een testrekening wilt afdrukken.
      7. Tik op Printtest.
        Star SP700 POS Device Printer Test.png

Zodra je een testrekening hebt afgedrukt, ben je klaar om je Star SP 700 LAN-printer te gebruiken om productiebonnen af te drukken vanaf je POS-apparaat.

Probleemoplossing

Als je testrekening niet werd afgedrukt of als je problemen hebt met het instellen van je printer, volg dan deze stappen voor probleemoplossing:

1. Schakel de printer uit en haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Wacht even, sluit de printer weer aan en zet hem aan.
  3. Controleer aan de hand van de bovenstaande stappen of de inktcartridge en papierrol correct zijn geplaatst.
  4. Controleer of de printer en je iPad zich op hetzelfde netwerk bevinden en of het IP-adres niet 0.0.0.0 is. Als dat zo is, volg dan deze stappen om het juiste IP-adres te krijgen.
  5. Controleer of de printer is ingesteld met het juiste IP-adres en stuurprogramma in de backoffice.

Werkt de printer nog steeds niet? Neem dan contact op met onze Support-afdeling.

Wat nu?

Kassabonsjablonen bewerken

Ga naar Kassabonsjablonen toevoegen en bewerken om te leren hoe je de lay-out van je kassabonnen en productiebonnen kunt aanpassen.

Meer informatie

Printprofielen beheren

Wijs je Star SP 700-keukenprinter toe als printer voor het afdrukken van besteltickets door hem toe te voegen aan je printprofiel voor de keuken.