De Protel-integratie configureren

De Protel-hotelsoftware is een property management system (PMS) ontworpen om hotelactiviteiten te stroomlijnen en te automatiseren. Door integratie met Lightspeed Restaurant maakt Protel het mogelijk om de facturering van gastenkamers te regelen en biedt het de mogelijkheid van een volledige omzetverdeling tussen de platforms. Om de Protel-integratie te configureren, moet je een betaalmethode Kamer in rekening brengen aanmaken, accountmapping voltooien, je Protel-referenties toevoegen aan de backoffice en je ID-tabel terugsturen naar Protel.

Je hebt een Protel-account nodig om de Protel-integratie te kunnen gebruiken. Als je nog geen account hebt, ga dan naar Protel om aan de slag te gaan.

Een betaalmethode Kamer in rekening brengen aanmaken

Neem contact op met je Protel-accountmanager om een integratieverbinding aan te maken. Protel zal je dan een e-mail sturen met het IP-adres dat vereist is voor het configureren van de betaalmethode Kamer in rekening brengen.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Instellingen > Betaalmethoden.
  3. Selecteer Een betaalmethode toevoegen.
  4. Selecteer bij BetaalmethodeKamer in rekening brengen uit het vervolgkeuzemenu. De betaalmethodecode wordt automatisch gegenereerd.Schermafbeelding van de pagina Nieuwe betaalmethode toevoegen waar betaalmethode Kamer in rekening brengen is gemarkeerd
  5. Voer de naam van de betaalmethode in.
  6. Selecteer bij PMS-serverProtel uit het vervolgkeuzemenu.Screenshot van de pagina Nieuwe betaalmethode toevoegenen, waarbij de PMS-server Protel is gemarkeerd
  7. (Optioneel) Vink het selectievakje Elke kassabon verzenden aan om volledige omzetboeking te activeren.
  8. Klik op Opslaan.

Als je klaar bent met het aanmaken van een betaalmethode Kamer in rekening brengen, voltooi dan de accountmapping.

Je accounts mappen en spreadsheet met ID-tabellen aanmaken

Met accountmapping kunnen Lightspeed en Protel informatie delen. Om de accountmapping te voltooien, moet je een spreadsheet met ID-tabellen maken en waarden toewijzen aan je omzetgroepen, betaalmethoden en outlets.

Omzetgroepen moeten dezelfde referentie hebben om gegevens naar de juiste plaats te verzenden.

1. Log in bij je Google-account.
  2. Maak een spreadsheet aan.
  3. Verdeel het blad in drie secties: Omzetgroepen, Betaalmethoden en Outlets.

Omzetgroepen

1. Maak twee kolommen aan: ID en Omzetgroep.
  2. Definieer een bereik voor omzetgroepen. Bijvoorbeeld Keuken (100-199).
  3. Vul de tabel in door ID's toe te wijzen aan elk van je omzetgroepen.Tabel met twee kolommen voor ID en Omzetgroepen
  4. Maak twee kolommen aan: ID en Belastingnaam.
  5. Vul de tabel in door ID's toe te wijzen aan elk van je btw-typen.Tabel met twee kolommen voor ID en Belastingnaam

Betaalmethoden

1. Maak twee kolommen aan: ID en Betaalmethode.
  2. Definieer een bereik voor betaalmethoden. Bijvoorbeeld, Betaalmethoden (200-299).
  3. Vul de tabel in door ID's toe te wijzen aan elk van je betaalmethoden.Tabel met twee kolommen voor ID en Betaalmethode

Outlet

1. Maak drie kolommen aan:ID, Outlets, en Apparaatconfiguratie.
  2. Definieer een bereik voor apparaatconfiguraties. Bijvoorbeeld Apparaatconfiguratie (300-399).
  3. Vul de tabel in door ID's toe te wijzen aan elk van je outlets.Tabel met drie kolommen voor ID, Outlet en Apparaatconfiguratie

Zodra je klaar bent met de accountmapping, voeg je de Protel-referenties toe in de backoffice.

Protel-referenties toevoegen in de backoffice

Omzetgroepen

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Menubeheer > Omzetgroepen.
  3. Klik op Bewerken naast de omzetgroep die je wilt toevoegen aan de Protel-referentie.
  4. Typ in de Protel-referentie de relevante ID.Screenshot van de pagina Omzetgroepen met Protel-referentie gemarkeerd
  5. Klik op Opslaan.
  6. Herhaal stappen 2-5 voor alle relevante omzetgroepen.

Betaalmethoden

1. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Instellingen > Betaalmethoden.
  2. Klik op de naam van de betaalmethode die je wilt toevoegen aan de Protel-referentie.
  3. Typ in de Protel-referentie de relevante ID.Screenshot van de pagina Betaalmethoden met Protel-referentie gemarkeerd
  4. Klik op Opslaan.
  5. Herhaal stappen 1-4 voor alle relevante POS-configuraties.

Outlets

1. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie  > Configuraties.
  2. Klik op de naam van de POS-configuratie die je wilt toevoegen aan de Protel-referentie.
  3. Typ in de Protel-referentie de relevante ID.Screenshot van de pagina Configuraties met Protel-referentie gemarkeerd
  4. Klik op Opslaan.
  5. Herhaal stappen 1-4 voor alle relevante POS-configuraties.

Zodra je klaar bent met het toevoegen van Protel-referenties in de backoffice, sla je je spreadsheet met ID-tabellen op en stuur je deze naar Protel. Van daaruit zal je Protel-accountmanager de integratie verder configureren.