Het ELO I-Series 4-touchscreen instellen

KDS 2.0 bevindt zich momenteel in de bètafase. Deze functie is in ontwikkeling en krijgt regelmatig updates.

Het ELO I-Series 4-touchscreen is een door Lightspeed ondersteund scherm voor het Kitchen Display System 2.0. Bestellingen van de POS worden hierheen gestuurd om te worden weergegeven en klaargemaakt. Je kunt eenvoudig productiebonnen aanmaken, markeren als klaar voor ophalen of pauzeren door op het scherm te tikken.

Wat je nodig hebt

Om je touchscreen in te stellen, heb je het volgende nodig:

• ELO I-Series 4-touchscreen
  • Stroomkabel & adapter (inbegrepen bij de ELO I-Series 4)
  • LAN-kabel (niet inbegrepen, aanbevolen)

De ELO I-Series 4 verbinden met het netwerk

Je moet je touchscreen verbinden met het netwerk zodat het kan communiceren met je KDS-hub om bestellingen en updates te ontvangen en wijzigingen terug te sturen naar het netwerk.

1. Steek het ene uiteinde van de stroomadapter in de DC IN-poort van het touchscreen en steek de stekker in een stopcontact.

2. We raden sterk aan om een LAN-kabel te gebruiken die is aangesloten op de ethernetpoort om verbinding te maken met je lokale netwerk. Keukenapparatuur verstoort het wifisignaal.
  3. Schakel het touchscreen in.
  4. Als je met het netwerk verbonden bent via de LAN-kabel (aanbevolen), ga je meteen naar de volgende stap. Als je verbinding wilt maken met het netwerk via wifi, wordt je gevraagd om de netwerknaam en het wachtwoord in te voeren.
  5. Selecteer Aanmelden met GMS uit de drie weergegeven opties. Deze stap wordt niet weergegeven na een fabrieksreset.
  6. Wacht tot de systeemupdates voltooid zijn.
  7. Tik op Niet kopiëren als je de optie krijgt om je gegevens naar het touchscreen te kopiëren.
  8. In de volgende stappen sla je het aanmelden bij Gmail en het configureren van het account over.
  9. Wanneer je het scherm met Google Services ziet, tik je op Meer en vervolgens op Accepteren.
  10. Sla het instellen van een vergrendelscherm over. Tik bij de bevestigingsmelding op Toch overslaan.
  11. Tik op het Google-pictogram om de browser te starten.
  12. Sla het inloggen bij Google over.

Je touchscreen is nu klaar om verbinding te maken met de KDS-hub.

Verbinding maken met de KDS-hub

Je moet het IP-adres van je KDS-hub opzoeken om het touchscreen te verbinden zodat ze met elkaar kunnen communiceren.

1. Ga in Lightspeed POS-app op de KDS-hub naar Instellingen > Kitchen Display System en schrijf het IP-adres op.

2. Voer in de browserapp op het ELO-touchscreen het IP-adres in dat je in de vorige stap hebt opgeschreven. In het bovenstaande voorbeeld voer in het volgende in:
    10.97.43.20
  3. Druk op Invoeren om naar het home-scherm van de KDS-configuratie te gaan.
  4. Volg de aanwijzingen om de configuratie van het KDS-scherm te voltooien.

Je vindt meer informatie op de pagina Kitchen Display System 2.0-configuratie.