Uber Direct configureren

Met Uber Direct kunnen restaurants bezorgingen op aanvraag rechtstreeks vanuit verkoopkanalen zoals websites, apps of telefonische bestellingen opnemen. Door Lightspeed en Uber Direct te integreren, kun je bezorging via Uber aanbieden aan klanten die bestellingen plaatsen via Order Anywhere.

Je hebt een Order Anywhere-account nodig om toegang te krijgen tot Uber Direct. Om je aan te melden voor Order Anywhere, neem je contact op met je accountmanager of stuur je een e-mail naar sales@lightspeedhq.com om een Order Anywhere-abonnement te kopen..

Uber Direct configureren

Je kunt Uber direct configureren via je Order Anywhere-account door je account te koppelen aan Uber. Voordat je je accounts koppelt, moet je je Order Anywhere-account configureren volgens de specificaties van je bedrijf.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Klik op Mijn profielen en kies het profiel dat je wilt gebruiken voor Uber Direct.
  3. Klik op Bezorging en schakel Bezorging activeren in als dit nog niet is ingeschakeld.

Uber Direct delivery option

4. Selecteer Bezorging op aanvraag en klik op Koppelen.

Uber Direct connect to on-demand delivery

5. Accepteer de Algemene voorwaarden in het pop-upvenster. Klik op Bedrijfsgegevens controleren.

Uber Direct set up delivery partner integration screen

6. Controleer of je bedrijfsgegevens correct zijn. Klik op Configuratie voltooien.

Uber Direct review business details window

7. Klik op Opslaan.

Uber Direct stelt hun bezorgafstand op 7 km in. Dit kan niet worden gewijzigd.

Zodra Uber Direct is gekoppeld, stel je de volgende instellingen in volgens de specificaties van je bedrijf:

• Minimaal bestelbedrag voor bezorging: de minimale waarde voor klanten voordat bezorging van de bestelling mogelijk is.
  • Handtekening vereist: schakel dit in als je wilt dat de koerier een handtekening moet hebben voordat de bezorger de bezorging bij de klant achterlaat.
  • Bezorgkosten: De eventuele kosten die de klant moet betalen voor de bezorging. Dit geldt voor alle bestellingen voor bezorging via Uber Direct.
  • Bericht voor de koerier (optioneel): de klant heeft de mogelijkheid om een opmerking voor de koerier met bezorginstructies of andere informatie toe te voegen.