Over de Lightspeed Pulse-app

Lightspeed Pulse is een tracking-app voor bedrijven op mobiele apparaten die is ontworpen vanaf de basis en waarmee je waar je ter wereld ook bent je gebruikers kunt beheren en prestaties in de gaten kunt houden, evenals op de hoogte kunt blijven van wat er op al je locaties gebeurt. Gebruikers van Lightspeed Pulse kunnen in één oogopslag belangrijke statistieken bekijken, zoals omzet, couverts en meer, met behulp van makkelijk af te lezen grafieken en infovakken. De app is geschikt voor iOS (nu beschikbaar) en Android (binnenkort beschikbaar).

Lightspeed Pulse ondersteunt de twee meest recente versies van iOS en Android.

De app installeren

1. Zorg ervoor dat je apparaat is verbonden met je beveiligde wifinetwerk en een stroombron.
  2. Open de App Store en zoek naar “Lightspeed Pulse”.
  3. Dien je Apple-inloggegevens in voor het autoriseren van het downloaden van de app.

Nadat je de app geïnstalleerd hebt, kun je inloggen. Gebruik je inloggegevens van de backoffice.

De app gebruiken

Lightspeed Pulse is gemaakt zodat jij een duidelijk en beknopt overzicht hebt van de informatie die je nodig hebt.

1. Geeft het huidige account en de locatie weer. Tik om de locatie te wijzigen.
  2. Help- en hulpbronnenmenu
  3. Selecteer van welke tijdsperiode je de rapportagegegevens wilt zien.
  4. In een grafiek worden de huidige gegevens op een blauwe lijn getoond. Gegevens uit de voorgaande periode liggen eronder ter vergelijking.
  5. Live bruto-omzet, procentuele wijziging in vergelijking met de vorige periode en tijdstip waarop dit voor het laatst is bijgewerkt
  6. Infovakken met bestellingen, couverts, annuleringen, kortingen, aangeboden, gemiddelde per bestelling, gemiddelde per couvert en procentuele wijziging in vergelijking met de vorige periode
  7. Een link naar de woordenlijst bij de getoonde gegevens
  8. Een link naar eenheidsvoorkeuren waar je kan kiezen welk type informatie er getoond wordt

Wanneer je een week, maand of jaar vergelijkt, worden de gegevens vergeleken met de vorige week, maand of jaar. Als je echter Vandaag selecteert als tijdsperiode, worden niet de gegevens van gisteren gebruikt, maar die van dezelfde dag in de week daarvoor. Ter illustratie: als het vandaag zaterdag is, wordt dit vergeleken met vorige week zaterdag en niet de vrijdag ervoor. Zo komt het niet voor dat je een doorgaans drukke dag met een doorgaans minder drukke dag vergelijkt.

Definitie van infovaktermen

Brutoverkopen: het totaal van alle verkopen en diensten vóórdat kortingen en belastingen worden afgetrokken voor de huidige periode, vergeleken met de vorige periode.

Nettoverkopen: het totaal van alle verkopen en diensten, na aftrek van kortingen en belastingen, voor de huidige periode, vergeleken met de vorige periode.

Bestellingen: het aantal individuele bestellingen voor de huidige periode, vergeleken met de vorige periode.

Gemiddelde per bestelling: het gemiddelde bedrag van elke bestelling voor de huidige periode, vergeleken met de vorige periode.

Couverts: het aantal couverts voor de huidige periode, vergeleken met de vorige periode.

Gemiddelde per couvert: het gemiddelde bedrag dat per couvert is uitgegeven in de huidige periode, vergeleken met de vorige periode.

Tussen bedrijven en locaties schakelen

Heb je meerdere bedrijven of bedrijfslocaties, dan kun je van de ene naar de andere overschakelen om de gegevens van elk bedrijf of locatie apart te bekijken.

1. Tik bovenin op de menubalk met het Lightspeed-logo en de locatienaam.
  2. Heb je meerdere bedrijven, tik dan op een bedrijf om de locaties te bekijken.
  3. Selecteer een andere locatie om te bekijken.

Help en hulpmiddelen gebruiken

Lightspeed Pulse bevat meerdere hulpmiddelen waarmee je de app naar wens kunt aanpassen en om hulp kunt vragen. Tik op het pictogram met de drie balkjes () in de rechterbovenhoek van het scherm om deze opties te openen.

• Helpcentrum: als je hierop drukt, ga je rechtstreeks naar onze uitgebreide website met al ons referentiemateriaal, waar je kunt zoeken naar het antwoord op elke vraag die je over de K-Series hebt.
  • Give feedback (Feedback geven): Op deze pagina kun je ons feedback sturen over je gebruikerservaring met Lightspeed Pulse. Geef het zeker aan ons door als je een fout ziet of als iets niet duidelijk is. We streven er altijd naar om het product te verbeteren en jouw feedback is daarbij van onschatbare waarde.
  • Taal: Vanuit hier kun je een taal instellen voor Lightspeed Pulse. De volgende talen worden ondersteund: Duits, Engels, Spaans, Frans, Canadees Frans, Italiaans en Nederlands.
  • Eenheden: Hier kun je selecteren of je wilt dat geldbedragen in bruto of netto worden weergegeven. Je kunt ook kiezen of je wilt dat informatie vergeleken wordt als percentage of geldbedrag.
  • Uitloggen: Je kunt uitloggen bij Lightspeed Pulse door op deze link te tikken.

Introductie van de backoffice

Leer alles over de backoffice

Meer informatie

Over rapporten

Meer informatie over de beschikbare rapporten.