Inzicht in het scherm Bestellingsbeheer

Het Bestellingsbeheer-scherm geeft een overzicht van alle openstaande bestellingen van de Restaurant POS-app. Vanuit dit scherm kun je schakelen tussen afhaal-, leverings- en barrekeningbestellingen en filters toepassen om specifieke bestellingsinformatie te zien. Bovendien kun je snelle acties uitvoeren, zoals het bijwerken van de bestelstatus, het toewijzen van een bestelling aan een ander personeelslid of het loskoppelen van een klant van een bestelling.

Inhoudsopgave:

Hier op te eten bestellingen bekijken

Het tabblad Hier opeten toont een overzicht van alle openstaande tafelbestellingen, met details in één oogopslag en snelle toegang tot de bestellingen.

1. Tik in de Restaurant POS-app op Bestellingen, die standaard naar het tabblad Hier opeten leidt.
  2. Om bestellingen te sorteren tik je eenmaal op een kolomkop voor oplopende volgorde of tweemaal voor aflopende volgorde.
  3. Zoek naar een specifieke bestelling door de naam van de bestelling, gebruiker of klant in het zoekopdrachtveld te typen.
  4. Om een bestelling te bewerken, tik je op de bestelling om deze te openen in het Kassascherm. Ga naar Bestellingen bewerken en controleren voor hulp bij het bewerken van bestellingen.

Zie de onderstaande tabel van het Hier opeten-tabblad voor een beschrijving van elke kolom binnen het tabblad.

Hier opeten-tabblad

Naam van de kolom Beschrijving
Bestelling Tafelnummer of bestellingsnaam.
Ruimte De naam van het vloerplan waar de bestelling werd gestart. Voor meer informatie, zie Over vloerplannen en tafels.
Gebruiker  Personeelslid dat de bestelling heeft aangemaakt. Tik op de naam van de gebruiker om de bestelling over te dragen aan een ander ingeklokt personeelslid.
Couverts Aantal gasten dat dineert, gevolgd door het aantal beschikbare zitplaatsen aan een tafel.
Aangemaakt Tijdstip waarop de bestelling werd geplaatst.
Laatste bewerking Tijdstip van de laatste wijziging van de bestelling.
Gang Meest recente gang die naar de keuken gestuurd werd.
Totaal Totaal nog te betalen saldo op de rekening. Dit wordt automatisch bijgewerkt naarmate de bestellingen worden betaald.
Betaling Huidige betalingsstatus van de bestelling: Openstaand, Kassabon geprint of Betaald. Indien ingeschakeld in de instellingen van het rekeningprofiel, wordt de bestelling automatisch verwijderd uit het Bestellingsbeheerscherm wanneer de rekening volledig is betaald.
Klant Naam van de klant die aan de bestelling is toegewezen. Tik op het pop-outpictogram pop-out.png om klantgegevens te zien, zoals hun e-mail en telefoonnummer, of om de klant van de bestelling te verwijderen.

Afhaal- en leveringsbestellingen bekijken en beheren

Het tabblad Afhalen / Levering toont een overzicht van alle openstaande meeneemmaaltijd bestellingen. Hier kun je snel de klant, gebruiker of status van de bestelling bijwerken. Bestellingen die op dit tabblad verschijnen, kunnen handmatig worden ingevoerd of automatisch worden gemaakt via een integratie voor online bestellen. Ga voor meer informatie over online bestellen naar Online bestellen.

Voor toegang tot en beheer van het tabblad Afhalen / Levering.

1. Tik in de Restaurant POS-app op Bestellingen.
  2. Selecteer Afhalen / Levering.
  3. Om bestellingen te sorteren tik je eenmaal op een kolomkop voor oplopende volgorde of tweemaal voor aflopende volgorde.
  4. Zoek een specifieke bestelling door het bestelnummer in het zoekopdrachtveld te typen.
  5. Om een bestelling te bewerken, tik je op de bestelling en deze wordt geopend in het Kassascherm. Ga naar Bestellingen bewerken en controleren voor hulp bij het bewerken van bestellingen.

Zie de onderstaande tabel van het tabblad Afhalen / Levering voor een beschrijving van elke kolom binnen het tabblad.

Tabblad Afhalen / Levering

Naam van de kolom Beschrijving
Bestelling Bestelnummer.
Type Of de bestelling bestemd is voor Levering of Afhalen. Deze instelling wordt bepaald door het rekeningprofiel waarmee de bestelling is geplaatst.
Kanaal Naam van het rekeningprofiel dat wordt gebruikt om de bestelling te plaatsen.
Gebruiker Personeelslid dat de bestelling heeft aangemaakt. Tik op de naam van de gebruiker om de bestelling over te dragen aan een ander ingeklokt personeelslid.
Klant Naam van de klant die aan de bestelling is toegewezen. Tik op het pop-out-pop-out.pngpictogram om klantgegevens te zien, zoals hun telefoonnummer en e-mail (Opmerking: klanten kunnen niet worden ontkoppeld van online bestellingen).
Aangemaakt Tijdstip waarop de bestelling werd geplaatst.
Tijd om af te halen De resterende tijd voor het voltooien van de bestelling. Pas de standaard Tijd om af te halen aan door naar de instellingen van het rekeningprofiel te gaan dat wordt gebruikt voor meeneemmaaltijden of online bestellingen, stel vervolgens de Leveringsvertraging in op aangepaste vertraging, en eindig door de tijd in minuten aan te passen.
Totaal Totaal nog te betalen saldo op de rekening. Dit wordt automatisch bijgewerkt naarmate de bestellingen worden betaald.
Itemstelling Aantal bestelde items.
Status Huidige voorbereidingsstatus van de bestelling: Ontvangen, In productie, Klaar voor levering, Geleverd, Klaar om af te halen of Afgehaald.
Betaling Huidige betalingsstatus van de bestelling: Openstaand, Kassabon geprint of Betaald. Indien ingeschakeld in de instellingen van het rekeningprofiel, wordt de bestelling automatisch verwijderd uit het Bestellingsbeheerscherm wanneer de rekening volledig is betaald.
Snelle acties Gebruik de knop hier om de bestelling naar de volgende productiefase te brengen, bijvoorbeeld om een bestelling te markeren als klaar om af te halen. Tik op Meer acties om de status handmatig in te stellen, de afhaaltijd aan te passen of een bestelling te betalen en te sluiten.

Barrekeningen bekijken

Het tabblad Barrekeningen toont een overzicht van alle open barrekeningen die in de POS zijn gestart. Vanuit dit gedeelte kun je de naam, het bestellingstotaal, de klant en andere details van elk tabblad bekijken. Zoek of sorteer de lijst om een specifiek tabblad te vinden, en tik op een tabblad om het te openen en te wijzigen.

Belangrijk: Dit tabblad is alleen zichtbaar als de barrekeningen-functie in de backoffice is ingeschakeld. Zie Barrekeningen openen als je wilt weten hoe je deze inschakelt.

1. Tik in de Restaurant POS-app op Bestellingen.
  2. Selecteer Barrekeningen.
  3. Om de tabel te sorteren, tik je eenmaal op een kolomkop voor oplopende volgorde of tweemaal voor aflopende volgorde.
  4. Zoek naar een specifieke barrekening door de naam ervan in het zoekopdrachtveld te typen.
  5. Om een barrekening te bewerken, tik je op het tabblad en wordt het geopend in het Kassascherm. Zie Barrekeningen beheren en sluiten voor hulp bij het bewerken van barrekeningen.

Zie de onderstaande Tabbladentabel voor barrekeningen voor beschrijvingen van elke kolom in het tabblad.

Barrekeningen-tabblad

Naam van de kolom Beschrijving
Bestelling Naam van de barrekening. Als een debit- of creditcard vooraf is geautoriseerd bij het openen van de rekening, is dit de naam van de kaarthouder.
Gebruiker Personeelslid dat de barrekening heeft geopend. Tik op de naam van de gebruiker om de rekening over te dragen aan een ander ingeklokt personeelslid.
Aangemaakt Tijdstip waarop de barrekening werd geopend.
Laatste bewerking Tijdstip waarop de barrekening het laatst werd gewijzigd.
Totaal Totaal nog te betalen saldo op de rekening. Dit wordt automatisch bijgewerkt naarmate de bestellingen worden betaald.
Betaling Huidige betalingsstatus van de bestelling: Openstaand, Kassabon geprint of Betaald. Indien ingeschakeld in de instellingen van het rekeningprofiel, wordt de bestelling automatisch verwijderd uit het scherm Bestellingsbeheer wanneer de rekening volledig is betaald.
Klant Naam van de klant die aan de bestelling is toegewezen. Tik op het pop-out-pictogram om de klantgegevens te zien, zoals hun telefoonnummer en e-mail (Opmerking: Klanten kunnen niet worden ontkoppeld van online bestellingen).

Filters en aanpassingen

Pas het Bestellingsbeheer-scherm aan om: kolommen te tonen of te verbergen, bestellingen te filteren op basis van specifieke criteria, en de volgorde waarin de kolommen verschijnen te organiseren.

Opmerking: Toegepaste filters en aanpassingen zijn uniek voor elk scherm (tabbladen Hier opeten, Afhalen / Levering en Barrekeningen) en uniek voor elk apparaat. Als je een consistent Bestellingsbeheer-scherm wilt op verschillende apparaten, herhaal je de onderstaande stappen indien nodig.

Bestellingen filteren

Pas filters toe op het Bestellingsbeheer-scherm om alleen de bestellingen met een bepaald Type, Gebruiker, Kanaal, Bestelstatus, Betalingsstatus of Ruimte te bekijken.

1. Tik in de Restaurant POS-app op Bestellingen.
  2. Selecteer een scherm om te filteren: Hier opeten of Afhalen / Levering.
  3. Tik op Filters.
  4. Tik op Inhoud filteren (standaard).
  5. Selecteer een Type, Kanaal, Gebruiker, Bestelstatus, Betalingsstatus of Ruimte, die je in de bestellingen wilt zien. Filter de betalingsstatus bijvoorbeeld op Openstaande bestellingen om alleen de onbetaalde bestellingen te zien.
  6. Tik op Sluiten om te eindigen.

Kolommen verbergen en herschikken

Verberg kolommen in het Bestellingsbeheer-scherm om alleen de informatie te zien die relevant is voor je bedrijf. Kolommen kunnen ook worden herschikt om hun relevantie, volgorde van belangrijkheid of andere voorkeuren weer te geven.

1. Tik in de Restaurant POS-app op Bestellingen.
  2. Selecteer het te bewerken scherm: Hier opeten of Afhalen / Levering.
  3. Tik op Filters.
  4. Tik op Kolommen bewerken.
  5. Deselecteer de naam van elke kolom die je wilt verbergen.
  6. (Optioneel) Herschik de kolommen naar behoefte met de stappen 6a-6b.
    1. Houd het menupictogram menu.png naast een kolom ingedrukt.
    2. Sleep de kolom naar de plaats in de lijst.
  7. (Optioneel) Tik op Resetten om de standaard instellingen te herstellen.
  8. Tik op Sluiten om te eindigen.

Wat nu?

Zie Bestellingen toevoegen in de directeverkoopmodus voor meer info over workflows waarbij de bestelling direct wordt afgerekend.

Ga naar Inzicht in het Tafelsscherm voor meer informatie over het werken met een vloerplan en tafels.

Meer informatie over tafelbedieningsworkflows. Zie Bestellingen toevoegen in de tafelbedieningsmodus.

Meer informatie over de verschillende manieren waarop een gebruiker een bestelling kan bewerken. Zie Bestellingen bewerken en controleren.