Je fysieke kassalade configureren

Alle Lightspeed Restaurant-bundels worden geleverd met een fysieke kassalade. Welk model kassalade je ontvangt is afhankelijk van je regio vanwege de verschillen in coupures. De configuraties voor deze verschillende modellen zijn echter in wezen identiek.

Om contante betalingen in Lightspeed Restaurant te accepteren, moet je een kassalade configureren in de backoffice. Nadat je klaar bent met de fysieke opstelling van je kassalade, leer je meer over kassalades door ons artikel Over kassalades te lezen.

Kassalades

APG Minota 16x16 (NOAM)white-apg-minota.png
Safescan LD-3336 (EMEA)safescan.png
Lightspeed-VPOS (APAC)VPOS-Cash-drawer.png

Kassalade Safescan LD-3336 heeft een microschakelaar die compatibel is met de instelling: "Vergrendel kassascherm wanneer kassalade geopend wordt", te vinden in POS-configuraties.

Als je van plan bent je fysieke kassalade handmatig te openen, zet hem dan gewoon op je balie en bewaar de sleutel in de buurt op een veilige plaats in je restaurant.

Als je wilt dat je fysieke kassalade automatisch opent wanneer je een verkoop afsluit, moet je ervoor zorgen dat je kassalade met een RJ12-naar-RJ45-kabel op je bonprinter is aangesloten.

Wat je nodig hebt

Om je kassalade in te stellen heb je het volgende nodig:

• Fysieke kassalade (APG Minota 16x16 of Safescan LD-3336).
  • Inzetstuk voor de geldlade (reeds in de kassalade geplaatst).
  • Kassaladekabel.
  • Sleutels (2).

Je fysieke kassalade aansluiten op je bonprinter

Het is belangrijk dat je de juiste uiteinden van de kassaladekabel op je bonprinter en kassalade aansluit. Anders gaat je kassalade niet automatisch open. Let daarom goed op de grootte van elk uiteinde van de kabel.

1. Sluit het kleinere uiteinde van de kabel aan op je bonprinter en het grotere uiteinde van de kabel op je kassalade.

2. Draai de sleutel in de verticale stand om de kassalade te ontgrendelen.

Je kassalade gaat nu open wanneer je een kassabon print.

Wat nu?

Meer informatie over kassalades.