VIP-kaarten op de POS gebruiken

Om VIP-kaarten op de POS te gebruiken, wijs je ze eerst toe aan specifieke klanten in de backoffice. Zodra een VIP-kaart aan een klant is gekoppeld, scan je deze in de Restaurant POS-app om de bijbehorende korting automatisch op een bestelling toe te passen.

Inhoudsopgave:

Een VIP-kaart aan een klant toewijzen

VIP-kaarten kunnen alleen via de backoffice aan klanten worden toegewezen. Je kunt alleen kaarten geven aan klanten die al in je POS staan met opgeslagen e-mailadressen.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Klanten > Loyaliteitskaarten > Kaart-batches.
  3. Selecteer het standaard tabblad VIP.
  4. Selecteer het vergrootglas naast de kaart-batch waaruit je een kaart wilt gebruiken.
  5. Ga naar een niet-toegewezen kaart.
  6. Klik op de envelopknop in de rij van de VIP-kaart.
  7. Voer het e-mailadres van de klant in.
  8. Klik op het vinkje om toe te wijzen.
  9. Je klant ontvangt automatisch een e-mail met de bijbehorende QR-code.

VIP-korting op een bestelling toepassen

Scan de QR-code van een VIP-kaart in de Restaurant POS-app om de bijbehorende korting automatisch toe te passen op de bestelling van de klant.

1. Voeg items toe aan je bestelling op je Lightspeed POS.
  2. Tik in het kassascherm op de scanner in de rechterbovenhoek naast het vergrootglas.
  3. Lijn de QR-code op de VIP-kaart uit met de camera achter op het POS-apparaat zodat deze in het blauwe vakje op het scherm verschijnt.
  4. De korting wordt dan toegewezen aan de desbetreffende items.

Bekijk onze video over Lightspeed Loyalty (K-Series) voor meer informatie.