Leveranciers toevoegen

Voeg leveranciers aan je Voorraad toe, zodat je hen rechtstreeks vanuit de Voorraadmodule nieuwe inkooporders kunt sturen en hun leveranciersgegevens kunt bijhouden.

Leveranciers aanmaken

1. Log in op de Inventaris-module met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Inkopen > Leveranciers.
  3. Klik op Leverancier aanmaken.
  4. Voer de naam van de leverancier in en het e-mailadres waarnaar de inkooporders gestuurd moeten worden.
  5. Kies een Gebruiksmethode om aan te geven hoe deze leverancier zal worden gebruikt. Op basis van je selectie zal een leverancier ofwel worden gebruikt om A) alleen de voorraadniveaus bij te werken of B) zowel inkooporders te versturen als de voorraadniveaus bij te werken. Als je de eerste optie kiest, wordt je niet gevraagd een e-mail naar de leverancier te sturen wanneer je een inkooporder aanmaakt.
  6. Selecteer of je ontvangen items aan deze leverancier wilt koppelen. Zo ja, dan verschijnen alleen items die specifiek aan deze leverancier zijn gekoppeld in de productenlijst bij het plaatsen van een inkooporder.
  7. Klik op Maken.

Zie Inkooporders aanmaken om te lezen hoe je orders naar leveranciers stuurt.