Klantaccounts beheren in Order Anywhere

Door een account aan te maken, kunnen klanten creditcards en pinpassen toevoegen aan een digitale portemonnee in Order Anywhere en hun contactgegevens opslaan. Op deze manier wordt het betaalproces versneld. Klanten hoeven hun betaal- en contactgegevens immers niet opnieuw in te voeren. Lees verder om te zien hoe deze functie werkt vanuit het perspectief van de klant.

De functie klantaccounts is alleen beschikbaar voor restaurants die online betalingen hebben geconfigureerd in Order Anywhere.

Een nieuw account aanmaken

Klanten kunnen een persoonlijk account aanmaken tijdens het bestellen via Order Anywhere of via een speciale aanmeldpagina. Met een account kunnen klanten creditcards of pinpassen toevoegen aan hun portemonnee en hun contactgegevens opslaan om het betaalproces te versnellen.

• Een account aanmaken tijdens het bestellen

1. Begin met het plaatsen van een afhaal- of tafelbestelling via Order Anywhere.
    2. Schakel onderaan de betaalpagina het selectievakje Een account aanmaken in.
      Bestelpagina van Order Anywhere met de ingeschakelde instelling Een account aanmaken
    3. Tik op Bestelling plaatsen om de bestelling te plaatsen bij het restaurant.

Er verschijnt een bevestigingspagina waarop staat dat de bestelling in behandeling is en door het restaurant moet worden bevestigd. De klant ontvangt ook een bevestigingsmail.

4. Wacht op een e-mail van myLightspeed en volg de aanwijzingen om de configuratie van je account te voltooien.
  • Een account aanmaken vanaf de aanmeldpagina

1. Ga naar de website van Order Anywhere om een afhaal- of tafelbestelling te plaatsen of om door het menu te bladeren.
    2. Klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek.
      Bestelpagina van Order Anywhere met het aangeduide profielpictogram
    3. Klik op Een account aanmaken.
    4. Meld je aan met een Google- of Apple-account of met een e-mailadres en wachtwoord.
      1. Gebruik je een Google- of Apple-account? Klik dan op Sign up with Google (Aanmelden met Google) of Sign up with Apple (Aanmelden met Apple) en volg de aanwijzingen.
      2. Gebruik je een e-mailadres en wachtwoord? Voer dan je e-mailadres in, kies een wachtwoord en klik op Doorgaan.
      Aanmeldpagina met aangeduide velden voor elke aanmeldmethode
    5. Als je je aanmeldt met een e-mailadres, controleer dan je e-mail op een bevestigingsbericht vanmyLightspeed en klik op de link om je e-mailadres te bevestigen.

Opmerking: als je je aanmeldt met je Apple- of Google-account, kun je deze stap overslaan.

Inloggen op je account

Klanten kunnen inloggen op hun Order Anywhere-account vanaf de inlogpagina om hun contactgegevens en opgeslagen betaalmethode vooraf in te vullen bij het plaatsen van een bestelling.

1. Ga naar de website van Order Anywhere voor een bestellingsprofiel om een afhaal- of tafelbestelling te plaatsen of om door het menu te bladeren.
  2. Klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek.
    Bestelpagina van Order Anywhere met het aangeuide profielpictogram
  3. Selecteer Inloggen.
    De klantaccountpagina met gemarkeerde inloglink
  4. Log in met je Google- of Apple-account of met het e-mailadres en wachtwoord dat je hebt gebruikt om je aan te melden voor een Order Anywhere-account.
    1. Om in te loggen met een Google- of Apple-account, klik je op Continue with Google (Doorgaan met Google) of Continue with Apple (Doorgaan met Apple) en volg de instructies.
    2. Om in te loggen met een e-mailadres en wachtwoord, voer je je e-mailadres en wachtwoord in en klik je op Doorgaan.

Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op Wachtwoord vergeten op de inlogpagina om een e-mail voor het resetten van je wachtwoord aan te vragen.

Inlogpagina met beide inlogmethoden gemarkeerd

Betaalmethoden toevoegen en verwijderen

Klanten kunnen de beschikbare betaalmethoden bij het betalen beheren door creditcards of pinpassen toe te voegen aan of te verwijderen uit hun account. De standaardkaart van de klant wordt automatisch geselecteerd wanneer deze een bestelling plaatst. Klanten kunnen voor de betaling echter handmatig overschakelen naar elke kaart in hun virtuele portemonnee.

• Betaalmethoden toevoegen

1. Log in op je Order Anywhere-account.
    2. Klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek.
    3. Selecteer Wallet.
      Klantaccountpagina met de Wallet-link gemarkeerd
    4. Tik op Een kaart toevoegen.
      De Wallet-pagina van de klant met gemarkeerde knop Een kaart toevoegen
    5. Voer het nummer, de vervaldatum en de CVC- of CVV-code van je kaart in.
    6. (Optioneel) Schakel de instelling Instellen als standaard betaalmethode in om de kaart als standaard betaalmethode te gebruiken.

De standaard betaalmethode wordt automatisch geselecteerd bij het betalen van een bestelling. Je kunt voor de betaling handmatig overschakelen naar een kaart in je virtuele portemonnee.

7. Klik op Opslaan om het toevoegen van de kaart af te ronden.
  • Betaalmethoden verwijderen

1. Log in op je Order Anywhere-account.
    2. Klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek.
    3. Selecteer Wallet.
      Klantaccountpagina met de Wallet-link gemarkeerd
    4. Tik op een bestaande kaart om deze te bewerken.
    5. Selecteer Kaart verwijderen om deze uit je account te verwijderen.
    6. Tik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.

Accountgegevens beheren

Klanten kunnen contactgegevens toevoegen, hun voorkeuren voor e-mailnotificaties beheren en hun account verwijderen vanaf de pagina Accountgegevens.

1. Log in op je Order Anywhere-account.
  2. Klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Accountgegevens.
    Klantaccountpagina met Accountgegevens gemarkeerd
  4. (Optioneel) Voer een nieuw(e) naam en/of telefoonnummer in.

Opmerking: het veld E-mailadres kan niet worden bijgewerkt.

5. (Optioneel) Werk je instellingen voor e-mailnotificaties bij.
    Instelling Beschrijving
    Selecteer je taal voor e-mailnotificaties Kies in welke taal je de e-mailnotificaties voor bestellingen wilt ontvangen (Engels, Italiaans, Frans, Duits, Nederlands of Spaans).
    Alleen bestelbevestigingen ontvangen Vink dit selectievakje aan om alleen bestelbevestigingsmails te ontvangen en geen updates van de bestelstatus.
  6. Klik op Opslaan om de wijzigingen toe te passen.
  7. (Optioneel) Om je account te verwijderen, klik je op Mijn account verwijderen en selecteer je Ja, account verwijderen om te bevestigen.

Verwijderde accounts kunnen niet worden hersteld. Je kunt echter wel een nieuw account aanmaken als je toch nog van gedachten verandert.

Accountgegevenspagina van de klant met de link Mijn account verwijderen gemarkeerd