Maandelijkse omzet

Het rapport Maandelijkse omzet biedt een snel overzicht van de gegenereerde omzet gedurende de maand. Gebruik dit rapport om te zien welke dagen het meest winstgevend waren. Bovendien kan dit rapport worden gefilterd op apparaat of personeel, zodat je verkoopgegevens kunt vergelijken.

Afbeelding van het rapport Maandelijkse omzet in de backoffice van Lightspeed.

Het rapport Maandelijkse omzet openen

Open het rapport Maandelijkse omzet direct vanuit de backoffice van Lightspeed Restaurant. Standaard toont het rapport Maandelijkse omzet je brutoverkopen voor de huidige maand voor alle personeel en apparaten. Optioneel kun je ook de tijdsperiode instellen voor het rapport en je resultaten op personeel of apparaat filteren.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Maandelijkse omzet in het gedeelte Personeelsrapporten.
  4. Selecteer de juiste knop bovenaan de tabel om te kiezen tussen Brutoresultaten (verkopen) en Nettoresultaten (ontvangsten).
  5. (Optioneel)Stel de tijdsperiode van het rapport in met behulp van de pijlen en het kalenderpictogram in de rechterbovenhoek.
  6. (Optioneel) Klik op het vervolgkeuzemenu om te filteren op werknemer of apparaat.

Inzicht in het rapport Maandelijkse omzet

In het rapport Maandelijkse omzet wordt je dagelijkse verkoop gedurende een maand opgesplitst in ofwel brutoverkoop of netto-ontvangsten. Brutoverkoop wordt opgesplitst per omzetgroep en de netto-ontvangsten worden opgesplitst per betalingstype.

Brutoresultaten (verkopen) weergeven

Als je het rapport Maandelijkse omzet weergeeft op Brutoresultaten, wordt een overzicht van de verkoop van elke dag gedurende een maand weergegeven. Je kunt een specifieke dag selecteren om de verkoop opgesplitst per omzetgroep te bekijken.

Afbeelding van het rapport Maandelijkse omzet in de backoffice van Lightspeed. Een dag is geselecteerd, met de verkopen van die dag, opgesplitst per omzetgroep.

• Verkopen excl. btw: de waarde van de verkopen die verwerkt zijn via de POS, vóór btw.
  • Btw: de waarde van de btw die op die dag is geïnd.
  • Brutoresultaat: het gecombineerde totaal van verkoop vóór btw en geïnde btw.

Nettoresultaten (ontvangsten) bekijken

Als je het rapport Maandelijkse omzet weergeeft op Nettoresultaten, wordt een overzicht van de geïnde betalingen voor elke dag gedurende een maand weergegeven. Je kunt een specifieke dag selecteren om te zien hoeveel van elk betalingstype is geïnd.

Afbeelding van het rapport Maandelijkse omzet in de backoffice van Lightspeed. De kolommen met overgedragen verkopen zijn nu zichtbaar.

• Ontvangsten van de dag: het totaal aan betalingen die geaccepteerd zijn op de POS.
  • Overgenomen van de vorige dag: het totaal van overgedragen bestellingen die worden overgenomen op de rapportage van de huidige dag.
  • Overgedragen naar de volgende dag: het totaal van openstaande bestellingen overgedragen van de huidige dag naar de rapportage van de volgende dag.
  • Nettoresultaat: het gecombineerde totaal van je ontvangsten en overgedragen bestellingen.

Het rapport Maandelijkse omzet exporteren

Met Lightspeed Restaurant kun je je rapporten exporteren of printen als spreadsheets voor je administratie.

1. Klik op Exporteren naar CSV.
  2. Selecteer ofwel Mac, PC of Handmatige configuratie, afhankelijk van je besturingssysteem en voorkeuren.
  3. Klik op Exporteren.

Wat nu?

Omzet personeel

In het rapport Omzet personeel worden de algehele verkoopgegevens per gebruiker gemarkeerd. Hier kun je de totale omzet en gemiddelde transacties per werknemer vergelijken.

Meer informatie

Arbeidsrapport

Het Arbeidsrapport toont shiftgegevens over een specifieke periode per gebruiker, zodat je gewerkte uren kunt vergelijken met verkoopgegevens.