De Star mC-Print3 LAN configureren

De Star mC-Print3-bonprinter wordt met een LAN-kabel op je netwerk aangesloten. Vervolgens maakt je iPad via je netwerk verbinding met de printer. Om de Star mC-Print3 LAN in te stellen, moet je papier in de printer plaatsen, de printer op je netwerk aansluiten, een zelftestpagina printen en de printer toevoegen aan de backoffice.

Wat je nodig hebt

Je hebt het volgende nodig om je printer in te stellen:

Star mC-Print3

Stroomkabel Product_2022_7029_Star_MC-Print3_PowerCord.jpg
LAN-kabel Product_2019_1596_03.jpg

Papierrol (57 x 40 mm)

Zodra je je materiaal hebt verzameld, ben je klaar om papier in je printer te plaatsen.

Papier in de Star mC-Print3 LAN plaatsen

Papier in de printer plaatsen:

1. Trek aan de hendel aan de linkerkant aan de voorkant van de printer om de klep van de printer te openen.
  2. Plaats de papierrol zo dat het papier over de bovenkant wordt ingevoerd, terwijl je ervoor zorgt dat de rol strak blijft.Product_2022_7017_Star_MC-Print3_Printer_Front_Open.jpg
  3. Trek het papier aan langs het snijmechanisme aan de voorzijde van de printer.
  4. Duw de klep naar beneden om de hendel dicht te klikken.

Zodra je papier in je printer hebt geplaatst, ben je klaar om je printer aan te sluiten op je netwerk.

De Star mC-Print3 LAN op je netwerk aansluiten

De printer op je netwerk aansluiten:

1. Verwijder de achterklep van je printer.Product_2022_7018_Star_MC-Print3_OpenBack.jpg
  2. Sluit de LAN-kabel aan op de LAN-poort van je printer.
  3. Steek het andere uiteinde van de LAN-kabel in de LAN-poort van je router.
  4. Sluit de stroomkabel aan op de printer.
  5. Steek het andere uiteinde van de stroomkabel in een stopcontact.
  6. Bevestig de achterklep van de printer opnieuw.
  7. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen. Je hebt je printer correct ingeschakeld wanneer het ledlampje groen knippert.

Zodra de printer op het netwerk is aangesloten, kun je een zelftestpagina printen.

Een zelftestpagina printen op de Star mC-Print3 LAN

De zelftestpagina vermeldt het hardware-adres en het IP-adres van je printer, die je later nodig hebt om je printer toe te voegen aan de backoffice.

Een zelftestpagina printen:

1. Zet je printer uit.
  2. Houd de invoerknop ingedrukt en druk op de aan/uit-knop totdat de zelftestpagina wordt geprint.Printer with feed button highlighted
  3. Laat de invoerknop los om het printen te stoppen.
  4. Bewaar de zelftestpagina, want de informatie is belangrijk voor het volgende deel.

Zodra je de zelftestpagina hebt geprint, ben je klaar om je printer toe te voegen aan de backoffice.

De Star mC-Print3 LAN toevoegen aan de backoffice

De printer toevoegen aan backoffice:

1. Log in op de backoffice.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie > Printen > Printers.
  3. Selecteer +Printer toevoegen.
  4. Geef de printer de naam Star mC-Print3 LAN.
  5. Voer het IP-adres in zoals het op je zelftestpagina staat.
  6. Voer het Hardware-adres in zoals het op je zelftestpagina staat.
  7. Selecteer Star mC-Print3 LAN in het vervolgkeuzemenu Stuurprogramma.
  8. Klik op het selectievakje voor Statuscontrole voor deze printer uitschakelen (nuttig voor oude printers).Star_mc-Print3_LAN.png
  9. Klik op Opslaan.

Zodra je je printer hebt toegevoegd aan de backoffice, ben je klaar om een testrekening te printen.

Een testrekening printen

Een testrekening printen:

1. Log in op de Lightspeed Restaurant-app.
  2. Tik op het tabblad Statusvoorbeeld (vier puntjes op het navigatiemenu).
  3. Tik op het herlaadpictogram om het apparaat te synchroniseren met de laatste backoffice-configuratie.
  4. Selecteer in het hoofdscherm je gebruikersprofiel.
  5. Tik op Instellingen in het navigatiemenu.
  6. Selecteer Printerbeheer.
  7. Tik op Star mC-Print3 om een testrekening te printen.

Zodra je een testrekening hebt geprint, ben je klaar om productiebonnen en kassabonnen te printen vanaf je POS-apparaat.

Wat nu?

Om een printprofiel voor je printer aan te maken, ga je naar Printprofielen toevoegen.