Geautomatiseerde rapportage met Lightspeed Payments

Het automatiseren van rapportage met Lightspeed Payments zorgt ervoor dat de Lightspeed Payments-rapporten iedere dag worden gegenereerd en direct naar je e-mailadres worden verstuurd. Deze rapporten geven de dagelijkse omzet en afgeronde betalingen voor alle locaties weer in één uitgebreid rapport voor je bedrijf.

Automatische rapportage met Lightspeed Payments inschakelen

Automatische rapportage met Lightspeed Payments zorgt ervoor dat je één uitgebreid rapport kunt genereren dat alle Lightspeed Payments-transacties van alle locaties bevat.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Instellingen > Automatisering rapportage.
  3. Klik op een nieuw rapport toevoegen.
  4. Selecteer Dagelijkse omzet, alle locaties of Dagelijkse afgeronde betalingen, alle locaties in het vervolgkeuzemenu.
  5. Selecteer Aan het einde van de dagof Aan het einde van de week, afhankelijk van hoe vaak je deze rapportage zou willen ontvangen.
  6. Voeg het e-mailadres of de e-mailadressen van de ontvanger(s) toe. Als je het rapport naar meerdere ontvangers wilt sturen, zet dan een komma tussen de verschillende e-mailadressen.
  7. Klik op Rapporten opslaan.

Afbeelding van de startpagina Automatisering rapportage

Rapport dagelijkse afgeronde betalingen

Het rapport dagelijkse afgeronde betalingen biedt een overzicht van alle stortingen van de Lightspeed Payments-transacties. Het rapport bevat:

• Alle verkopen, inclusief kosten, terugbetalingen en toeslagen, gesplitst per locatie.
  • De nettowaarde van de uitbetaling.
  • De datum van de transactie staat in de afgeronde betaling.
  • Het totale aantal transacties voor de gerapporteerde tijdsperiode, gesplitst per kaarttype.

Het rapport afgeronde betalingen plannen

Je kunt plannen dat automatisch gegenereerde rapporten dagelijks of wekelijks worden verzonden.

• Wekelijks: deze rapporten worden verzonden op maandag en bevatten de gegevens van de week ervoor (zondag t/m zaterdag).
  • Dagelijks: deze rapporten bevatten de gegevens van één dag. Lightspeed Payments verzendt de ochtend nadat de afgeronde betalingen zijn gegenereerd een rapport. Bijvoorbeeld: de afgeronde transacties van maandag staan in de e-mail van woensdag.
    Opmerking: Als er geen transacties zijn verwerkt op een bepaalde dag, dan zal dat rapport leeg zijn.

Dagelijkse omzetrapporten

Het dagelijkse omzetrapport biedt een overzicht van alle transacties die zijn verwerkt door Lightspeed Payments. Dit rapport bevat:

• De totale omzet van die dag voor alle locaties.
  • De totale creditcardkosten betaald voor alle Lightspeed Payments-transacties.
  • De nettowaarde van de Lightspeed Payments-transacties die die dag zijn verwerkt.

Het omzetrapport plannen

Automatisch gegenereerde rapporten kunnen dagelijks of wekelijks worden verzonden.

• Wekelijks: deze rapporten worden verzonden op maandag en bevatten gegevens van de week ervoor (zondag t/m zaterdag).
  • Dagelijks: deze rapporten bevatten de gegevens van één dag. Lightspeed Payments verzendt de ochtend nadat de afgeronde betalingen zijn gegenereerd een rapport. Bijvoorbeeld: de afgeronde transacties van maandag staan in de e-mail van woensdag.
    Opmerking: Als er geen transacties zijn verwerkt op een bepaalde dag, dan zal dat rapport leeg zijn.

Wat nu?

Veelgestelde vragen over Lightspeed Payments

Lees onze lijst met veelgestelde vragen over Lightspeed Payments.

Meer informatie

Betaald krijgen met Lightspeed Payments

Meer informatie over hoe transacties worden verzonden naar Lightspeed Payments en wat er wordt gestort.