Gebruikersgroepen aanmaken

Vanuit de backoffice kun je gewenste gebruikersgroepen aanmaken voor de verschillende rollen in je vestiging. Je kunt bijvoorbeeld gebruikersgroepen aanmaken zoals manager, medewerker bediening, barman, chef, kok en bordenwasser. Door een gebruikersgroep aan te maken en toestemmingen voor die rol te definiëren, kun je vervolgens individuele gebruikers aan groepen toewijzen zodat hun toestemmingen automatisch overeenkomen met die van de groep.

Als je ooit de naam van de POS-gebruikersgroep wil wijzigen, bewerk je de gebruikersgroepen. Zie Rollen voor gebruikersgroepen toevoegen voor meer informatie over het bewerken van POS-gebruikersrollen.

Ga voor een video over dit onderwerp naar ons artikel Over gebruikersgroepen.

POS-gebruikersgroepen toevoegen

Bij het toevoegen van een POS-gebruikersgroep kun je de groep een naam geven. Na het toevoegen van POS-gebruikersgroepen kun je verdere aanpassingen doen, zoals rollen voor gebruikersgroepen toevoegen, kortingen definiëren die in deze groep worden gebruikt en instellingen voor het tellen van fooien en geld toevoegen.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Gebruikers > POS-gebruikersgroepen.
  3. Selecteer Een nieuwe POS-gebruikersgroep aanmaken.
  4. Voer de naam van de nieuwe POS-gebruikersgroep in.
  5. Selecteer OK.

Namen van POS-gebruikersgroepen bewerken

Wijzig de naam van de gebruikersgroep via Configuratie > Gebruikers > POS-gebruikersgroepen door de naam van de gebruikersgroep te selecteren. Selecteer na het wijzigen het vinkje en bevestig de nieuwe naam.

Wat nu?

Voeg rollen voor gebruikersgroepen toe om de toestemmingen en beperkingen voor een specifieke gebruiker in Lightspeed K-Series te definiëren.

Zodra je gebruikersgroepen en rollen hebt gedefinieerd, kun je gebruikers aan een gebruikersgroep toewijzen om snel rollen op groepen werknemers toe te passen.