Gebruikers aan een gebruikersgroep toewijzen

Door gebruikers toe te wijzen aan een gebruikersgroep, nemen ze automatisch de vooraf ingestelde privileges over (zie Rollen voor gebruikersgroepen toevoegen), zodat je snel rollen kunt toepassen op meerdere gebruikers tegelijk. Een gebruikersgroep is een set vooraf ingestelde privileges die je kunt gebruiken om snel rollen toe te passen op groepen medewerkers.

Ga voor een video hierover naar ons artikel Over gebruikersgroepen.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Gebruikers > POS-gebruikersgroepen.
  3. Selecteer "Leden bewerken".
  4. Een nieuw lid toevoegen: voer de naam van de POS-gebruiker in via het veld "Een gebruiker selecteren".

Alle gebruikers die aangemaakt zijn in Configuratie > Gebruikers > POS-gebruikers kunnen geselecteerd worden.

5. Selecteer de naam in het vervolgkeuzemenu en selecteer +.
  6. Schakel Toon uitsluitend leden van deze bedrijfslocatie in, indien van toepassing.

Je bedrijf kan meerdere locaties hebben. Gebruikers kunnen voor verschillende locaties worden geregistreerd. Als het selectievakje is ingeschakeld, worden in het veld "Een gebruiker selecteren" alleen gebruikers getoond die zijn gekoppeld aan de locatie die je bij het inloggen in de backoffice hebt geselecteerd.

7. Schakel Inactieve leden verbergen in, indien van toepassing.

Als POS-gebruikers eenmaal zijn toegevoegd aan de backoffice, kunnen ze niet worden verwijderd, maar ze kunnen wel worden gedeactiveerd. Als dit selectievakje is ingeschakeld, kun je alleen actieve gebruikers selecteren in het veld "Een gebruiker selecteren". Zie "POS-gebruikers deactiveren" voor meer informatie.

8. Selecteer Terug naar lijst om de wijzigingen op te slaan.

Wat nu?

Zie Over gebruikers van de backoffice voor meer informatie over gebruikers die je toegang wilt geven tot de backoffice.

Zie Over POS-gebruikers als je machtigingen en instellingen wilt wijzigen voor gebruikers die toegang hebben tot de POS-app van de K-Series.

Zie Over uren voor meer informatie over het onderdeel Uren.