Gebruikersshifts bewerken of verwijderen

Als je ooit gebruikersshifts moet bewerken of verwijderen, kun je dat doen via de pagina Uren per maand in de backoffice.

Gebruikersshifts bewerken

Bewerk gebruikersshifts zodat ze passen bij de werkelijke werktijd van gebruikers. Dit is bijvoorbeeld handig als POS-gebruikers zijn vergeten uit te klokken uit hun shift en je de shifttijd moet bijwerken.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer in het hoofdnavigatiemenu Uren > Uren per maand.
  3. Selecteer de naam van de werknemer wiens gebruikersshift je wilt bewerken.
  4. Selecteer de gebruikersshift die je wilt bewerken in de kolom Sessies.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan in de shift door de veldgegevens te wijzigen.
  6. Wanneer je klaar bent met de wijzigingen, selecteer je Opslaan.

Gebruikersshifts verwijderen

Als je ooit een POS-gebruikersshift moet verwijderen, kun je dat doen vanuit de backoffice. Dit is handig als een shift van een POS-gebruiker per ongeluk is gestart op de POS, maar deze uiteindelijk niet heeft gewerkt.

1. Selecteer in het hoofdnavigatiemenu Uren > Nieuwe sessie.
  2. Selecteer de naam van de werknemer van wie je de gebruikersshift wilt verwijderen.
  3. Selecteer X om de gewenste gebruikersshift te verwijderen.
  4. Bevestig de weergegeven opmerking "Weet je zeker dat je deze sessie wilt verwijderen?" met Ja.

Wat nu?

Bekijk Over backoffice-gebruikers voor meer informatie over gebruikers die je toegang wilt geven tot de backoffice.

Bekijk Over POS-gebruikers als je toestemmingen wilt geven en instellingen wilt wijzigen voor gebruikers die toegang hebben tot de K-Series POS-app.

Orden de toegangsniveaus van je medewerkers binnen de POS door gebruikersgroepen aan te maken en te beheren.