Valuta's

Voor bedrijven in landen waar het gebruikelijk is om internationale transacties uit te voeren, is het handig om vreemde valuta toe te voegen. Aangezien Zwitserland bijvoorbeeld aan Frankrijk grenst, zullen sommige bedrijven naast Zwitserse franken ook euro's accepteren.

Welke valuta standaard is op je POS-apparaat, hangt af van de locatie van je bedrijf. Als je bedrijf zich bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bevindt, dan accepteert je POS-apparaat US Dollar (USD).

Om de op je POS-apparaten gebruikte valuta's te bekijken, log je in op de backoffice en ga je naar Configuratie > Instellingen > Valuta's.

Buitenlandse valuta toevoegen

Om vreemde valuta toe te voegen:

1. Neem contact op met Support om een verzoek in te dienen om een vreemde valuta toe te voegen. Zodra de wijziging is doorgevoerd, laat Support je weten of de vreemde valuta met succes aan je account is toegevoegd.
  2. Log in op de backoffice en ga naar Configuratie > Instellingen > Valuta's.
  3. Controleer of de vreemde valuta op je account staat.Currencies.png
  4. Voer handmatig de wisselkoers in tussen je basisvaluta en de vreemde valuta.
  5. (Optioneel) Om een verandering in de basisvaluta op te geven, klik je op het selectievakje.
  6. Stel de vreemde valuta in als nieuwe betaalmethode.
    1. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Instellingen > Betaalmethoden.
    2. Selecteer Een betaalmethode toevoegen.
    3. Selecteer Contant in vreemde valuta als betaalmethode.
    4. Geef de betaalmethode de naam van de valuta. Als je bijvoorbeeld euro's toevoegt, dan moet de betaalmethode euro's heten.
    5. Selecteer de code van de vreemde valuta die je wilt toevoegen. Als je bijvoorbeeld euro's toevoegt, selecteer je EUR.Adding_foreign_currency_payment_method.png
    6. Klik op Opslaan om het instellen van de vreemde valuta als betaalmethode te voltooien.

Zodra je je vreemde valuta hebt toegevoegd, ben je klaar om betalingen in vreemde valuta te gaan verwerken.

Betalingen in vreemde valuta verwerken

Om betalingen in vreemde valuta te verwerken:

1. Open de POS-app van Lightspeed Restaurant (K-Series).
  2. Verwerk de betaling van een bestelling.
  3. Selecteer de vreemde valuta als betaalmethode.Direct_sale_in_foreign_currency.png
  4. Voltooi de verkoop zoals gewoonlijk.

Zodra de betaling is verwerkt, zal de kwitantie zowel de lokale als de vreemde valuta weergeven.Receipt_for_foreign_currency.png