Kortingen toevoegen

Voeg kortingen toe aan de backoffice voor elk type prijsverlaging dat je wilt aanbieden op de POS, zoals een senioren- of werknemerskorting. Nadat je een korting hebt ingesteld, kun je ook een menuknop toevoegen of de QR-code inschakelen om het voor werknemers eenvoudiger te maken om die korting toe te passen op bestellingen van klanten.

Een nieuwe korting toevoegen

Voeg in de backoffice alle kortingen toe die je aan de klanten of medewerkers wilt aanbieden op de POS.

Let op: Kortingen kunnen niet worden verwijderd vanuit de backoffice. Om later geen gebruik meer te maken van een specifieke korting: bewerk elk van je POS-configuraties, navigeer naar het tabblad Algemene instellingen en schakel de betreffende korting uit om deze van alle POS-apparaten te verwijderen.

1. Log in op de backoffice met je inloggegevens voor je account.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Instellingen > Kortingen.
  3. Selecteer Een korting toevoegen.
  4. Voer de vereiste informatie voor de korting in:
    • code: voer de kortingscode in
    • type: selecteer het type korting
    • percentage: voer het kortingspercentage in
    • Beschrijving: voer een passende beschrijving in
    • deze korting duidt op verspilling: aanvinken indien nodig
    • groep: voeg een nieuwe kortingsgroep toe of selecteer een bestaande groep in het vervolgkeuzemenu
  5. Als je klaar bent, klik je op Opslaan.

De korting wordt automatisch ingeschakeld voor alle POS-configuraties en zal verschijnen op de toepasselijke POS-apparaten nadat je ze hebt vernieuwd. Je kunt POS-configuraties bewerken om kortingen uit te schakelen of opnieuw in te schakelen voor gebruik.

Kortingsinstellingen

Naam instelling Beschrijving
Code Een unieke kortingscode die op de POS verschijnt.
Type: percentage De hoeveelheid korting in procenten, bijvoorbeeld 20%.
Type: bedrag

De hoeveelheid korting in de munteenheid, bijvoorbeeld € 20.

Opmerking: Update alle apparaten naar appversie 4.1. of hoger om de functie korting op bedrag te gebruiken.

Tarief

Hoeveelheid korting. Hangt af van wat er eerder is geselecteerd.

• Percentage = %
  • Bedrag = geregistreerde valuta
Beschrijving

Precieze kortingsgegevens, zoals "personeelskorting".

Deze korting duidt op verspilling

Indien aangevinkt, wordt de korting op het item gegeven wegens gebrekkigheid. Bijvoorbeeld, items die bijna over de datum zijn.

Groep

Je kunt de kortingen indelen in groepen, zodat ze gemakkelijker te vinden zijn op de POS. Je kunt bijvoorbeeld groepen aanmaken zoals "personeelskorting", "feestdagenkorting" enz. Je kunt een bestaande groep selecteren uit het vervolgkeuzemenu of een groep aanmaken door een nieuwe groepsnaam in te voeren.

Menuknoppen voor kortingen toevoegen

Je kunt knoppen aanmaken in je menu die een korting toepassen wanneer iemand erop gedrukt. Dit is volledig optioneel, aangezien kortingen ook kunnen worden toegepast als een bestel- of itemactie bij het bewerken van een bestelling op de POS.

1. Selecteer in het navigatiemenu Menubeheer > Menu's.
  2. Selecteer de naam van het menu waar je de knop voor het accountprofiel wilt aanmaken.
  3. Selecteer het juiste hoofdscherm.
  4. Selecteer Knop toevoegen aan de rechterkant van de pagina en kies Korting in het vervolgkeuzemenu.
  5. Kies de te gebruiken korting in het scherm.
  6. Selecteer Knop toevoegen.

QR-codes voor kortingen inschakelen

Na het toevoegen van een korting is het mogelijk om een QR-code toe te voegen waarmee gebruikers een korting kunnen toepassen door een QR-code te scannen.

1. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Instellingen > Kortingen.
  2. Selecteer Bewerken.
  3. Selecteer Kortings-QR-code activeren.
  4. Nadat je de kortings-QR-code hebt ingeschakeld, kun je wijzigingen of acties toepassen met de symbolen op de pagina. Kijk in de onderstaande tabel voor meer informatie.

QR-code-acties

Naam instelling Beschrijving
Bildschirmfoto_2021-04-08_um_13.45.46.png Opnieuw laden  Genereert een nieuwe QR-code, die de huidige QR-code onbruikbaar maakt.
Bildschirmfoto_2021-04-08_um_13.40.31.png Pen

De QR-code wordt ingesteld op een aangepaste code die je handmatig invoert.

Bildschirmfoto_2021-04-08_um_13.40.40.png Uitschakelen

De QR-code wordt uitgeschakeld.

Bildschirmfoto_2021-04-08_um_13.41.00.png Downloaden

De QR-code exporteren, opslaan en printen.

Wat nu?

Nu je kortingen hebt aangemaakt, kun je ze altijd bewerken in de backoffice.