Over POS-configuraties

POS-configuraties kunnen worden opgevat als een verzameling van instellingen die worden gecontroleerd vanuit de backoffice en worden toegepast op je POS-apparaten. Deze configuraties geven de Lightspeed Restaurant-app toegang tot een specifieke groep instellingen die naar behoefte kunnen worden aangepast en bewerkt.

Configuratie-instellingen backoffice

Waarom zijn POS-configuraties belangrijk?

Met POS-configuraties kun je de instellingen en workflows van Lightspeed Restaurant aanpassen aan je bedrijf. Een bedrijf kan bijvoorbeeld kiezen voor tafelbediening en/of service aan de counter met direct betalen. Afhankelijk van je gewenste workflows kun je de POS-configuraties bewerken zodat deze instellingen automatisch worden toegepast op een bijbehorende POS-app. Bovendien kun je meerdere configuraties voor je bedrijf aanmaken, maar een apparaat kan slechts aan één configuratie tegelijk worden gekoppeld.

Welke soorten instellingen zijn opgenomen in POS-configuraties?

Je kunt meerdere apparaatinstellingen beheren zoals printinstellingen, betalingsopties en gebruikerstoestemmingen. Daarnaast kun je wijzigen welk menu de POS momenteel gebruikt en welke bestelmethode je het liefst gebruikt. Door je POS-configuratie te beheren kun je de klantervaring op nagenoeg elk niveau aanpassen, van de gangen die je aanbiedt tot het afrekenen.

Hoe schakel ik tussen POS-configuraties?

1. Zodra je POS-configuraties in de backoffice hebt toegevoegd en de bijbehorende menu's aan een POS hebt gekoppeld, moeten de configuraties op je POS-apparaat opnieuw worden geladen.
  2. Tik op Instellingen in de Restaurant POS-app.

Tabblad "Instellingen" op het Restaurant POS-apparaat

3. Tik op Apparaatconfiguratie

Tabblad "Apparaatconfiguratie" op het Restaurant POS-apparaat

4. Kies de POS-configuratie die je wilt gebruiken. De app wordt vervolgens automatisch opnieuw geladen.

Pop-upvenster voor het wijzigen van configuratie

Het wijzigen van een POS-configuratie kan handig zijn wanneer je op een ander menu of een andere shift overgaat, zoals lunch of diner. Labels kunnen ook aan een POS-configuratie worden toegevoegd om rapportage te filteren. Hiermee kun je voor elk gebied nauwkeurige en specifieke overzichten verkrijgen.

Wat nu?

POS-configuraties toevoegen

Leer hoe je unieke configuraties aanmaakt voor je apparaten.

Meer informatie

POS-configuraties begrijpen

Ontdek de verschillende configuratie-instellingen die je kunt bewerken.