Een printprofiel koppelen

Een printprofiel bevat de instellingen die bepalen of een printer kopieën van kassabonnen of bestelbonnen print en of een andere printer als reserveprinter moet worden gebruikt. Nadat je een printerprofiel hebt aangemaakt, kun je deze koppelen aan een vloerplan, POS-apparaat of apparaatprofiel.

Een printprofiel aan een vloerplan koppelen

Als je prints wilt koppelen aan een specifiek gedeelte van je bedrijf, kun je een printprofiel toepassen op een vloerplan. Ga voor meer informatie naar Vloerplannen en tafels.

Een printprofiel aan een apparaat koppelen

Het doel van het koppelen van een printprofiel aan een apparaat is dat je het apparaat opdraagt dat profiel te gebruiken voor het printen van kassabonnen of notities.

Profielen die op deze manier zijn gekoppeld, mogen alleen worden gebruikt als het om de een of andere reden nodig is een speciaal doel aan een bepaalde printer toe te wijzen, aangezien deze configuratie de instellingen in een POS-apparaatprofiel overtreft.

1. Ga in de hoofdnavigatiemenu van de backoffice naar Configuratie > Apparaten > Apparaten.
  2. Selecteer Bewerken naast het gewenste apparaat.
  3. Selecteer onder Printconfiguratie het printerprofiel voor klantenbonnen en opmerkingen met het vervolgkeuzemenu.
    OPMERKING: Alle eerder aangemaakte printerprofielen onder Configuratie > Printen > Printprofielen worden hier getoond.
  4. Selecteer Bijwerken om het profiel aan het apparaat te koppelen.

Een printprofiel koppelen aan een apparaatprofiel

Door een printprofiel aan een apparaatprofiel te koppelen, gebruikt een groep apparaten dezelfde configuratie.  Dit helpt ervoor te zorgen dat alle apparaten in een groep op dezelfde manier printen, en een wijziging in een printprofiel wordt automatisch toegepast op elk apparaat in de groep.

Een printprofiel koppelen aan een apparaatprofiel:

1. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie > Configuraties.
  2. Klik op de naam van de configuratie die je wilt bewerken.
  3. Selecteer onder Verbindingen het printprofiel voor klantenbonnen en opmerkingen via het vervolgkeuzemenu.
    OPMERKING: Alle eerder aangemaakte printerprofielen onder Configuratie > Printen > Printprofielen worden hier getoond.
  4. Selecteer Opslaan om het profiel aan de configuratie te koppelen.

Wat nu?

Bekijk voor meer informatie over printen met de K-Series onze tutorials over printers, productiecentra en kassabon- en factuursjablonen.