Productiecentra toevoegen

Productiecentra, apparaatinstellingen en printprofielen zijn de drie pijlers die POS-printen mogelijk maken. Productiecentra zijn de bestemmingen voor printtaken. Ze kunnen worden geconfigureerd vanuit de backoffice, inclusief instellingen zoals printbestemming, sjablonen en IP-adres. Dit artikel helpt je productiecentra vanuit de backoffice toe te voegen.

Productiecentra toevoegen

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie > Printen > Productiecentra.
  3. Klik op + Productiecentrum toevoegen.
  4. Vul het formulier in om het productiecentrum aan te passen. Zie Productiecentruminstellingen voor een lijst met beschrijvingen van de instellingen.
  5. Selecteer Opslaan om het productiecentrum toe te voegen aan de backoffice.restaurant-adding-new-production-center.png

Productiecentruminstellingen

Naam: Voer een naam in voor het productiecentrum. Bijvoorbeeld Grill of Bar.

Virtueel productiecentrum: Gebruik deze instelling als je in plaats van een printer een extern Kitchen Display System (KDS) hebt, zoals QSR Automations. Voordat je deze instelling inschakelt, moet je eerst alle andere gewenste instellingen voor het productiecentrum inschakelen, omdat de beschikbare velden veranderen als je deze instelling activeert. Dit is niet nodig voor het Lightspeed KDS.

Printerprofiel: Selecteer het printerprofiel dat je wilt gebruiken voor dit productiecentrum. Het productiecentrum blijft uitgeschakeld als je geen printerprofiel kiest.

Ondersteunde besteltypen: Selecteer Directe bestellingen, Bestellingen aan tafel, Meeneembestellingen of Online bestellingen om in het productiecentrum alleen dat type bestellingen te printen. Je keuken moet bijvoorbeeld alle bestellingen printen, maar een printer in het inpakgebied print wellicht alleen meeneembestellingen of online bestellingen.

Aantal lege regels bovenaan de productiebon: Gebruik de schuifregelaar om lege regels toe te voegen aan de bovenkant van elke productiebon. Het toevoegen van lege regels aan productiebonnen kan handig zijn als je ze aan een productiebonrail of -houder hangt en ervoor wilt zorgen dat er geen informatie wordt afgedekt.

Rangschik de inhoud van de productiebon naar gangen: Als deze optie is ingeschakeld, wordt de productiebon in secties verdeeld op basis van de gang van de bestelde gerechten. Bijvoorbeeld: alle voorgerechten worden gegroepeerd, gevolgd door alle hoofdgerechten, enzovoort. Schakel deze optie uit als het productiecentrum wordt gebruikt voor dranken.

Voeg aan de namen het corresponderende object-ID toe: deze optie kan worden gebruikt met integraties zoals drankuitgiftesystemen.

Per item een productiebon printen: Als deze optie is ingeschakeld, bevat elke productiebon maar één item. Dit is handig als je workflow inhoudt dat je de klant zijn productiebon overhandigt en de klant deze later laat zien om zijn bestelling item voor item op te halen.

Print met grotere regelafstand: als deze optie is ingeschakeld, worden de regels op geprinte productiebonnen breder voor de leesbaarheid.

Activeer kassalade bij printen productiebon: Als deze optie is ingeschakeld, opent de printer een verbonden kassalade bij het printen van een productiebon. Door een zoemer op de poort van de printerlade aan te sluiten, geeft een hoorbare zoemtoon aan dat een printtaak is voltooid om het personeel te waarschuwen voor een nieuwe bestelling.

Leveringsinformatie printen: als deze optie is ingeschakeld, wordt het adres van de klant op productiebonnen geprint bij bestellingen waarbij de meeneem-modus "levering" is geselecteerd.

Lettergrootte: bepaalt de grootte van de geprinte tekst op productiebonnen, en kan worden ingesteld op klein, gemiddeld of groot.

Virtuele productiecentruminstellingen

IP-adres bestemming: voer het IP-adres in van het externe Kitchen Display System dat is verbonden met dit productiecentrum.

Virtueel protocol: kies Lightspeed, QSR KDS, QSR KDS + DineTime of Dirmeier, afhankelijk van de integratie die je gebruikt.

Productiecentra bewerken

Als je de instellingen van een productiecentrum moet wijzigen nadat je het hebt aangemaakt, ga dan naar de pagina van het productiecentrum en bewerk deze naar wens.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie > Printen > Productiecentra.
  3. Selecteer Bewerken naast het productiecentrum dat moet worden aangepast.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan in de instellingen. Zie Productiecentruminstellingen voor een lijst met beschrijvingen van de instellingen.
  5. Selecteer Opslaan om je wijzigingen toe te passen op het productiecentrum.

Productiecentra verwijderen

Als je ooit een productiecentrum wilt verwijderen, kun je dat doen vanuit de backoffice.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu van de backoffice naar Configuratie > Printen > Printprofielen.
  3. Selecteer Verwijderen naast het printprofiel dat je wilt verwijderen.

Wat nu?

Inzicht in het printproces

De logica van het systeem voor het printen van een nota of een klantenbon verschilt van die voor het printen van een bestelling. In het geval van een nota of klantenbon zijn er drie plaatsen in de backoffice waar je een printerprofiel kunt opslaan. De plaatsen zijn de Vloerplaninstellingen, de Apparaatinstellingen en de POS-configuratie-instellingen.

Meer informatie

Ondersteunde hardware

Ga naar onze pagina voor ondersteunde hardware voor een lijst met printers die voor jou beschikbaar zijn.