Configuratie Customer-Facing Display

De Customer-Facing Display (CFD) uit de K-Series geeft de bestellingsgegevens op een aparte iPad weer die is geïntegreerd met je Lightspeed Restaurant-kassasysteem. Terwijl de bestellingen worden verwerkt, geeft de CFD automatisch de verkochte items weer, eveneens als kortingen die zijn toegepast op de aankoop. Bij de betaling verschijnt er een QR-code op het scherm die klanten kunnen scannen om hun digitale kassabon te ontvangen.

Als de meeneem-modus is geactiveerd, wordt het bestelnummer in de rechterbovenhoek van het scherm weergegeven. De naam van de klant blijft echter vertrouwelijke informatie en wordt niet weergegeven.

De Customer-Facing Display is beschikbaar als een betaalde add-on op je bestaande Lightspeed Restaurant-abonnement. Neem contact op met je verkoopaccountmanager of stuur een e-mail naar sales@lightspeedhq.com voor informatie over de aanschaf van een CFD.

Een CFD-connectiecode aanmaken

Om je klantgerichte scherm te verbinden moet je eerst een connectiecode aanmaken.

1. Log in op de backoffice met je beheerdersinloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Apparaten > Connectiecodes.
  3. Selecteer Klik hier om een nieuwe connectiecode aan te maken.
  4. Voer een omschrijving van de code in. Deze naam geeft het apparaat en de locatie weer waarvoor de code wordt gebruikt (vb. iPad keuken).
  5. In de sectie Apparaattype selecteer je Klantenscherm in het vervolgkeuzemenu.
  6. Stel de Te gebruiken configuratie in op de POS-configuratie van een of meer POS-apparaten waarmee de CFD wordt verbonden.
  7. (Optioneel) Stel een vervaldatum in voor de code op het aantal maanden of dagen dat je wilt.
  8. (Optioneel) Selecteer het selectievakje als je wilt dat deze code slechts eenmalig wordt gebruikt. Als dit vakje aangevinkt is, kan deze code slechts een keer worden gebruikt voordat deze weer verdwijnt.

Een CFD instellen

Download en activeer de Lightspeed Restaurant-app op een reserve-iPad en gebruik dan de connectiecode van het klantenscherm om een klantenscherm aan je account toe te voegen. Je moet deze stappen op een speciale iPad volgen en niet de bestaande iPad die je voor bestellingen gebruikt.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Apparaten > Connectiecodes.
  3. Noteer de alfanumerieke connectiecode met het Apparaattype dat is ingesteld op Klantenscherm.
  4. Verbind de iPad dat als klantgericht scherm gaat dienen met hetzelfde wifinetwerk als de andere POS-apparaten.
  5. Download de Lightspeed Restaurant POS-app (K-Series) op de iPad die dient als klantenscherm. Voor gedetailleerde hulp, raadpleeg Apple Support.
  6. Open de Lightspeed Restaurant-app op de als klantenscherm dienende iPad en tik op Verbinden.
  7. Voer de connectiecode van stap 3 in en tik op Verbinden.

Je kunt ook de QR-code scannen door op de reserve-iPad op het pictogram van de QR-code te tikken en de camera van de iPad te gebruiken om de code te scannen. Bedek andere QR-codes op de pagina zodat je die niet per ongeluk scant. k-series-pos-enter-connection-code.png

8. Tik op OK om het CFD verbinding te laten maken met de POS-apparaten in je lokale netwerk.
  9. (Optioneel) Herhaal stappen 4-8 om nog meer CFD's te koppelen.
  10. Voltooi de stappen in Je CFD verbinden om door te gaan met het configuratieproces.

Als de configuratie is gelukt, zou je nu je CFD in de lijst met apparaten moeten zien in Configuratie > Apparaten > Apparatenmet het Apparaattype ingesteld op "Klantenscherm".

Je CFD verbinden

Nu je klantgerichte scherm is geconfigureerd moet je de iPad voor je POS zo instellen dat het nieuwe apparaat wordt gebruikt als CFD.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie > Apparaten > Apparaten.
  3. Vind het POS-apparaat dat je met de CFD wilt verbinden en klik op de naam.
  4. Selecteer in het veld Klantenschermapparaat het CFD-apparaat dat je hebt geconfigureerd in de sectie Een CFD configureren.restaurant-connecting-your-CFD.png
  5. Scrol omlaag en klik op Bijwerken om de wijzigingen op te slaan.
  6. Laad je POS-apparaat opnieuw zodat de wijzigingen worden doorgevoerd.

Optionele CFD-instellingen configureren

Nadat je je klantenscherm hebt verbonden kun je instellen hoelang het scherm met de betalingsbevestiging actief blijft of een foto-screensaver toevoegen.

De schermtijd verlengen

Pas aan hoe lang het scherm met de betalingsbevestiging zichtbaar blijft op de CFD, zodat je zeker weet dat klanten genoeg tijd hebben om de QR-code te scannen en hun digitale kassabon te ontvangen.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie > Configuraties.
  3. Klik op de naam van de configuratie die is verbonden met je CFD.
  4. Selecteer het tabblad Betalingen.
  5. Wijzig bij Betalingsopties de optie Selecteer duur van betaald bedrag-notificatie met het beschikbare vervolgkeuzemenu.
  6. Klik op Opslaan om af te ronden en laad je POS-apparaat opnieuw zodat de wijzigingen worden doorgevoerd.

Foto's uit het camera-album gebruiken voor de screensaver

Je kunt de CFD zo instellen dat er een diavoorstelling van foto's wordt afgespeeld vanuit het camera-album als het apparaat inactief is.

Opmerking: Hiervoor moet de Lightspeed Restaurant-app toegang hebben tot de foto's van je apparaat in de iPad-instellingen.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie > Configuraties.
  3. Klik op de naam van de configuratie die is verbonden met je CFD.
  4. Scrol in het tabblad Algemene instellingen naar beneden naar de sectie Screensavers en schakel de functie Geef foto's van de POS weer als screensaver in.
  5. Klik op Opslaan om af te ronden en laad dan je POS-apparaat opnieuw zodat de wijzigingen worden doorgevoerd.

Probleemoplossing

Er kan zich een probleem voordoen waarbij je een flitsende witte vierkant ziet in plaats van de geüploade afbeeldingen. Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Apparaten > Klantenscherm > Uitschakelen.
  3. De-installeer de app Customer-Facing Display en installeer deze opnieuw.
  4. Verbind de app met je POS-apparaat met je bestaande connectiecode.

De app Customer-Facing Display zou je vorige instellingen moeten onthouden, tenzij je je apparaat ook naar fabrieksinstellingen hebt teruggezet of een nieuw apparaat installeert.

5. Tik op Allow access to all photos (Sta toegang toe tot alle foto's) wanneer daarom gevraagd wordt.
  6. Ga op je POS-apparaat naar Instellingen>Algemeen>Restaurant>Enable Slideshow (Diavoorstelling inschakelen).
  7. Laad je POS-apparaat opnieuw.
  8. Als je nog steeds het flitsende witte vierkant ziet, tik dan op het woord Screensaver gevolgd door een cijfer in de linkerbovenhoek van het vierkant. Je dia's zouden dan geladen moeten worden.

Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met Support.

Wat nu?

POS-apparaten begrijpen

Leer hoe je navigeert door en inzicht krijgt in de pagina met POS-apparaten, waarop je een lijst met apparaten ziet die zijn verbonden met de K-Series-app.

Meer informatie

POS-configuraties beheren en begrijpen

Meer informatie over de POS-configuraties en de instellingen die je aan je zakelijke behoeften kunt aanpassen.