Rapportage met Lightspeed Payments

Alle Lightspeed Payments-rapporten kunnen worden teruggevonden in de backoffice van Lightspeed Restaurant.

Ga naar de backoffice en navigeer naar Financiële diensten om toegang te krijgen tot het ondernemersportaal van Lightspeed Payments.

Inzicht in het tabblad Overzicht

Het tabblad Overzicht geeft je huidige saldo, het laatste uitbetalingsbedrag en een kort overzicht van je meest recente betalingen en uitbetalingen weer.

De afbeelding geeft het Lightspeed Payments-tabblad Overzicht in Lightspeed Restaurant weer. Er zijn vier titels zichtbaar: Verwerkt saldo, Laatste uitbetaling, Betalingen en Account.

Voor meer informatie over uitbetalingsschema's, zie ons artikel Betaald krijgen met Lightspeed Payments.

Betalingen

Onder de kop Betalingen worden de vijf laatste transacties weergegeven. Deze geven de transactiestatus, het transactiebedrag en de datum en tijd van de transactie weer.

Om een lijst van alle transacties te bekijken klik je op Alle betalingen bekijken. Je kunt ook op ieder moment naar het tabblad Betalingen gaan.

Uitbetalingen

Onder de kop Uitbetalingen worden de laatste vijf afgeronde betalingen weergegeven. Deze geven de uitbetalingsstatus, het uitbetalingsbedrag en de uitbetalingsdatum weer.

Om een lijst van alle afgeronde betalingen te bekijken klik je op Alle uitbetalingen bekijken. Je kunt ook op ieder moment naar het tabblad Uitbetalingen gaan.

Bestelling

In het Accountoverzicht worden de verwerkingsstatus en de accountinformatie weergegeven. Hier vind je je bedrijfsnaam, de verwerkingsstatus en de uitbetalingsstatus van je Lightspeed Payments-account.

Inzicht in het tabblad Betalingen

Het tabblad Betalingen is opgedeeld in twee delen, het netto-omzetoverzicht en het betalingsrapport. Het netto-omzetoverzicht geeft een overzicht weer van je totale betalingen, inclusief de netto-omzet, betalingen, terugbetalingen en verwerktingskosten over een bepaalde tijdsperiode. Het rapport Betalingen vermeld alle betalingen die zijn verwerkt met Lightspeed Payments.

De afbeelding geeft het betalingsrapport weer in Lightspeed Restaurant.

Netto-omzetoverzicht

Het Netto-omzetoverzicht geeft je netto-omzet over een bepaalde periode weer. Om het bedrag van de netto-omzet te berekenen worden in het rapport de terugbetalingen en verwerkingskosten afgetrokken van het totale betalingsbedrag. Het Netto-omzetoverzicht geeft standaard de betalingen van de huidige week weer.

Betalingsrapport

Het rapport Betalingen vermeld alle betalingen die zijn verwerkt met Lightspeed Payments, inclusief gelukte transacties, terugbetalingen en mislukte of geannuleerde betalingen.

Transacties zoeken

1. Gebruik het zoekveld om een specifieke transactie te zoeken. Je kunt zoeken op de laatste vier getallen van de gebruikte kaart, het transactiebedrag of de bestellings-ID.
  2. Klik op Zoeken.
  3. Optioneel: sorteer de transacties op datum door op de kolomkop Datum te klikken.
  4. Optioneel: klik op Filters om je zoekresultaten verder te verfijnen op datum, kanaal, betalingsstatus, betalingstype of uitbetalingsstatus.

Inzicht in het tabblad Uitbetalingen

Het tabblad Uitbetalingen geeft een lijst van alle uitbetalingen weer. Deze kunnen op datum worden gefilterd en oplopend of aflopend worden gesorteerd door in het vervolgkeuzemenu onder Filter te klikken op Datum aangemaakt of Bedrag.

De afbeelding geeft het uitbetalingsrapport weer in Lightspeed Restaurant. Dit rapport geeft alle ontvangen uitbetalingen binnen een bepaalde tijdsperiode weer.

Om aanvullende informatie over een specifieke uitbetaling te bekijken klik je op de gekoppelde link met de datum/tijd. Hier kun je het volledige betalingsbedrag, de verwerkingskosten en de betalingsreferentie bekijken.

Meer informatie over Lightspeed Capital

Het ondernemersportaal van Lightspeed Payments bevat alle informatie met betrekking tot huidige voorschotten of aanbiedingen waar je voor in aanmerking komt met Lightspeed Capital. Voor meer informatie over Lightspeed Capital, bekijk je ons artikel Over Lightspeed Capital.

De afbeelding geeft een bestaand voorschot van Lightspeed Capital weer in het tabblad Capital

Om aanvullende informatie over huidige voorschotten van Lightspeed Capital te bekijken klik je op het voorschot om de detailpagina te openen.

De afbeelding geeft een gedetailleerd beeld van een bestaand voorschot van Lightspeed Capital, inclusief alle betalingen die zijn gedaan en het resterende verschuldigde bedrag.

Deze pagina geeft het door Lightspeed Capital voorgeschoten bedrag, het tot nu toe betaalde bedrag, het resterende verschuldigde bedrag en het terugbetalingspercentage weer.

Maandelijkse afschriften downloaden

Het tabblad Documenten geeft een lijst weer van alle kostenoverzichten per maand. Het kostenoverzicht is een document dat een samenvatting geeft van de kosten per betaalmethode, zoals in rekening gebracht door Lightspeed Payments. Je kunt elk kostenoverzicht downloaden door te klikken op de knop Downloaden
De afbeelding geeft het tabblad Documenten van Lightspeed Payments weer.

Wat nu?

Veelgestelde vragen over Lightspeed Payments

Lees onze lijst met veelgestelde vragen over Lightspeed Payments.

Meer informatie

Betaald krijgen met Lightspeed Payments

Meer informatie over hoe transacties worden verzonden naar Lightspeed Payments en wat er wordt gestort.