Het Kitchen Display System 2.0 gebruiken

KDS 2.0 bevindt zich momenteel in de bètafase. Deze functie is in ontwikkeling en krijgt regelmatig updates.

Als je klaar bent met het configureren van je KDS, kun je beginnen met het ontvangen en weergeven van bestellingen op je scherm.

Schermlay-out

1. KDS-naam
  2. Aantal items dat nog niet is opgehaald op dit station
  3. Instellingen
  4. Verbindingsstatus
  5. Bestelstatusfilter > Voor alle stations
  6. Voltooide bestellingen
  7. Besteltypefilter > Alleen dit station
  8. Productiebonnenscherm

Bestelstatusfilter

Met dit filter kun je bepalen welke soorten bestelstatussen worden weergegeven in het KDS en kun je ook toegang krijgen tot voltooide productiebonnen.

• Totaal aantal productiebonnen in het systeem in afwachting van voltooiing.
  • Nieuwe productiebonnen
  • Productiebonnen in voorbereiding
  • Productiebonnen klaar voor ophalen
  • Productiebonnen in de wacht
  • Voltooide productiebonnen

Standaard worden alle bestelstatussen weergegeven. Je kunt de weergave filteren door alleen de gewenste statussen te selecteren. Je kunt terugkeren naar het weergeven van alle productiebonstatussen door Alles te selecteren.

Voltooide productiebonnen worden gearchiveerd en kunnen worden weergegeven door de knop Voltooid te selecteren. Ga terug naar de actieve weergave door de knop Alles of Voltooid te selecteren.

Besteltypefilter

Met dit filter kun je bepalen welke typen bestellingen worden weergegeven op de KDS.

• Totaal aantal productiebonnen op dit station in afwachting van voltooiing.
  • Productiebonnen voor hier opeten
  • Productiebonnen voor bezorgen
  • Productiebonnen voor afhalen

Standaard worden alle typen bestellingen weergegeven. Je kunt de weergave filteren door alleen de gewenste typen te selecteren. Je kunt terugkeren naar het bekijken van alle typen productiebonnen door Alles te selecteren.

Productiebonnen

Hier is een voorbeeld van een productiebonoverzicht met de instelling Volledige weergave en uitsplitsing.

Productiebonoverzicht

• Ophaalcode: de unieke ID voor de bestelling
  • Medewerker: de naam van de medewerker die de bestelling heeft geplaatst
  • Type: het type bestelling, dat kan hier opeten, bezorgen of afhalen zijn
  • Couverts: het aantal gasten van de bestelling

Tekst productiebon

• Gangnummer: het gangnummer, voor restaurants die gangen serveren
  • Aantal items: het totale aantal items van de bestelling
  • Items verbergen/weergeven: de pijl naast het aantal items kan worden gebruikt om de lijst met items op de productiebon te verbergen of weer te geven
  • Tijd bestelling geplaatst > Tijd bestelling gestart > Tijd bestelling voltooid
  • Lijst en aantal van elk item van de bestelling met actieknop: met elke druk op de actieknop gaat het item vooruit in het keuzemenu: Wordt bereid > Klaar om te worden opgehaald > Voltooid

Zodra alle items van de bestelling zijn afgehaald, is de bestelling voltooid en wordt de productiebon verplaatst naar het archief (Voltooid) ter referentie.

Onder Instellingen kan het productiebonoverzicht worden ingesteld op Compacte weergave, waardoor het productiebonoverzicht (Ophaalcode, Medewerker, Type, Couverts) wordt ingekort tot twee rijen en twee kolommen met dezelfde informatie, maar met enkel pictogrammen.

Bestelstatus wijzigen

Het KDS houdt de status van elke bestelling bij en geeft deze weer. Het kan ook samenvattingen van de bestelstatussen en het type bestelling weergeven. Naarmate de bestelling wordt geplaatst en het item de productie doorloopt, moet de status handmatig worden bijgewerkt voor een nauwkeurig beeld.

Statussen doorlopen meestal de volgorde Nieuw > Wordt bereid > Klaar om te worden opgehaald > Voltooid.

De andere twee statussen, In de wacht en Geannuleerd, zijn alleen toegankelijk door lang te drukken (of te klikken en ingedrukt te houden) op het productiebonoverzicht.

• Nieuw (grijs): productiebonnen zijn aangemaakt en worden grijs weergegeven in het KDS
  • Wordt bereid (blauw): zodra de voorbereiding van een item van de productiebon begint, kun je op het item klikken of op de pijl "Afspelen" op de actieknop ernaast. Hierdoor gaat de hele productiebon naar de status Wordt bereid en wordt het tijdstempel naar de productiebon verplaatst.
  • Klaar om te worden opgehaald (groen): als de voorbereiding van een item klaar is, kun je weer op de actieknop "Bel" klikken. Als alle items klaar zijn, wordt de productiebon groen om aan te geven dat de hele productiebon klaar is om opgehaald te worden en wordt het tijdstempel Voltooid gemarkeerd. Als een item is opgehaald/geserveerd, kun je voor elk item nogmaals op de actieknop "Vinkje" klikken. Als alle items zijn opgehaald/geserveerd, is de productiebon voltooid en wordt het gearchiveerd onder de knop Voltooid.
  • In de wacht (bruin): een productiebon kan op elk moment gepauzeerd worden via het KDS door lang te drukken om het menu Statusselectie op te roepen en In de wacht te selecteren. Productiebonnen in de wacht kunnen opnieuw worden gestart door op een item van de bestelling te tikken of Nieuw te selecteren in het selectiemenu.
  • Geannuleerd (rood): een productiebon kan op elk moment via het KDS worden geannuleerd door lang te drukken om het menu Statusselectie op te roepen en Geannuleerd te selecteren.

Gangen

[Binnenkort beschikbaar.]

De KDS-instellingen aanpassen

Zijbalk Snelle instellingen

Als je op Instellingen klikt, verschijnt de zijbalk Snelle instellingen in het KDS. Hiermee kun je de hoeveelheid informatie die op het KDS-scherm wordt weergegeven aanpassen. De informatie kan nog verder worden aangepast onder Alle instellingen.

• Alle instellingen: klik om het scherm met de volledige instellingen met toegang tot alle instellingen te openen.
  • Taal: selecteer de gewenste taal voor het KDS in het vervolgkeuzemenu.
  • Productiebonoverzicht: productiebonoverzichten kunnen worden weergegeven in de Volledige weergave of Compacte weergave. Bij de Compacte weergave worden de eerste vier rijen (Ophaalcode, Medewerker, Type, Couverts) samengevoegd tot twee rijen en twee kolommen met dezelfde informatie, maar met enkel pictogrammen.
  • Stationstab weergeven: schakel in om de bovenste regel met informatie weer te geven, met de stationsnaam en het aantal items (geen productiebonnen) dat nog niet is voltooid.
  • Bestelstatusfilter tonen: schakel in om de tweede rij met informatie weer te geven, met het Lightspeed-logo, het totale aantal bestellingen en een overzicht van de verschillende statussen.
  • Bestellingstypefilter tonen: schakel in om de derde rij met informatie weer te geven, met het totale aantal bestellingen en een overzicht van de verschillende typen bestellingen.

Alle instellingen

In het menu Alle instellingen zijn er nog veel meer weergaveopties beschikbaar en kun je het station resetten om alle eigenschappen te wijzigen die bij de configuratie zijn geconfigureerd. Onder Stationbeheer kun je het Productiebonoverzicht, het Kleurenthema en de Taal en tijd verder aanpassen.

Productiebonoverzicht

Pas aan welke informatie op elke productiebon wordt weergegeven. Schakel elke optie in of uit. Een voorbeeld van de aangepaste productiebon wordt in de rechterbovenhoek weergegeven.

• Klant: geeft de naam van de klant weer om onderscheid te maken en te helpen bij het correct leveren van de bestelling.
  • Bestellings-ID: geeft de unieke ID van de bestelling weer.
  • Couverts: geeft het aantal klanten voor elke bestelling weer om te helpen bij het prioriteren van de productie.
  • Medewerker: geeft de medewerker weer die verantwoordelijk is voor de bestelling in geval van vragen.
  • Type: geeft de bestemming van de bestelling weer om te helpen bij het volgen en correct leveren.
  • Ruimte: geeft de ruimte van de bestelling weer voor bedrijven met meerdere ruimtes.

Kleurenthema

Selecteer het kleurenthema voor het KDS, kies uit Licht of Donker.

• Licht
  • Donker

Taal en tijd

Verschillende regio's gebruiken verschillende talen en geven de tijd op verschillende manieren weer. Met deze opties kun je aangeven hoe het KDS deze weergeeft volgens je lokale voorkeuren.

• Taal: selecteer de gewenste taal in het vervolgkeuzemenu.
  • Tijdaanduiding: selecteer de gewenste tijdaanduiding.
    • 24-uurs tijd 00:00 - 23:59
    • AM/PM: 12:00 AM - 11:59 PM

KDS 2.0 configureren

Meer informatie

KDS 2.0 configureren

Over KDS 2.0

Meer informatie

Over KDS 2.0