Verkopen terugbetalen via Lightspeed Payments

Verkopen die zijn verwerkt via Lightspeed Payments kunnen worden terugbetaald via de POS of backoffice.

Om in aanmerking te komen voor terugbetaling moet de transactie:

• Minder dan 90 dagen oud zijn.
  • Een betaalmethode zijn die in aanmerking komt. Sommige betaalmethoden, zoals Interac, moeten worden terugbetaald op een aanwezige kaart.
  • Niet eerder terugbetaald zijn.

Verkopen die niet aan deze vereisten voldoen, moeten worden terugbetaald naar een andere betalingstype of op een aanwezige kaart via de standalone-modus.

Verkopen waarvoor momenteel een terugboekingsgeschil loopt, mogen niet worden terugbetaald zonder eerst contact op te nemen met de support van Lightspeed Payments.

Een verkoop terugbetalen via de backoffice

Verkopen kunnen volledig of gedeeltelijk worden terugbetaald in het tabblad Financiële diensten van de backoffice van Lightspeed. Deze optie is ideaal voor verkopen die zijn gedaan in de standalone-modus of verkopen die zijn gedaan in een voorgaande verkoopperiode.

1. Navigeer in de backoffice van Lightspeed naar Financiële diensten > Betalingen.
  2. Zoek naar de betaling die je wilt terugbetalen.
  3. Klik op de betaling om de gegevens weer te geven.
  4. Klik op Terugbetaling.
  5. Voer het terug te betalen bedrag in en eventueel een opmerking.
  6. (Optioneel) Klik op Kassabon e-mailen.
  7. Klik op Klaar.

Zodra de terugbetaling is voltooid, wordt het bedrag in mindering gebracht op het totaal van de afgeronde betalingen van die dag. Het duurt doorgaans 2-7 werkdagen voordat terugbetalingen op de rekening van de klant zijn bijgeschreven.

Een verkoop terugbetalen via de POS

Afhankelijk van de POS-gebruikerstoestemmingen die je in de backoffice en de POS-configuratie hebt geconfigureerd, kun je direct vanuit de POS kassabonnen terugbetalen.

Standalone-verkopen kunnen niet worden terugbetaald vanuit de POS en moeten worden terugbetaald vanuit de backoffice of de terminal zelf.

De mogelijkheid om items op een kassabon terug te betalen met Lightspeed Payments bevindt zich momenteel in bètafase en is beschikbaar voor geselecteerde ondernemers. Neem contact op met je accountmanager om te informeren naar gedeeltelijke terugbetalingen.

Een kassabon terugbetalen:

1. Log in op Restaurant POS met je Lightspeed-gebruikersnaam en -wachtwoord.
  2. Navigeer naar Kassabonnen in de navigatiebalk.
  3. Zoek in het scherm Kassabonnende kassabon die je wilt bewerken.
  4. Wanneer je de gewenste kassabon hebt geselecteerd om te bewerken, tik je op Kassabonacties.
  5. Tik op Terugbetaling.
  6. Selecteer de items die je wilt terugbetalen.
  7. Tik op Doorgaan naar reden voor terugbetaling.
  8. Selecteer een reden voor de terugbetaling.
  9. Tik op Doorgaan.
  10. Tik op Terugbetaling.

Zodra de terugbetaling is voltooid, wordt het bedrag in mindering gebracht op het totaal van de afgeronde betalingen van die dag. Het duurt doorgaans 2-7 werkdagen voordat terugbetalingen op de rekening van de klant zijn bijgeschreven.

FAQ's

• Nee. Verkopen die zijn betaald via Interac moeten worden terugbetaald naar een ander betalingstype of op een aanwezige kaart.

• Nee. Pre-autorisatieverkopen moeten worden vastgelegd voordat een terugbetaling kan worden uitgevoerd. Als de betaling nog niet is verwerkt, kun je de betaling annuleren.

• Om in aanmerking te komen voor terugbetaling moet de transactie:

• Minder dan 90 dagen oud zijn.
    • Een betaalmethode zijn die in aanmerking komt. Sommige betaalmethoden, zoals Interac, moeten worden terugbetaald op een aanwezige kaart.
    • Niet eerder terugbetaald zijn.
    • Niet betrokken zijn bij een actief terugboekingsgeschil.

Als je niet zeker weet waarom de terugbetalingsoptie is uitgeschakeld, neem dan contact op met support.

• Om terugbetalingen op de POS te verwerken, moet je in de POS-configuratie voor de POS voor Lightspeed Payments de optie Verwerking van terugbetalingen inschakelen selecteren. Daarnaast moet je ook zijn ingelogd op een gebruikersaccount met toestemming voor terugbetaling.

• Nee. Als een terugbetaling eenmaal is geïnitieerd, kan deze niet meer worden geannuleerd. Als de terugbetaling per ongeluk is verwerkt, moet het juiste bedrag met toestemming van de klant opnieuw worden afgeschreven van de kaart.

• Zodra de terugbetaling naar de creditcard van de klant in gang is gezet, kan de kaarthouder het geld binnen 2-7 werkdagen op hun rekening verwachten, afhankelijk van het beleid van hun bank.