Bestellingen van Order Anywhere verwerken

Voordat je bestellingen begint te verwerken

Voordat je Order Anywhere-bestellingen begint te verwerken, moet je zorgen dat:

• je POS-apparaat online is en verbonden is met het internet;
  • er een medewerker ingeklokt is om te werken;
  • in de configuratie van het toegewezen apparaat een printer is aangewezen voor binnenkomende bestellingen.

Online betaalde bestellingen verwerken

Wanneer er bestellingen worden geplaatst die online zijn betaald, worden ze gesynchroniseerd met de POS en wordt de bijbehorende productiebon uitgeprint. Bestellingen die worden geplaatst via Order Anywhere worden, afhankelijk van de keuze die de klant maakt, meteen of op een later moment met de POS-apparaten gesynchroniseerd.

• Tafelbestellingen: worden meteen na plaatsing met de POS gesynchroniseerd.
  • Afhaalbestellingen: Als de klant Zo snel mogelijk afhalen kiest, wordt de bestelling meteen met de POS gesynchroniseerd. Als de klant een aangepaste afhaaltijd kiest, wordt de bestelling op de gekozen afhaaltijd min de bereidingstijd en een paar extra minuten met de POS gesynchroniseerd. Een bestelling met een afhaaltijd van 17.30 uur en een bereidingstijd van 30 minuten wordt bijvoorbeeld rond 16.54 uur naar de POS gestuurd.
  1. Open de Restaurant POS-app.
  2. Tik op Bestellingen om alle open bestellingen te bekijken.
  3. Tik op Afhalen/Bezorging om alle afhaal- of bezorgbestellingen te bekijken.
  4. Bereid de bestelling.
  5. Overhandig de bestelling op het afhaalmoment aan de klant.

In het restaurant betaalde bestellingen verwerken

Wanneer er bestellingen worden geplaatst die in het restaurant zijn betaald, worden ze gesynchroniseerd met de POS en wordt de bijbehorende productiebon uitgeprint.
Bestellingen die worden geplaatst via Order Anywhere worden, afhankelijk van de keuze die de klant maakt, meteen of op een later moment met de POS-apparaten gesynchroniseerd.

• Tafelbestellingen: worden meteen na plaatsing met de POS gesynchroniseerd.
  • Afhaalbestellingen: Als de klant Zo snel mogelijk afhalen kiest, wordt de bestelling meteen met de POS gesynchroniseerd. Als de klant een aangepaste afhaaltijd kiest, wordt de bestelling op de gekozen afhaaltijd min de bereidingstijd en een paar extra minuten met de POS gesynchroniseerd. Een bestelling met een afhaaltijd van 17.30 uur en een bereidingstijd van 30 minuten wordt bijvoorbeeld rond 16.54 uur naar de POS gestuurd.
  1. Open de Restaurant POS-app.
  2. Tik op Bestellingen om alle open bestellingen te bekijken.
  3. Tik op Afhalen/Bezorging om alle afhaal- of bezorgbestellingen te bekijken.
  4. Selecteer de Order Anywhere-bestelling en open deze op het kassascherm. Je kunt een Order Anywhere-bestelling herkennen aan de bestelcode.Het scherm Afhalen/Bezorging van de Restaurant POS-app met een vinger die wijst naar de Order Anywhere-bestelling.

5. Tik op het bestekpictogram om het aantal stuks bestek voor de bestelling aan te passen.Het kassascherm van Restaurant POS met een vinger die wijst naar het bestekpictogram.

6. Tik op Bevestigen.De pop-uppagina Aantal couverts waarop wordt aangegeven dat de tafel twee couverts heeft. Er wijst een vinger naar de knop Bevestigen om het aantal couverts te bevestigen.

7. Bereid de bestelling.
  8. Accepteer en verwerk de betaling als gebruikelijk.
  9. Overhandig de bestelling op het afhaalmoment aan de klant.

Online bestellen uitzetten

Je kunt de synchronisatie van Order Anywhere-bestellingen met je POS-apparaat uitschakelen door online bestellen direct via de Restaurant POS-app uit te zetten. Je kunt dan nog steeds handmatig bestellingen invoeren die binnenkomen van buiten Order Anywhere. Overweeg online bestellen uit te zetten als het erg druk is in je restaurant, je te weinig personeel hebt of als er zich tijdelijk technische problemen voordoen.

1. Open de Restaurant POS-app.
  2. Tik op de vier puntjes in het navigatiemenu om het tabblad Statusvoorbeeld te openen.
  3. Klik in het statusmenu op het boodschappentaspictogram.
  4. Klik op Online bestellingen uitschakelen om online bestellingen uit te schakelen.
  5. (Optioneel) Klik op Online bestellingen inschakelen om online bestellingen weer aan te zetten.

Wat nu?

Bestellingen van Order Anywhere terugbetalen

Verwerk volledige en gedeeltelijke terugbetalingen voor Order Anywhere-bestellingen, waaronder voor bestellingen van dezelfde dag, van de vorige dag en historische bestellingen.

Meer informatie

Bestelrapporten en klantbeoordelingen in Order Anywhere raadplegen

Lees bestelrapporten en klantbeoordelingen om inzichten op te doen in de transactiegeschiedenis en voorkeuren van klanten en waardevolle feedback te verzamelen.