Je bank- of bedrijfsgegevens bijwerken met Lightspeed Payments

Je kunt je bankrekeninggegevens en bedrijfsgegevens bewerken via het tabblad Financiële diensten van je Lightspeed-account.

Je bankrekeninggegevens bijwerken

Dit proces wijzigt de bankrekening waarop je uitbetalingen (stortingen) van Lightspeed Payments ontvangt. Als je meerdere locaties hebt die Lightspeed Payments gebruiken, moet je de bankrekeninggegevens voor elke locatie wijzigen.

Als je je bankgegevens wijzigt, worden je dagelijkse stortingen tijdelijk opgeschort terwijl je aanvraag wordt beoordeeld. Terwijl deze wijziging wordt verwerkt, kan het tot vijf dagen duren voordat je je uitbetalingen gestort krijgt.

Om de bankgegevens te wijzigen, moet je toegang hebben tot het e-mailadres dat oorspronkelijk is gebruikt om Lightspeed Payments aan te vragen.

1. Log in op de backoffice met je beheerdersaccount.
  2. Navigeer naar Financiële diensten > Instellingen.
  3. Klik ik het gedeelte Bankrekening op Wijzigen.
    Afbeelding die het tabblad Instellingen binnen Financiële diensten weergeeft. Het gedeelte Bankrekening is uitgelicht.
  4. Er wordt een pop-upvenster weergegeven om de reden voor de wijziging van de bankrekening te bevestigen.
    Afbeelding die een pop-upvenster weergeeft, waarin wordt gevraagd naar de reden van de wijziging van de bankrekening.
  5. Je moet je identiteit verifiëren voordat je door kunt gaan. Bevestig naar welk e-mailadres de toegangscode gestuurd moet worden.
    Afbeelding die een pop-upvenster weergeeft, waarin wordt gevraagd naar welk e-mailadres de bevestigingscode moet worden verstuurd.
  6. Kijk in je e-mail voor de toegangscode.
    Afbeelding die een voorbeeldmail met toegangscode weergeeft.
  7. Voer de toegangscode in de wizard in om verder te gaan.
    Afbeelding die een leeg veld weergeeft waar de toegangscode moet worden ingevoerd.
  8. Klik op Een bankrekening toevoegen om een nieuwe bankrekening toe te voegen.
    Afbeelding die een pop-upvenster weergeeft, waarop de knop 'Een bankrekening toevoegen' zichtbaar is.
  9. Als je een bankrekening van een geïntegreerde bankpartner hebt, selecteer je hun logo. Anders kun je de optie kiezen om je bankrekening handmatig toe te voegen.
    Afbeelding die een lijst met ondersteunde banken weergeeft. De optie om handmatig een bank toe te voegen is ook zichtbaar.
  10. Nadat je je gegevens hebt geverifieerd, klik je op Indienen.
    Afbeelding die een pop-upvenster weergeeft waarbij de knop 'Indienen' zichtbaar is.

Je aanvraag wordt automatisch beoordeeld en bijgewerkt met de status van je aanvraag op het tabblad Financiële diensten.

De status van je aanvraag bekijken

Je aanvraag om je bankrekening bij te werken wordt automatisch beoordeeld en krijgt een van drie statussen. Hier volgt een uitleg van elke status en de eventuele vervolgstappen.

• Je aanvraag is ingediend en voltooid. De volgende uitbetaling wordt op de nieuwe bankrekening gestort.

Afbeelding die de tekst 'Je bankrekening voor uitbetalingen is bijgewerkt!' weergeeft en waarbij een groen vinkje zichtbaar is.

• Je aanvraag is ingediend, maar moet mogelijk nog worden gevalideerd door ons Payments-team. Het team beoordeelt je aanvraag en neemt contact met je op als er meer informatie vereist is.

Afbeelding die 'Je verzoek is ter controle ingediend' weergeeft en waarbij een oranje wijzerplaat zichtbaar is.

• Er is een fout opgetreden bij het voltooien van je aanvraag. Neem contact op met payments.documents.hospitality@lightspeedhq.com voor hulp.

Afbeelding die 'Er is iets misgegaan' en een rood foutsymbool weergeeft.

Je bedrijfsgegevens bijwerken

In het geval van eigendomswijzigingen of wijzigingen in de rechtspersoon, navigeer je naar het tabblad Financiële diensten van je Lightspeed-account om een nieuwe rechtspersoon toe te voegen.

Als je de rechtspersoon die aan je account is gekoppeld wijzigt, worden je dagelijkse stortingen tijdelijk opgeschort terwijl je verzoek wordt beoordeeld. Terwijl deze wijziging wordt verwerkt, kan het tot vijf dagen duren voordat je je uitbetalingen gestort krijgt. Na goedkeuring worden uitbetalingen gestort op de nieuwe, opgeslagen bankrekening.

Afbeelding die het tabblad Instellingen binnen Financiële diensten weergeeft. Het gedeelte 'Bedrijfsgegevens' is uitgelicht.

1. Log in op de backoffice met je beheerdersaccount.
  2. Navigeer naar Financiële diensten > Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Bedrijfsgegevens op Wijzigen.
    Afbeelding die het tabblad Instellingen binnen Financiële diensten weergeeft. De knop 'Wijzigen' is uitgelicht.
  4. Er wordt een pop-upvenster weergegeven om de reden voor de wijziging te bevestigen. Selecteer Wijziging in bedrijfseigendom of -structuur or Andere reden.
    Afbeelding die een pop-upvenster weergeeft waarin wordt gevraagd naar de reden voor de wijziging.
  5. Klik op Volgende.
  6. Selecteer Doorgaan.
    Afbeelding die een pop-upvenster weergeeft waarin de wijziging in bedrijfseigendom of bedrijfsstructuur wordt bevestigd.
  7. Je moet je identiteit verifiëren voordat je verder kunt gaan. Bevestig naar welk e-mailadres je de toegangscode wilt laten sturen.
  8. Controleer je e-mail voor de toegangscode.
  9. Voer de toegangscode in de wizard in om verder te gaan.
    Afbeelding die een leeg veld weergeeft waar de toegangscode moet worden ingevoerd.
  10. Vul je contactgegevens in om te beginnen met de aanvraagwizard.
  11. Voltooi de wizard door alle verplichte velden in te vullen en klik op Doorgaan om elke pagina te doorlopen.
    Afbeelding die de aanvraagwizard voor Lightspeed Payments weergeeft.
  12. Als je meerdere locaties hebt, selecteer dan op welke locaties deze wijziging van toepassing is.
  13. Klik op Opslaan en doorgaan.
    Afbeelding die een aanvraagwizard voor Lightspeed Payments weergeeft. Hier kun je selecteren op welke bedrijfslocaties deze wijziging van toepassing is.
  14. Controleer je aanvraag om er zeker van te zijn dat alle informatie correct is.
  15. Klik op Indienen.

Je aanvraag wordt beoordeeld door ons acceptatieteam. Je kunt de status van je aanvraag bekijken op het tabblad Financiële diensten van je Lightspeed-account.

Afbeelding die 'Je verzoek is ter controle ingediend' weergeeft.

Wat nu?

Betaald krijgen met Lightspeed Payments

Meer informatie over hoe transacties worden verzonden naar Lightspeed Payments en wat er wordt gestort.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over Lightspeed Payments

Lees onze lijst met veelgestelde vragen over Lightspeed Payments.