Inzicht in het kassabonnenscherm

Het kassabonnenscherm in de Restaurant POS-app bevat betaalde en geannuleerde kassabonnen van de huidige verkoopperiode. Vanuit dit scherm kun je de klantenbonnen bekijken, bewerken, terugbetalen, opnieuw printen, e-mailen en er facturen van aanmaken.

Het kassabonnenscherm gebruiken

Log in op de POS en tik op Kassabonnen op de onderste navigatiemenubalk om toegang te krijgen tot het kassabonnenscherm. Vanaf hier kun je met het zoekveld bovenin het scherm naar kassabonnen zoeken op bonnummer of ID, naam of totaal van de bestelling, of de laatste 4 cijfers van de creditcard die aan de kassabon is gekoppeld.

Er zijn twee hoofdweergaven op het kassabonnenscherm: selecteer Alles tonen om alle kassabonnen weer te geven, inclusief bewerkte of geannuleerde kassabonnen. Selecteer Aanpassingen verbergen om kassabonnen weer te geven die niet bewerkt of geannuleerd zijn. In de rechterbovenhoek van het scherm wordt het weergavetype weergegeven, d.w.z. of je kassabonnen voor Alle apparaten of voor een geselecteerd apparaat bekijkt.

Statuspictogrammen tonen of de bestelling is toegewezen aan een tafel, of deze bedoeld is voor afhalen of bezorgingen en of deze is betaald met contant geld, creditcard of een ander betalingstype.

Bestellingspictogrammen

Bestellingspictogrammen geven aan welk type bestelling is ontvangen en welk betalingstype is gebruikt.

Type bestelling

• Arm met een dienblad: Toegewezen aan een tafel.
  • Papieren zak: Afhaalbestelling.
  • Vrachtwagen: Bezorgbestelling.

Betaalmethode

• Stapel geld: Contant geld
  • Creditcard: Creditcard
  • Dollarteken: Ander betalingstype

Kassabonnen bekijken

In het kassabonnenscherm kun je een kassabon selecteren uit de lijst aan de linkerkant. Elke kassabon in deze lijst geeft het bonnummer, de naam van de bestelling of het tafelnummer, de tijd, het totaal, de POS-gebruiker en het statuspictogram weer.

Tik op een kassabon in de lijst om deze volledig op je scherm te bekijken. Je kunt de geselecteerde kassabon bewerken, terugbetalen, opnieuw printen, e-mailen of er een factuur voor aanmaken door op de knop Kassabonacties te tikken.

Afbeelding van het kassabonnenscherm op de POS. De knop 'Kassabonacties' is gemarkeerd.

Kassabonacties

In het menu met kassabonacties kun je kassabonnen e-mailenof printen, bestellingen terugbetalen, de gebruikte betaalmethode wijzigen en facturen aanmaken. Tik op de knop Kassabonacties om toegang te krijgen tot dit menu en een actie te selecteren. De beschikbare acties zijn afhankelijk van de machtigingen die in de backoffice voor een bepaalde gebruikersgroep of gebruiker zijn geconfigureerd.

Afbeelding geeft het menu met kassabonacties weer.

Wat nu?

Facturen voor klanten aanmaken

Lees hoe je in Lightspeed Restaurant facturen voor klanten aanmaakt.

Meer informatie

Kassabonnen aan klanten e-mailen

Lees hoe je met Lightspeed Restaurant klantenbonnen kunt e-mailen.