Fiscale rapporten

In het fiscale rapport worden alle gegevens van verkopen weergegeven die tussen het begin van de eerste verkoopperiode tot aan de automatische sluiting van de werkdag om 05.29 uur de volgende dag worden verricht. Ga voor meer informatie over de gegevens in het rapport naar het artikel over de POS-rapportstructuur. Om te lezen hoe je het rapport kunt openen en printen, zie Toegang tot en printen van POS-rapporten.

De geprinte versie van het rapport bevat twee extra secties die niet beschikbaar zijn wanneer het op het POS-scherm wordt bekeken: "Belastingen" (de nettoverkoop, het belastingbedrag en de brutoverkoop) en "Omzetgroepen" (deelt de verkoop op in omzetgroepen die in de Lightspeed-backoffice zijn geconfigureerd).

Opmerking: Er kunnen verschillen tussen verkopen en betalingen te zien zijn. Deze verschillen ontstaan als tafels met openstaande rekeningen van de vorige werkdag naar de huidige werkdag worden overgeboekt. Houd er rekening mee dat de POS in principe alle verkopen over een werkdagperiode meeneemt in de berekening, dat wil zeggen van 05.30 tot 05.29 uur de volgende dag. Hierdoor wordt de verkoop voor de overgedragen tafels aan de vorige dag toegevoegd en de betalingen aan de huidige dag.

Als een werknemer vergeet de verkoopperiode te sluiten, sluit de app de periode automatisch wanneer een werknemer een nieuwe verkoopperiode start. Dit late afsluiten heeft geen invloed op de hierboven genoemde berekening van verkopen en betalingen.

Het fiscale rapport beslaat de hele werkdag. Daarom slaat het kassasysteem het fiscale rapport op in de backoffice. Het is niet mogelijk om fiscale rapporten voor de huidige werkdag te printen, zolang de werkdag nog loopt. Als je die informatie nodig hebt, kun je in plaats daarvan een periodiek rapport printen. De POS print het rapport na het sluiten van de laatste verkoopperiode van een werkdag, mits de gebruiker deze optie heeft gekozen.

Managers, eigenaars of werknemers die verantwoordelijk zijn voor het sluiten van de verkoopperiode, raadplegen dit rapport het meest.