Snel aan de slag met de MP-B20

De Seiko MP-B20 is een mobiele printer waarmee je bij het afrekenen met je gasten direct aan tafel bonnetjes kunt printen. Volg de onderstaande stappen om je printer aan te sluiten op het Lightspeed POS-systeem.

De hardware en toebehoren controleren

Controleer of je over de nodige apparatuur beschikt om de MP-B20 bonprinter te configureren. Om de printer te configureren heb je de volgende apparatuur nodig die bij de printer wordt geleverd:

• Printer (batterij geïnstalleerd)
  • USB-kabel (voor optionele bedrade verbinding)
  • Thermisch papier (57 x 40 mm)

Je hebt ook onderstaande materialen nodig, die apart worden verkocht:

• Aangesloten router (wij adviseren om routers in de buurt van je hardware en printers te plaatsen)
  • iOS-apparaat geïnstalleerd met de nieuwste versie van de Lightspeed Restaurant POS-app

Papierrol plaatsen

1. Druk op de knop van de papierklep om de papierklep te openen.
  2. Plaats het thermische papier in de papierhouder met het printoppervlak naar de thermische kop gericht. Als het papier in de verkeerde richting is geplaatst, zal de printer niet printen.
  3. Trek het thermische papier recht naar buiten totdat de punt van het thermische papier meer dan 5 cm uit de papieruitgang steekt. Zorg ervoor dat het thermische papier niet scheef geplaatst is.
  4. Druk stevig op het midden van het papierdeksel om het papierdeksel te sluiten.

OPMERKING:

• De printer heeft 2 papiersnijders op de papieruitgang: Eén aan de printerzijde en de andere aan de kant van het papierdeksel. Pas op dat je je niet in je vingers snijdt bij het plaatsen van het thermische papier.
  • Raak de thermische kop NOOIT direct na het printen aan, omdat deze heet kan worden.
  • Raak de printrol en de tandwielen in de printer NIET aan. Dit kan leiden tot verlies van printkwaliteit of beschadiging van de printer.

De printer aansluiten op het POS-systeem

Na de fysieke configuratie van de printer volg je de onderstaande stappen om de printer met het POS-systeem te verbinden.
Je iPad moet al verbonden zijn met je POS-netwerk (via Wi-Fi of LAN). Zo niet, dan raden we je aan het artikel Netwerkinstellingen wijzigen te lezen.

1. Configureer een bijbehorende printer in je Lightspeed-backoffice en wijs de driver Seiko Mobile2* Bluetooth eraan toe.
  2. Open Instellingen op je POS-apparaat.
  3. Tik op Bluetooth in het navigatiemenu.
  4. Zet de printer uit als deze al aan staat.
  5. Om de printer in de koppelmodus te zetten, houd je de aan/uit-knop ongeveer 7 seconden ingedrukt totdat het aan/uit-lampje snel knippert.
  6. Tik op het iOS-apparaat in het bluetooth-gedeelte op de printer in de lijst met beschikbare apparaten om de printer en het apparaat te koppelen.
  7. Maak een testbestelling om gegevens vanaf het POS-apparaat te verzenden en verifieer of de gegevens correct worden geprint.