De ZD410-labelprinter configureren

Met een ZD410-labelprinter kun je scanbare barcodes toevoegen aan koopwaar, opgeslagen producten en andere detailhandelsitems die je mogelijk in je restaurant verkoopt. De ZD410-printer is compatibel met Lightspeed Restaurant en onze ondersteunde barcodescanners.

Opmerking: ZD410-labelprinters die een USB- of bluetooth-verbinding vereisen, zijn niet compatibel met Lightspeed Restaurant. Alleen een ethernet-verbinding wordt ondersteund. Klik hier voor een lijst met ondersteunde modellen.

Inhoudsopgave

Hardwarevereisten

Voordat je je labelprinter kunt installeren, heb je de meegeleverde hardware nodig:

Zebra ZD410
Ondersteunde modellen zijn onder andere:
  • ZD41022-D01E00EZ
  • ZD41023-D01E00EZ

Voedingskabel en adapter 2019_2583_Wires.jpeg
Ethernet-kabel ethernet-cable.jpeg

Labelrol

• testrol inbegrepen
  • volledige rollen worden apart verkocht

De Zebra ZD410 configureren

1. De printer koppelen

Om je labelprinter aan te sluiten, heb je de voedingskabel, de adapter en de ethernet-kabel nodig.

1. Sluit de voeding aan op de achterkant van je labelprinter.

2. Sluit de voedingskabel aan op de adapter en een stopcontact.

3. Sluit één uiteinde van de ethernet-kabel aan op je labelprinter.

4. Sluit het andere uiteinde van de ethernet-kabel aan op je internetrouter.
  5. Druk op de aan-uitknop om de labelprinter in te schakelen. De led-netwerkindicator zal groen oplichten als de printer met een netwerk is verbonden.

2. De labelrol plaatsen

Labelrollen zijn apart verkrijgbaar en worden niet bij je labelprinter meegeleverd. Zie de onderstaande stappen om te leren hoe je een labelrol plaatst. Opmerking: de etiketten worden leeg geprint als ze verkeerd worden geplaatst.

1. Trek de gele vergrendelingen aan beide zijden van de printer naar je toe en til het deksel omhoog.
  2. Trek de gele rolgeleiders uit elkaar en plaats de labelrol met de labelsnaar boven gericht.
  3. Maak de rolgeleiders los en duw ze in elkaar. Controleer of de labelrol goed vastzit en vrij ronddraait.
  4. Trek de labels langs de snijder aan de voorzijde van de printer.
  5. Schuif de labels onder de rolgeleiders.

6. Til het uiteinde van de labels op en lijn de beweegbare sensor uit met het midden van de printer.

7. Duw het deksel dicht totdat beide gele vergrendelingen vastklikken.

3. De printer kalibreren

Om te zorgen dat de Zebra ZD410 het formaat van de labels herkent en correct print, moet je hem kalibreren. Dit doe je door de knoppen Pauzeren en Annuleren twee seconden in te drukken en daarna los te laten. De printer begint vervolgens met meten en voert een paar lege labels in.

4. De printer met het POS-systeem koppelen

Om je printer met het POS-systeem te koppelen, heb je het IP-adres van je printer nodig en moet je contact opnemen met het Lightspeed Restaurant-supportteam.

1. De printer is ingeschakeld als de leds branden. Als de ZD410 niet aan staat, druk dan op de aan-uitknop.
  2. Print een configuratierapport door Toevoeren Feed.pngen Annuleren Cancel.pngtwee seconden ingedrukt te houden.

3. Zodra het configuratierapport is geprint, zoek je het IP-adres op en noteer je het.
    .
  4. Neem contact op met Lightspeed Support voor hulp bij de configuratie van de ZD410 in de backoffice. Houd de volgende informatie bij de hand:
    • Het formaat van het label dat je gaat gebruiken (56 x 19 mm of 36 x 25 mm).
    • Het IP-adres van de printer.
    • Het apparaat waarmee je de printer wil koppelen (als je meerdere apparaten hebt).

5. Labels printen

Nu de ZD410 is geconfigureerd, kun je itemlabels gaan printen.

1. Log in bij Lightspeed Restaurant POS met een manager-account.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Selecteer Label printen. Het POS-apparaat wordt in de printmodus voor labels gezet.
  4. Kies de lay-out die op de labels wordt geprint:
    • QR-code + datum + itemnaam + itemprijs;
    • datum + itemnaam + itemprijs;
    • itemnaam + itemprijs.
  5. Tik op een item of scan het om er een label voor te printen.
    Opmerking: Als je meerdere labels tegelijk wil printen, gebruik je het toetsenblok om een aantal in te voeren (maximaal tien). Vervolgens tik je op of scan je het item waarvoor je labels wil printen.

Wat nu?

Ga naar ons artikel over barcodescanners voor meer informatie over scanners die compatibel zijn met Lightspeed Restaurant.