Omzet personeel

In het rapport "Omzet personeel" staat een kort overzicht van de gemiddelde omzet per werknemer per couvert en kassabon over een bepaalde periode en de prestaties van de werknemer in vergelijking met de gemiddelde prestaties van alle werknemers.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Omzet personeel.
  4. Volg de stappen 4.1-4.2 om de rapportageperiode aan te passen:
    1. Kies naast de kalender een periode uit het keuzemenu: Dag, Week, Maand, Jaar, Periode.
      Opmerking: als je Periode selecteert, worden een begin- en einddatum weergegeven. Klik na het instellen van de data op Bijwerken.
    2. Klik op het kalenderpictogram en kies een dag uit de kalender.
  5. Selecteer een optie om de weergave te definiëren:
    1. Verkopen incl. btw: standaardinstelling die het rapport met belastingen toont.
    2. Verkopen excl. btw: toont het rapport zonder belastingen.
  6. (Optioneel) Kies een shiftperiode uit het vervolgkeuzemenu in de tabel om het rapport te filteren op shiftperiode.
  7. (Optioneel) Filter op tag, indien tags zijn ingesteld.
  8. Bekijk de tabel met de omzet van het personeel en het cirkeldiagram.

Tabel met omzet van personeel

In de eerste kolom van de tabel staan de bedrijfsnaam, de bedrijfslocatie en de namen van de medewerkers die in de opgegeven periode bestellingen hebben aangenomen en verwerkt op de POS. De tabelinstellingen worden gefilterd per medewerker en als er meerdere bedrijfslocaties zijn, per locatie.

Naam van de kolom Beschrijving

#Kassabonnen

Aantal bonnen dat is verwerkt.

#Couverts

Aantal bezette zitplaatsen aan alle tafels met couverts.

Omzet

Totale omzet.

Omzet %

Percentage van de omzet ten opzichte van de totale omzet van de bedrijfslocatie.

ATV

De gemiddelde transactiewaarde is de omzet gedeeld door het aantal kassabonnen.

ATV %

Prestaties van het ATV van de werknemer in vergelijking met het totale ATV van de bedrijfslocatie.

ACV

De gemiddelde couvertwaarde is de omzet van bestellingen met couverts gedeeld door het aantal bediende couverts.

ACV %

Prestaties van de ACV van de werknemer vergeleken met de totale ACV van de bedrijfslocatie.

Cirkeldiagram

De cirkeldiagram geeft een overzicht van het procentuele aandeel in de omzet van de werknemers per bedrijfslocatie. Beweeg over een deel van de grafiek om de naam van de werknemer, de omzet en het procentuele aandeel in de omzet te zien.

Wat nu?

De onderstaande rapporten zijn aanvullende rapporten over het personeelsverloop:

• Met het rapport Algemene omzet kun je de totale omzet per jaar, maand, week of dag in een staafdiagram zien en daarbij filteren op werknemer of POS-apparaat.
  • In het rapport Maandelijkse omzet staat de maandelijkse omzet van elke omzetgroep uitgesplitst per dag met de mogelijkheid om te filteren op werknemer of POS-apparaat.