Rapport Omzet personeel

Het rapport Omzet personeel bevat een snel overzicht van de gemiddelde omzet per werknemer en de prestaties van de werknemer vergeleken met de gemiddelde prestaties van alle werknemers gedurende een tijdsperiode. Bovendien toont dit rapport de gegevens in een taartdiagram om een overzicht te bieden van het percentagedeel van omzet van de werknemers per bedrijfslocatie.

Afbeelding van het rapport Omzet personeel in de backoffice van Lightspeed.

Het rapport Omzet personeel openen

Open het rapport Omzet personeel rechtstreeks vanuit de backoffice van Lightspeed Restaurant.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Omzet personeel in de sectie Personeelsrapporten.
  4. Volg de stappen 4.a-4.b om de rapportageperiode aan te passen:
    1. Kies naast de kalender een periode uit het keuzemenu: Dag, Week, Maand, Jaar, Periode.
      Opmerking: als je Periode selecteert, worden een begin- en einddatum weergegeven. Klik na het instellen van de data op Bijwerken.
    2. Klik op het kalenderpictogram en kies een dag op de kalender.
      Afbeelding van het rapport Omzet personeel in de backoffice van Lightspeed. De datumkiezer is geopend en gemarkeerd.
  5. Selecteer een optie om de weergave te definiëren:
    1. Verkopen incl. btw: standaardinstelling die het rapport met belastingen toont.
    2. Verkopen excl. btw: toont het rapport zonder belastingen.
  6. Je kunt ook een shiftperiode selecteren uit het vervolgkeuzemenu in de tabel om te filteren op shiftperiode.
    Afbeelding van het rapport Omzet personeel in de backoffice van Lightspeed. De shiftkiezer is geopend en gemarkeerd.
  7. Je kunt er ook voor kiezen te filteren op label als je labels hebt gemaakt in de backoffice.

Inzicht in het rapport Omzet personeel

Het rapport Omzet personeel bevat een rij voor elke werknemer die verkopen heeft verwerkt tijdens de rapportageperiode. Die rijen worden vervolgens verder opgesplitst om het aantal verwerkte kassabonnen, het aantal stoelen en de waarde van die transacties te tonen.

• # kassabonnen: het totale aantal kassabonnen dat is verwerkt gedurende de geselecteerde tijdsperiode.
  • # couverts: het aantal bezette stoelen bij alle tafels.
  • Omzet: de totale omzet die is gegenereerd gedurende de geselecteerde tijdsperiode.
  • Omzet %: het percentage aan omzet vergeleken met de totale omzet van de bedrijfslocatie.
  • ATV: de Average Transaction Value (Gemiddelde transactiewaarde) berekend over de geselecteerde tijdsperiode. De ATV wordt vastgesteld door de Omzet te delen door het aantal kassabonnen.
  • ATV %: het percentage van de Gemiddelde transactiewaarde vergeleken met de totale ATV van de bedrijfslocatie.
  • ACV: de Average Coverage Value (Gemiddelde dekkingswaarde) berekend over de geselecteerde tijdsperiode. De ACV wordt vastgesteld door de totale omzet gegenereerd door bestellingen met couverts te delen door het aantal uitgeserveerde couverts.
  • ACV %: de Gemiddelde dekkingswaarde vergeleken met de totale ACV van de bedrijfslocatie.

Inzicht in het taartdiagram Omzet personeel

Het taartdiagram geeft een overzicht van het percentagedeel van omzet, of het bedrag aan gegenereerde omzet, van de werknemers per bedrijfslocatie. Beweeg met de muisaanwijzer over een deel van het diagram om de naam van de werknemer, de omzet en het percentagedeel van omzet te zien.
Afbeelding van het rapport Omzet personeel in de backoffice van Lightspeed. Het taartdiagram is gemarkeerd.

Wat nu?

Algemene omzet

Met het rapport Algemene omzet kun je de totale omzet per jaar, maand, week of dag in een staafdiagram zien en daarbij filteren op werknemer of POS-apparaat.

Meer informatie

Maandelijkse omzet

In het rapport Maandelijkse omzet staat de maandelijkse omzet van elke omzetgroep uitgesplitst per dag met de mogelijkheid om te filteren op werknemer of POS-apparaat.