Kassabonnenrapport

Het kassabonnenrapport bevat alle betaalde kassabonnen, inclusief bonnen die geannuleerd, gecorrigeerd of in de trainingmodus gegenereerd zijn. Elke rij in de tabel staat gelijk aan één bon. Gebruik dit rapport als je een bepaalde bon moet printen, annuleren of controleren, of de betaalmethode wilt wijzigen. Bovendien kun je op deze pagina nieuwe transacties aanmaken.

Toegang tot het kassabonnenrapport

Het kassabonnenrapport kun je als volgt openen:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Kassabonnenrapport in de sectie Rekeningrapporten.
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu en het kalenderpictogram om de tijdsperiode van het rapport te wijzigen.
  5. Navigeer door de tabel om de rij van de gewenste kassabon te vinden.
    • Een poppetje in de kolom Status betekent dat een kassabon aan een klant is toegewezen.
    • Rijen met een rood lettertype geven ongeldige of geannuleerde kassabonnen aan.
    • Rijen met een grijs lettertype geven kassabonnen aan die zijn gegenereerd door POS-gebruikers tijdens een training.
    • Rijen met een geel lettertype duiden op kassabonnen die via de backoffice zijn toegevoegd.

Kassabonnen printen en filteren

Print of vind specifieke kassabonnen met behulp van de volgende opties in het kassabonnenrapport:

• Gebruik het veld Zoeken om een bepaalde kassabon te vinden. Doorzoekbare informatie omvat Rekeningnaam, Bedrag, Betaling, Aangemaakt door, Betaald aan, Apparaat, Rekening en Referentie.
  • Gebruik het vervolgkeuzemenu Toon_invoeren om te kiezen hoeveel kassabonnen er op één pagina moeten verschijnen.
  • Filter kassabonnen op label met behulp van het beschikbare vervolgkeuzemenu als er tags zijn gekoppeld aan specifieke apparaatprofielen in je Configuraties. Opmerking: deze optie verschijnt niet als er geen tags zijn geconfigureerd.
  • Om enkele of meerdere kassabonnen te printen, selecteer je de kassabon(nen) met behulp van het selectievakje in dezelfde rij en klik je op Geselecteerde kassabonnen printen.
  • Om het rapport als spreadsheet te downloaden klik je op Kassabonnen exporteren naar CSV > selecteer je apparaat (Mac of pc) > Exporteren.

Een transactie toevoegen

Voeg handmatig een niet-vermelde transactie toe of corrigeer een foutieve transactie door deze opnieuw aan te maken.

Deze actie is niet beschikbaar voor Lightspeed Restaurant-accounts die in Duitsland zijn gevestigd.
Belangrijk: Wees selectief bij het toevoegen van transacties, het annuleren van kassabonnen of het wijzigen van betalingstypes. Het manipuleren van bonnen na het einde van de werkdag kan reeds door de POS geprinte rapporten ongeldig maken, aangezien die rapporten niet langer overeenkomen met de backend-gegevens.
  1. Klik op de pagina Kassabonnenrapport op Nieuwe transactie aanmaken.
  2. Vul de volgende velden in: Beschrijving, Bedrag, Betaalmethode, Eigenaar van de transactie en Omzetgroep.
  3. (Optioneel) Voeg een Fooi, Betaalmethode voor de fooi en Beschikbare labels toe.
  4. Klik op Transactie aanmaken.
  5. Aangezien je verkoopgegevens uit het verleden wijzigt, moet je een reden voor de wijziging opgeven.
  6. Klik op Bevestigen om te voltooien.
  7. Klik op Gegevens opnieuw laden om de lijst met kassabonnen te verversen. In de backoffice aangemaakte kassabonnen hebben een geel lettertype en bij het apparaat wordt BackOffice vermeld.

Kassabongegevens bekijken en beheren

Klik in het kassabonnenrapport op een willekeurige kassabon om meer details te zien. Hier kun je verschillende acties uitvoeren en meer informatie over de gekozen transactie bekijken.

Acties in het kassabonnenreport

Acties Beschrijving
Kassabon printen Hiermee kun je een enkel exemplaar van de kassabon printen. Als er geen printer is aangesloten, wordt een pdf-versie van de kassabon gedownload.
Kassabon e-mailen Hiermee e-mail je de kassabon naar de gekoppelde klant. Deze optie verschijnt alleen als er een klant aan de verkoop is gekoppeld.
Betalingstype wijzigen Dit opent een nieuw scherm waar je de betaalmethode kunt wijzigen. Deze actie is niet beschikbaar in Duitsland, zie opmerking
  1. Gebruik het vervolgkeuzemenu om de nieuwe betaalmethode te selecteren.
  2. (Optioneel) Voeg een fooi toe.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Geef een reden voor wijziging op.
  5. Klik op Bevestigen om te voltooien.
Kassabon annuleren Zo annuleer je de kassabon. Opmerking: Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Als je ervoor kiest een bon te annuleren, wordt er een nieuw venster geopend waarin je een reden voor de annulering kunt opgeven.
Opslaan als tekst Downloadt een tekstbestand met informatie uit de weergave Controlespoor en de weergave Prints.
Controlespoor (weergave) Een gebeurtenislogboek dat wordt gebruikt voor controledoeleinden en alle acties op de geselecteerde rekening bijhoudt. Klik op een gebeurtenis uit de lijst om meer details te zien.
Prints (weergave) Toont alle geprinte versies van de gekozen kassabon, inclusief de productiebonnen die naar de keuken of de bar zijn gestuurd.

Wat nu?

Het Proforma-rekeningrapport geeft een overzicht van kassabonnen die zijn geprint maar nog niet betaald.

Het Rapport met alle rekeningen geeft een overzicht van alle gestarte rekeningen (bestellingen) gedurende de geselecteerde tijdsperiode, inclusief openstaande bestellingen.

Het rapport Open rekeningen geeft een overzicht van de openstaande bestellingen voor de geselecteerde tijdsperiode.

Het rapport Geannuleerde rekeningen toont alle geannuleerde bestellingen voor de geselecteerde periode.

Het rapport Rekeningoverdrachten vermeldt overdrachten.

De pagina Transacties toont alle verkoop-, geannuleerde en overgangstransacties voor de geselecteerde periode.

In het rapport Betalingen worden alle afgesloten bestellingen vermeld, samen met de bijbehorende betaalmethoden.

In het rapport Facturen staan alle transacties die met de betaalmethode Factuur zijn betaald.