Proforma-rekeningenrapport

Het Proforma-rekeningenrapport toont alle kassabonnen die werden geprint voordat de betaling werd uitgevoerd. Elke rij in de tabel vertegenwoordigt een enkele bestelling. Dit rapport helpt je bij het identificeren en controleren van kassabonnen die werden afgedrukt voordat de betaling werd afgerond en kan worden gebruikt om kassabonnen te printen, kassabonnen te annuleren en discrepanties of correcties op een bestelling te beoordelen.

Toegang tot het Proforma-rekeningenrapport

Voor het openen en genereren van het Proforma-rekeningenrapport:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik in het gedeelte Rekeningrapporten op Proforma-rekeningenrapport.
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu en het kalenderpictogram om de tijdsperiode van het rapport te wijzigen.

Kassabonnen printen en filteren

Print specifieke kassabonnen of bekijk specifieke kassabonnen nader met behulp van de volgende opties in het Proforma-rekeningenrapport:

• Gebruik het veld Zoeken om een bepaalde kassabon te vinden. Doorzoekbare informatie omvat Rekeningnaam, Bedrag, Betaling, Aangemaakt door, Betaald aan, Apparaat, Rekening en Referentie.
  • Gebruik het vervolgkeuzemenu Toon_invoeren om te kiezen hoeveel kassabonnen er op één pagina moeten verschijnen.
  • Filter kassabonnen op label met behulp van het beschikbare vervolgkeuzemenu als er labels zijn gekoppeld aan specifieke apparaatprofielen in je Configuraties. Opmerking: deze optie verschijnt niet als er geen labels zijn geconfigureerd.
  • Om enkele of meerdere kassabonnen te printen, selecteer je de kassabon(nen) met behulp van het selectievakje in dezelfde rij en klik je op Geselecteerde kassabonnen printen.
  • Om het rapport als spreadsheet te downloaden, klik je op Kassabonnen exporteren naar CSV > selecteer je apparaat (Mac of pc) > Exporteren.

Kassabongegevens bekijken en beheren

Klik in het Proforma-rekeningenrapport op een willekeurige kassabon om meer informatie te zien. Van hieruit kun je verschillende acties uitvoeren en meer informatie over de gekozen transactie bekijken.

Opmerking: deze actie is niet beschikbaar voor Lightspeed Restaurant-accounts die in Duitsland zijn gevestigd.

Belangrijk:
Wees selectief bij het toevoegen van transacties, het annuleren van kassabonnen of het wijzigen van betalingstypen. Het bewerken van kassabonnen na het einde van de werkdag kan reeds door de POS geprinte rapporten ongeldig maken, aangezien die bestaande rapporten niet langer overeenkomen met de backendgegevens.

Acties voor Proforma-rekeningenrapport

Acties Beschrijving
Kassabon printen Print een enkel exemplaar van de kassabon. Als er geen printer is aangesloten, wordt een pdf-versie van de kassabon gedownload.
Kassabon e-mailen E-mailt een kopie van de kassabon naar de gekoppelde klant. Deze optie verschijnt alleen als er een klant aan de verkoop is gekoppeld.
Betalingstype wijzigen Opent een nieuw scherm waar de betaalmethode kan worden gewijzigd. Opmerking: de actie is niet beschikbaar in Duitsland en verschijnt niet op kassabonnen die niet tot een definitieve verkoop hebben geleid.
  1. Gebruik het vervolgkeuzemenu om de nieuwe betaalmethode te selecteren.
  2. (Optioneel) Voeg een fooi toe.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Geef een wijzigingsreden op.
  5. Klik op Bevestigen om af te ronden.
Kassabon annuleren Annuleert de kassabon. Opmerking: Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Als je ervoor kiest een kassabon te annuleren, wordt een nieuw venster geopend waarin je een reden voor de annulering kunt opgeven.
Opslaan als tekst Downloadt een tekstbestand met informatie uit de weergaven Controlespoor en Prints.
Controlespoor (weergave) Een gebeurtenislogboek dat wordt gebruikt voor controledoeleinden en voor het bijhouden van alle acties die op de geselecteerde controle worden uitgevoerd. Klik op een gebeurtenis uit de lijst om meer details te zien.
Prints (weergave) Toont alle geprinte versies van de gekozen kassabon, inclusief de productiebonnen die naar de keuken of de bar zijn gestuurd.

Wat nu?

Het Kassabonnenrapport bevat alle voltooide transacties.

Het Rapport met alle rekeningen geeft een overzicht van alle gestarte rekeningen (bestellingen) gedurende de geselecteerde tijdsperiode, inclusief openstaande bestellingen.

Het rapport Open rekeningen geeft een overzicht van de openstaande bestellingen voor de geselecteerde tijdsperiode.

Het rapport Geannuleerde rekeningen toont alle geannuleerde bestellingen voor de geselecteerde tijdsperiode.

Het rapport Rekeningoverdrachten vermeldt overdrachten.

De pagina Transacties toont alle verkoop-, geannuleerde en overgangstransacties voor de geselecteerde periode.

In het rapport Betalingen worden alle gesloten bestellingen vermeld, samen met hun respectieve betaalmethoden.

In het rapport Facturen worden alle transacties vermeld die met de betaalmethode Factuur zijn betaald.